fbpx
13.1 C
Serres
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΣΕΡΡΕΣΚΟΙΝΩΝΙΑΣΕΡΡΕΣ-Σ.ΚΟΤΣΑΜΠΑΣ: Τηλεδιάσκεψη με τον Κώστα Καραμανλή για τα προβλήματα των επαγγελματιών

ΣΕΡΡΕΣ-Σ.ΚΟΤΣΑΜΠΑΣ: Τηλεδιάσκεψη με τον Κώστα Καραμανλή για τα προβλήματα των επαγγελματιών

Δεκτή έκανε την πρόταση του Σωτήρη Κοτσαμπά για τηλεδιάσκεψη με θέμα τα προβλήματα των επαγγελματιών των Σερρών, ο Κώστας Καραμανλής.

Τη διεξαγωγή της τηλεδιάσκεψης πρότεινε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ στη χθεσινή σύσκεψη του Διοικητηρίου Σερρών.

Η σχετική ανακοίνωση της ΟΕΒΕΣ αναφέρει:

Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Σερρών, Σωτήριος Κοτσαμπάς, συμμετείχε στη Σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020, στο Διοικητήριο των Σερρών, υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Παναγιώτη Σπυρόπουλο, παρουσία του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών, Κων/νου Καραμανλή, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του Νομού, από την πανδημία του κορωνοϊού.

Μέσα από την ομιλία του ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΣ αναφέρθηκε σε πολλά και μείζονα ζητήματα που αποτελούν την αιχμή του δόρατος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις εν μέσω πανδημίας. Από τα σημαντικότερα αποτέλεσε η διαχείριση της κρίσης την επόμενη ημέρα της πανδημίας και η λήψη των ανάλογων μέτρων στήριξης που θα αποτελέσουν το απαραίτητο τονωτικό στην τοπική αγορά.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΣ αναφερόμενος στον κλάδο της εστίασης έκανε λόγο για ένταξη σε ειδικό πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης μέσω ΈΣΠΑ, ενώ για άλλη μία φορά τόνισε την αναγκαιότητα να συνεχιστεί για όλο το επόμενο εξάμηνο το μέτρο της μείωσης των ενοικίων και των ασφαλιστικών εισφορών, προκειμένου να μην έρθει ο κλάδος αντιμέτωπος με περισσότερα ακόμη λουκέτα.

  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr

Κατατέθηκε επίσης ως πρόβλημα υπόψιν του Υπουργού και του Αντιπεριφερειάρχη το ζήτημα που έχει προκύψει με την ανανέωση των αδειών του Σωματείου των Μικροπωλητών στο Δήμο Σιδηροκάστρου ζητώντας άμεση επίλυσή του, μεταφέρθηκε η έντονη διαμαρτυρία των εκπροσώπων του κλάδου των Μεταφορών (Ιδιοκτητών Ταξί & Ιδιοκτητών φορτηγών Δημοσίας Χρήσεως) για την έκτακτη εισφορά που επεβλήθη για το πετρέλαιο κίνησης, ενώ αναφορά έγινε και στην ανησυχία των τριών Σωματείων Υδραυλικών, Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών καυστήρων για την καθυστέρηση που έχει σημειωθεί ως προς τη διαδικασία εγκατάστασης, παροχής και σύνδεσης του Φυσικού Αερίου σε περισσότερες περιοχές στο Ν. Σερρών.

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΣ, Σωτήρης Κοτσαμπάς ζήτησε από τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή τη διεξαγωγή τηλεδιάσκεψης, με τη συμμετοχή του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά, για μία πιο εξειδικευμένη συζήτηση επί των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες των Σερρών.

Ως ιδιαίτερα θετική εξέλιξη ήρθε η δέσμευση του υπουργού Υποδομών & Μεταφορών για οριστικοποίηση της εν λόγω τηλεδιάσκεψης, η οποία και θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα (28/12/2020) στις 3.30 το μεσημέρι, με τη συμμετοχή του υπουργού Υποδομών & Μεταφορών, Κ. Καραμανλή, του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθά και του Προέδρου της ΟΕΒΕΣΣ, Σωτήρη Κοτσαμπά.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο των Σερρών συμμετείχε και το Επιμελητήριο των Σερρών, διά του Προέδρου του, Χρήστου Μέγκλα, αλλά και ο Εμπορικός σύλλογος των Σερρών με την παρουσία της Προέδρου Κυριακής Μηλίγκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -