fbpx
23.1 C
Serres
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήLIFEΡΥΤΙΔΕΣ ΛΑΙΜΟΥ: Πότε εμφανίζονται και πώς αντιμετωπίζονται

ΡΥΤΙΔΕΣ ΛΑΙΜΟΥ: Πότε εμφανίζονται και πώς αντιμετωπίζονται

ΡΥΤΙΔΕΣ ΛΑΙΜΟΥ: Πότε εμφανίζονται και πώς αντιμετωπίζονται

Ας το παραδεχτούμε! Ο λαιμός είναι ένα σημείο του σώματος που αμελούμε όλοι και όλες.

Στη “μάχη” της περιποίησης έρχεται τελευταίος παρότι είναι αυτός που μπορεί να «προδώσει» την ηλικία μας.

Η εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας» ασχολείται σήμερα με τα σημάδια που αφήνει ο χρόνος στο λαιμό μας και το πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Στο Μιχάλη Κεφαλογιάννη μίλησε σχετικά η δερματολόγος – αφροδισιολόγος δρ. Ελισάβετ Τσιαμπαλή.

«Ο λαιμός είναι δύσκολο σημείο γιατί απαιτεί παραπάνω φροντίδα και έχουμε την τάση άντρες και γυναίκες να τον ξεχνάμε, να τον παραμελούμε. Ό,τι ισχύει για το πρόσωπό μας, ισχύει και για το λαιμό και ακόμα περισσότερο», σημείωσε η κ. Τσιαμπαλή.

ΡΥΤΙΔΕΣ ΛΑΙΜΟΥ: Πότε εμφανίζονται και πώς αντιμετωπίζονται

«Με την πάροδο του χρόνου δημιουργούνται πτυχώσεις στο λαιμό. Το πότε θα εμφανιστούν έχει να κάνει με τον τρόπο ζωής αλλά και με το DNA, την κληρονομικότητα. Ξεκινούν οι πρώτες ρυτίδες μετά τα 30 – 35, και γίνονται πιο έντονες μετά τα 50. Μιλάμε και για κάθετες ρυτίδες αλλά και για οριζόντιες χορδές. Ο ήλιος και το στρες προκαλούν και άλλα σημάδια γήρανσης, όπως οι κηλίδες», εξήγησε η ίδια.

«Ο λαιμός επειδή δε στηρίζεται από οστέινες δομές έχει μεγαλύτερη τάση για χαλάρωση και για επιδερμική χαλάρωση που αντιμετωπίζεται πολύ πιο δύσκολα», πρόσθεσε.

Για να δώσουμε σύσφιξη στους ιστούς, να διορθώσουμε την επιδερμική χαλάρωση, να βελτιώσουμε τη ρυτίδωση, αλλά και να βελτιώσουμε δυσχρωμίες ή πανάδες, μπορούμε να το κάνουμε με τις αμιγώς μη επεμβατικές μεθόδους, όπως κάποιες προϊοντικές θεραπείες που στοχεύουν στο να αναστρέψουν την πορεία της γήρανσης.

ΡΥΤΙΔΕΣ ΛΑΙΜΟΥ: Πότε εμφανίζονται και πώς αντιμετωπίζονται

«Αυτές μπορούν να γίνουν με τη μορφή peeling, αλλά υπάρχουν και ενέσιμες θεραπείες. Υπάρχουν και οι βιοδιεγέρτες που διεγείρουν τον οργανισμό μας ώστε να παράγει κολλαγόνο και ελαστίνη ο ίδιος. Αυτό επιτυγχάνεται με θεαματικά αποτελέσματα», τόνισε η κ. Τσιαμπαλή.

Σημειώνεται ότι το κόστος των θεραπειών δεν είναι μεγάλο.

«Οι συνεδρίες δεν είναι τόσο συχνές ώστε να θεωρηθεί ακριβή η θεραπεία», κατέληξε.

  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr

ΠΗΓΗin.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -