fbpx
32.6 C
Serres
Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022
No menu items!
Αρχική STORIES Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κόντρα στην αδράνεια της κυβέρνησης (του Κώστα...

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κόντρα στην αδράνεια της κυβέρνησης (του Κώστα Καρπουχτσή)

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κόντρα στην αδράνεια της κυβέρνησης (του Κώστα Καρπουχτσή)

Στις Σέρρες με τον βουλευτή Μεσσηνίας Αλέξη Χαρίτση, (Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην Υπουργό), αφουγκραστήκαμε την αγωνία και το κοινό αίσθημα για το αύριο, των πολιτών, παραγωγών, επιχειρηματιών και παραγωγικών φορέων του νομού Σερρών.

Η δράση μας επικεντρώθηκε στην λαϊκή αγορά και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Στη λαϊκή αγορά,  αποτυπώνεται η γλαφυρή πραγματικότητα, με τους μικροπαραγωγούς να προσπαθούν να έχουν προσιτές τιμές, ενώ το κόστος παραγωγής έχει εκτοξευτεί τον τελευταίο χρόνο, για να μπορέσουν να πουλήσουν τα προϊόντα τους, και την πλειονότητα των πολιτών να προσπαθεί να διαχειριστεί το μηνιάτικο (που απαξιώνεται από τον διψήφιο πληθωρισμό), για να μπορέσει να αγοράσει τα απαραίτητα. 

Στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις καίριο ζήτημα αποτελεί από την μια η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις που έφερε η ενεργειακή κρίση και η αδυναμία της Κυβέρνησης να φέρει ουσιαστικά μέτρα για την μετρίαση της.  Από την άλλη, η καθυστέρηση στις διαδικασίες του Αναπτυξιακού Νόμου και ο ουσιαστικός αποκλεισμός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Υπάρχει ανάγκη αξιοποίησης της ΒΙΠΕ Σερρών και στήριξης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε αυτήν, με την δυνατότητα να δοθεί άδεια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και την εφαρμογή του συμψηφισμού (ΝΕΤ METERING, με έμφαση στην εφαρμογή του virtual net metering) με τις ενεργειακές τους ανάγκες, ώστε να κρατηθεί το κόστος παραγωγής σε ανταγωνιστικά επίπεδα. 

Αυτό που κατέστη ακόμη μια φορά φανερό, είναι ότι ενώ υπάρχουν οι προοπτικές ανάπτυξης του τόπου μας (Αγροδιατροφή, Κερκίνη, περιοχές NATURA, σπήλαιο Αλιστράτης, Τύμβος Καστά, Αυτοκινητοδρόμιο) αυτές  δεν υποστηρίζονται, ούτε υπάρχει κάποιος ολοκληρωμένος σχεδιασμός, ώστε να αποτελέσουν του εφαλτήριο για την ανάπτυξη του επιχειρείν.

Με τα χαρακτηριστικά της ακρίβειας να είναι εντονότερα από αυτά της πανδημίας, οι φόβοι για λουκέτα από το φθινόπωρο στις επιχειρήσεις εμπορίου και εστίασης,  όσο περνά ο χρόνος αδράνειας της λήψης ουσιαστικών παρεμβάσεων από την Κυβέρνηση, τείνουν να γίνουν βεβαιότητα!

Η περιοδεία μας με τον Αλέξη Χαρίτση στις Σέρρες ανέδειξε την άμεση ανάγκη στήριξης τους αλλά και της αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου, με βάση μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη για όλους.

Οι προτάσεις μας συγκεκριμένες και κοστολογημένες σε πέντε άξονες:

  1. Ριζοσπαστικά και ουσιαστικά μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας.
  2. Αποκατάσταση της εργασίας κι ενίσχυση των μισθών.
  3. Στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων & Αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου
  4. Ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας.
  5. Στήριξη της νέας γενιάς.

Όταν η κοινωνία κληθεί να κάνει τις επιλογές της, γνωρίζει ότι με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις επόμενες εκλογές, ανοίγει ο δρόμος για τον σχηματισμό μιας προοδευτικής κυβέρνησης, που είναι αποφασισμένη να στηρίξει με ουσιαστικά μέτρα την κοινωνία, να την βγάλει από την δίνη της ενεργειακής κρίσης και να βάλει ξανά τις βάσεις για την ευημερία της.

*Ο Κώστας Καρπουχτσής είναι Οικονομολόγος – Υπεύθυνος Τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΣΕΡΡΩΝ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2021: Στο πρόγραμμα και οι επιλαχόντες

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2021: Στο πρόγραμμα και οι επιλαχόντες "Στο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021» εντάσσονται ως καταρχήν επιλέξιμοι κι οι 47.433 επιλαχόντες, δηλαδή το σύνολο της σχετικής λίστας»,...

Μ.ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ: Πρώτος στην Ευρώπη και με ρεκόρ αγώνων

Μ.ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ: Πρώτος στην Ευρώπη και με ρεκόρ αγώνων Το ξανάκανε! Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι Πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη διαδοχική φορά και μάλιστα με ρεκόρ αγώνων...

ΚΑΙΡΟΣ: Έρχονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες του καλοκαιριού (ΒΙΝΤΕΟ)

ΚΑΙΡΟΣ: Έρχονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες του καλοκαιριού (ΒΙΝΤΕΟ) Ένα κύμα υψηλών θερμοκρασιών αναμένεται στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες. Ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει σε ορισμένες περιοχές τους 41- 42 βαθμούς...

GAZPROM: Απειλεί με αύξηση κατά 60% των τιμών στο φυσικό αέριο

GAZPROM: Απειλεί με αύξηση κατά 60% των τιμών στο φυσικό αέριο Η ρωσική Gazprom ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ευρωπαϊκές τιμές του φυσικού αερίου θα μπορούσαν...
- Advertisment -