ΣΕΡΡΕΣ: Πώς εξηγούνται οι αυξήσεις στις τιμές του ελαιολάδου
Για πρωτόγνωρες τιμές στο ελαιόλαδο μίλησε στην ΕΡΤ3 ο Παύλος Λυγεράς, ιδιοκτήτης ελαιοτριβείου στις Σέρρες.
Ο κ. Λυγεράς δικαιολόγησε την αύξηση των τιμών λόγω της μειωμένης παραγωγής, που φτάνει το 80-90% στο νομό Σερρών. Πανελλαδικά πέρυσι η παραγωγή ήταν στους 330.000 τόνους ενώ φέτος αναμένεται να αγγίξει τους 200.000 τόνους, πρόσθεσε. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση από την παγκόσμια αγορά καθώς η μεγαλύτερη παραγωγός ελαιολάδου η Ισπανία πλήττεται από μειωμένη παραγωγή εδώ και τρία χρόνια, επισήμανε.
Ο κ. Λυγεράς ζήτησε την προσοχή των καταναλωτών στη νοθεία και πρότεινε να προτιμάμε για ασφάλεια τα τυποποιημένα ελαιόλαδα. Επίσης πρόσθεσε ότι ένας τρόπος διαπίστωσης της νοθείας είναι ότι το γνήσιο ελαιόλαδο παγώνει ομοιόμορφα στο ψυγείο.
ΣΕΡΡΕΣ: Πώς εξηγούνται οι αυξήσεις στις τιμές του ελαιολάδου
Δείτε επίσης: META MAGAZINO: Διαβάστε το νέο τεύχος
- Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr