ΠΑΣΧΑ: Αρνί ή κατσίκι; Ποια είναι η υγιεινή & νόστιμη απάντηση; (του διατροφολόγου Γιώργου Πύργου)
Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια κερδίζει έδαφος το κατσίκι ως πιο υγιεινό. Η κύρια διαφορά μεταξύ κατσικιού και αρνιού έγκειται στην περιεκτικότητά τους σε λιπαρά. Το κατσίκι έχει λιγότερα λιπαρά από το αρνί, γεγονός που το κάνει πιο άπαχο κρέας. Έχει επίσης απίστευτα υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και περιέχει ακόμη περισσότερο σίδηρο από το βόειο κρέας.
Ας δούμε όμως πιο συγκριμένα τη διατροφική αξία του καθενός
Μια μερίδα 100 g κατσίκι
- Λιπαρά: 3 g
- Πρωτεΐνη: 27 g
- Θερμίδες: 143
- Χοληστερόλη: 75 mg
- Σίδηρος: 3,7 mg
Μια μερίδα 100 gr αρνί
- Λιπαρά: 21 g
- Πρωτεΐνη: 25 g
ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Τρία συνηθισμένα διατροφικά λάθη
-
Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr