fbpx
18.7 C
Serres
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΣΕΡΡΕΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣΕΡΡΕΣ-ΑΓΟΡΑ: Διαμαρτυρία του Εμπορικού Συλλόγου για το click away

ΣΕΡΡΕΣ-ΑΓΟΡΑ: Διαμαρτυρία του Εμπορικού Συλλόγου για το click away

ΣΕΡΡΕΣ-ΑΓΟΡΑ: Διαμαρτυρία του Εμπορικού Συλλόγου για το click away

Την απογοήτευσή της για τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τον περιορισμό της πανδημίας, σε σχέση με τη λειτουργία της αγοράς, εκφράζει η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών.

Μάλιστα, ο Σύλλογος ζητά την άμεση επανεξέταση της απόφασης ώστε αυτή να είναι εφαρμόσιμη από όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους και υποδομής.

Σε έκτακτο δελτίο Τύπου που υπογράφει η πρόεδρος Κυριακή Μηλίγκα, αναφέρονται τα εξής:

Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών εκφράζει την βαθύτατη απογοήτευση της για τις τελευταίες ανακοινώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης κ Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με την λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων με την μέθοδο του Click Away.

Ως γνωστό, μόνο το 20% των παραδοσιακών εμπορικών καταστημάτων διαθέτει ηλεκτρονικό κατάστημα ενώ, ακόμη λιγότερα θα είναι αυτά που θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σε αυτήν την μέθοδο συνδιαλλαγής με τον πελάτη τηρώντας τις συγκεκριμένες άκρως περιοριστικές οδηγίες. Άλλωστε ελάχιστα είναι τα καταστήματα που διαθέτουν ασύρματο Pos. Ακόμη και να προσπαθήσουν να τα προμηθευτούν την ύστατη στιγμή είναι αδύνατον να προλάβουν μέσα στην εβδομάδα.

Τα προβληματικά σημεία της απόφασης είναι ακόμη περισσότερα με αποτέλεσμα να την καθιστούν ανεφάρμοστη για τα μικρά εμπορικά καταστήματα.

  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr

Επομένως, καταλήγουμε στο αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα ότι η μέθοδος του Click Away δημιουργεί συνθήκες Αθέμιτου Ανταγωνισμού οι οποίες θα ωφελήσουν για μια ακόμη φορά τις μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης.

Η ενδυνάμωση των μεγάλων αλυσίδων εις βάρος των μικρών εμπόρων θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα σε αυτούς τους ”ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ” που κατόρθωσαν να επιβιώσουν περνώντας από τις συμπληγάδες των μνημονίων, της βαθιάς οικονομικής κρίσης και της υπερφορολόγησης.

Ζητούμε την άμεση επανεξέταση της απόφασης ώστε αυτή να είναι εφαρμόσιμη από όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους και υποδομής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -