fbpx
14.3 C
Serres
Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΣΕΡΡΕΣΠΟΛΙΤΙΚΗΣΕΡΡΕΣ-ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Κλείνουν σχολεία κατά πώς βολεύει τους εργολάβους

ΣΕΡΡΕΣ-ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Κλείνουν σχολεία κατά πώς βολεύει τους εργολάβους

ΣΕΡΡΕΣ-ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Κλείνουν σχολεία κατά πώς βολεύει τους εργολάβους

Σε ανακοίνωσή της με τίτλο “Ανευθυνότητας Συνέχεια – Κλείνουν και άλλα σχολεία για εργασίες – Προγραμματισμοί κατά πώς βολεύει τους εργολάβους”, η Λαϊκή Συσπείρωση Σερρών αναφέρει:

Για κορυφή του παγόβουνου γράφαμε όταν πριν από μία εβδομάδα αναφερθήκαμε στο 1ο Γυμνάσιο και το Δημοτικό Σχολείο της Κάτω Καμήλας που έκλεισαν σε περίοδο μαθημάτων για να γίνουν ηλεκτρολογικές εργασίες εξ’ αιτίας έλλειψης προγραμματισμού από την Δημοτική Αρχή. 

Και να που ο Αντιδήμαρχος Παιδείας,  κ. Γ. Δεσποτίδης, ανακοίνωσε ότι  το ίδιο θα συμβεί στο 13ο στο 15ο και 21ο Δημοτικό και 27ο Νηπιαγωγείο. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Γ. Νυκτοπάτης με χθεσινή του δήλωση δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα για το κλείσιμο των δύο σχολείων. Άφησε μάλιστα αιχμές και στους διευθυντές των σχολείων «που δεν αφήνουν να βάλουμε ούτε βίδα σε ώρα λειτουργίας του σχολείου». Άρα βρέθηκε ο ένοχος.

Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε να επαναληφθεί τόσο γρήγορα η Δημοτική ασυνέπεια στο θέμα αυτό μετά μάλιστα και από τη δυσαρέσκεια που προκάλεσε σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς. Αλλά και σε Σερραίους που στοιχειωδώς περιμένουν μια υπευθυνότητα από τους τοπικούς τους «άρχοντες». 

Σε δηλώσεις του ο κ Δεσποτίδης, παραδέχτηκε ότι η αυτοψία στα σχολεία αυτά έγινε από τον Απρίλη του 2023. Όμως στους πέντε μήνες που πέρασαν «…έπρεπε να ακολουθήσει  μελέτη, στη συνέχεια να χρηματοδοτηθεί και μετά να αναλάβει ο ανάδοχος». 

Δείτε επίσης: ΣΕΡΡΕΣ: Το σχέδιο της Τράπεζας Πειραιώς για το εργοστάσιο Ζάχαρης

Συμπερασματικά: Ούτε η εκπαιδευτική κοινότητα, ούτε οι γονείς, ούτε ο ίδιος ο Δήμος εισακούονται όταν εμπλέκονται αναθέσεις και εργολάβοι.  Εδώ αφεντικό και κύριος ρυθμιστής των πάντων γίνεται ο ιδιώτης και η κερδοφορία του. Οι ανάγκες των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των γονιών, έπονται και υποτάσσονται στην “ιερή τελετουργία”  της  ανάθεσης έργων σε ιδιώτες είτε  με απευθείας αναθέσεις εΙτε  με ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα).

Σε πόσα ακόμη σχολεία του Δήμου, άραγε,  θα δούμε αυτά τα “φαινόμενα”. 

Σε πόσα σχολεία έχουν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι?

Εμείς, η Λαϊκή Συσπείρωση, καλούμε το σερραϊκό λαό να είναι ψυλλιασμένος όταν ακούει ΣΔΙΤ και αναθέσεις σε  εργολάβους  για την εκτέλεση έργων του Δήμου. Όχι μόνο τους χρυσοπληρώνει με τα πανάκριβα δημοτικά τέλη αλλά καθυστερεί και η εκτέλεση των έργων, ιδίως στα σχολεία που θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της σχολικής χρονίας.  

Καλούμε τον σερραϊκό λαό να αγωνιστεί μαζί με τους εργαζόμενους του Δήμου για την υλικοτεχνική ενίσχυση και στελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που να καλύπτουν τις ανάγκες του Δήμου ώστε να καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες των οικογενειών του και να είναι σίγουρος ότι όλες οι εργασίες που θα γίνονται θα κοστίζουν πολύ λιγότερο γιατί θα φύγει από τη μέση το μεγάλο κέρδος του εργολάβου.

Το ίδιο να απαιτήσει δυναμικά και μαχητικά από κάθε Δημοτική Αρχή που έρχεται στην εξουσία και να την αναγκάσει να κινείται στην κατεύθυνση που ικανοποιεί τις ανάγκες των πολλών και όχι των ημετέρων λίγων. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση, θα είναι δίπλα και θα στηρίζουμε κάθε λαϊκή διεκδίκηση. 

Με αυτή την υπόσχεση εκλεγήκαμε με αυτή θα προχωρήσουμε μέχρι το τέλος.

Δείτε επίσης: ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ: Ταξιδέψαμε στο Λέτσε της Ιταλίας (ΦΩΤΟ)
  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -