fbpx
29.1 C
Serres
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
No menu items!

ΑρχικήART+FUNΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ: Ποια ζώδια επηρεάζει άμεσα και τι να περιμένουμε σήμερα;

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ: Ποια ζώδια επηρεάζει άμεσα και τι να περιμένουμε σήμερα;

Ο αστρολόγος Γιώργος Πανόπουλος έγραψε στην σελίδα του στο Facebook:

*Επηρεάζει άμεσα τους γεννημένους Λέοντες/Υδροχόους και Ταύρους/Σκορπιούς στις αρχές του δεύτερου δεκαημέρου, όπως και τους ωροσκόπους και τους πλανήτες σε αυτά τα ζώδια από 9ο έως 14ο.

Ναι είναι δύσκολη Πανσέληνος. Πάλι; Να θυμίσω ότι δεν είναι τα άστρα που δημιουργούν την αναταραχή, τις κρίσεις, ή τις στροφές που χρειάζεται να πάρουμε για να βγούμε σε ξέφωτο. Οι αστρολογικές όψεις δείχνουν, επισημαίνουν, υπογραμμίζουν- μάς βοηθάνε να αποκτήσουμε διαύγεια, να πάρουμε απόσταση, να σκεφτούμε.

Η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική μας.

Πάμε λοιπόν. Τι λέει αυτή η Πανσέληνος στον Υδροχόο, η αντίθεση δηλαδή του Ήλιου στον Λέοντα με την Σελήνη στον Υδροχόο; Από όλα τα δίπολα η ισορροπία μεταξύ Λέοντος και Υδροχόου είναι πολύ σημαντική αυτή την περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας. Εάν θέλουμε να γεννηθεί επιτυχημένα η Εποχή του Υδροχόου- η εποχή της αληθινής ελευθερίας, της ισότητας και της αδελφότητας πρέπει πρώτα να αναπτύξουμε την αυθεντικότητα, τη δημιουργικότητα και την ατομική συνείδηση του Λέοντα. Πώς μπορούμε να εκτιμήσουμε και να δεχθούμε τους άλλους αν δεν έχουμε μάθει να εκτιμάμε και να σεβόμαστε τον εαυτό μας; Η Πανσέληνος φωτίζει την ανάγκη να αναγνωρίσουμε την προσωπική και συλλογική μας δύναμη και να αντιμετωπίσουμε τους φόβους που μας κρατάνε πίσω.

Η Πανσέληνος του Αυγούστου χρωματίζεται από την έντονη παρουσία του Ουρανού στον Ταύρο. Να θυμίσω ότι ο Ουρανός συμβολίζει την επιθυμία για ελευθερία και ανεξαρτησία, την εξέγερση και το σοκ, τις ριζικές αλλαγές, την απόκλιση από το συνηθισμένο, το απροσδόκητο, το ξαφνικό. Είτε μας αρέσει είτε όχι ο Ουρανός είναι το ξυπνητήρι που μας βγάζει από τον ύπνο και μάς σηκώνει σε μια καινούργια μέρα. Μερικοί σηκώνονται με καλή διάθεση τραγουδώντας στο ντους κι άλλοι πετάγονται φρικαρισμένοι προσπαθώντας να κλείσουν το αλάρμ. Διάλεξε την κατηγορία που ανήκεις.

Αυτή η Πανσέληνος σηματοδοτεί απρόσμενες αλλαγές και γεγονότα που σπρώχνουν σε αναγκαστική αλλαγή πλεύσης. Αναβρασμός και συναισθηματικές εκρήξεις με αδιαφορία για τις συνέπειες.

Οι διελεύσεις του Ουρανού σπάνε, καταργούν, κόβουν, διακόπτουν το παλιό (στο οποίο συμπεριλαμβάνονται ιδέες, σχέσεις, τακτικές, συμπεριφορές, απόψεις, όνειρα, προσδοκίες, αντιδράσεις, δεσμοί, ενδιαφέροντα, άνθρωποι, δουλειές) και ανανεώνουν πολλές φορές απότομα και ξαφνικά όλους τους τομείς της ζωής, ή εκείνο τον τομέα της ζωής που είχε βαλτώσει, ατονήσει, ξεθωριάσει, ή δεν είχαμε ανακαλύψει ότι διαθέτουμε.

Όσο για την αντίθεση Ερμή/Κρόνου στις 27ο Καρκίνου/Αιγόκερου λίγο μετά την Πανσέληνο δυσχεράνει ακόμα περισσότερο την επικοινωνία βυθίζοντας τις σκέψεις και τις συζητήσεις σε βαθιά σκοτεινά νερά και εντείνοντας την απογοήτευση και τις διαφωνίες. Επικριτικότητα, κυνισμός, λάθη, ψέματα, αδυναμία να εκφραστούν αισθήματα, παράπονα, αρνητικές σκέψεις, λάθος εκτιμήσεις και λάθος λέξεις δημιουργούν κενά στη συνεννόηση.

Τυχαίες συναντήσεις, αναπάντεχες στροφές στις σχέσεις, ανατροπή σε σχέδια, κυκλοθυμία στη συναισθηματική μας κατάσταση, μια σχέση που τελειώνει ξαφνικά ή ξαφνικές είσοδοι νέων ανθρώπων και απότομη μεταβολή της τύχης έχουν στόχο να διευρύνουν την κατανόησή μας, να αλλάξουν τη συμπεριφορά μας, να μας φέρνουν πιο κοντά στον αυθεντικό εαυτό μας.

Και κάτι τελευταίο που χρειάζεται να θυμόμαστε πάντα:

Κάθε φορά που διαλέγουμε τη συνήθεια,
επιλέγουμε το χειρότερο κομμάτι του εαυτού μας.

ΠΗΓΗin.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -