fbpx
22 C
Serres
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
No menu items!

ΣΕΡΡΕΣ: Συνεδριάζει η δημοτική επιτροπή

ΣΕΡΡΕΣ: Συνεδριάζει η δημοτική επιτροπή

Την Τρίτη 30 του μηνός Ιουλίου 2024 και ώρα 12:05 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η 40η Τακτική Μεικτή Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του δήμου Σερρών, δια ζώσης και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη, στην πρώην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, Κ. Καραμανλή 1, για τη συζήτηση των κάτωθι θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

Νομική Υπηρεσία

ΘΕΜΑ 1ο : Λήψη απόφασης για ορισμό Δικηγόρου προκειμένου να παραστεί και να εκπροσωπήσει τον Δήμο, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Σερρών, στην συζήτηση της με αρ. έκθεσης κατάθεσης δικογράφου ΑΣΦ385/2024 Αίτησης-Διαδικασία Ασφαλιστικών μέτρων της Αστικής Επαγγελματικής Δικηγορικής Εταιρίας με την επωνυμία «Σιαπέρας και Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρία» κατά του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Δήμος Σερρών».

ΘΕΜΑ 2ο : Λήψη απόφασης για την άσκηση ή μη ενδίκου μέσου κατά της με αρ.677/2024 απόφασης του Μονομελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης.

Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών

ΘΕΜΑ 3ο : Λήψη απόφασης για την έγκριση του πρακτικού αξιολόγησης προσφορών του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού (με χρήση του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.) ανάθεσης της σύμβασης του έργου: «Βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας στην πόλη των Σερρών (Β’ Φάση)» και ανάδειξη προσωρινού αναδόχου.

Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών

ΘΕΜΑ 4ο : Λήψη απόφασης για την έγκριση του πρωτοκόλλου παράδοσης-παραλαβής ταμειακού υπολοίπου του καταργούμενου νομικού προσώπου με την επωνυμία: Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σερρών (ΕΣΕΔΕ).

ΘΕΜΑ 5ο: Λήψη απόφασης για την 2η τροποποίηση της 46212/29-12-2022 (ΑΔΑΜ 22SYMV011920584 2022-12-29) σύμβασης για την ανάθεση τμήματος της δημόσιας σύμβασης με τίτλο «Αποκομιδή απορριμμάτων τμήματος ΔΕ Σερρών, Κοινοτήτων Ορεινής και Άνω Βροντούς, ΔΕ Κ. Μητρουσίου και ΔΕ Λευκώνα για τα έτη 2022-2025», για τις ομάδες Α και Β, ποσού 601.282,00€ χωρίς ΦΠΑ και 745.589,68€.

ΘΕΜΑ 6ο : Λήψη απόφασης για την εξειδίκευση πίστωσης συνολικού ποσού 50.000,00€ με Φ.Π.Α. για τις εργασίες ανακαίνισης των  ΚΕΠ του Δήμου Σερρών.

ΘΕΜΑ 7ο : Λήψη απόφασης για την εξειδίκευση πίστωσης συνολικού ποσού 33.236,19€ με Φ.Π.Α. για την προμήθεια ειδών για τις ανάγκες των Κοινωνικών δομών του Δήμου Σερρών

ΘΕΜΑ 8ο : Λήψη απόφασης για την εξειδίκευση πίστωσης συνολικού ποσού 458,80€ με Φ.Π.Α. για την προμήθεια ανταλλακτικού για την επισκευή του αρ. κυκλοφορίας ΚΤΥ-2982 επιβατικού οχήματος του Προγράμματος Βοήθεια στο σπίτι του Δήμου Σερρών.

ΘΕΜΑ 9ο : Λήψη απόφασης για την εξειδίκευση πίστωσης συνολικού ποσού 446,00€ με Φ.Π.Α. για τη δαπάνη δημοσίευσης περίληψης της διακήρυξης  του διαγωνισμού για την «Δημιουργία Νέων Παιδικών Χαρών Δήμου Σερρών», στην εφημερίδα «Η ΠΡΟΟΔΟΣ».

ΘΕΜΑ 10ο : Λήψη απόφασης για την εξειδίκευση πίστωσης συνολικού ποσού 1.053,20€ με Φ.Π.Α. για τη δαπάνη δημοσίευσης περίληψης της διακήρυξης  του διαγωνισμού για την «Προμήθεια καυσίμων για τις ανάγκες του Δήμου Σερρών και των Ν.Π. του για τρία (3) έτη 2025-2026-2027» και για την «Προμήθεια λιπαντικών για την συντήρηση των οχημάτων και των μηχανημάτων που απαρτίζουν τον στόλο του Δήμου Σερρών για τρία (3) έτη 2025-2026-2027», στις εφημερίδες «Ελεύθερο Βήμα», «Σημερινή των Σερρών» και «Νέα Πορεία». 

ΘΕΜΑ 11ο : Λήψη απόφασης για αναμόρφωση εγκεκριμένου προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024 (26η), για  τη δημιουργία και ενίσχυση κωδικών εσόδων και εξόδων.

Διεύθυνση Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας

ΘΕΜΑ 12ο: Λήψη αποφάσεων για την χωροθέτηση ζώνης για την έκδοση άδειας τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων:

 α) στην ιδιοκτήτρια εταιρία καταστήματος “ΠΕΤΡΙΔΗΣ-ΚΡΙΤΣΚΑΣ-ΑΠΙΔΟΠΟΥΛΟΣ Ο.Ε”                                           επί του πεζοδρομίου της οδού Βασ. Ηρακλείου.

β) στην ιδιοκτήτρια εταιρία καταστήματος “ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ & ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ Ο.Ε”            επί του πεζοδρομίου στη συμβολή των οδών Λ. Παπαπαύλου & Ν. Φωκά.

Διεύθυνση Καθαριότητας

ΘΕΜΑ 13ο : Λήψη αποφάσεων για την έγκριση μετακίνησης υπηρεσιακών οχημάτων εκτός Νομού:

α) i) του με αριθμό κυκλοφορίας ΜΕ-144031 καδοπλυντηρίου την 19η  Ιουλίου 2024, με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να μεταφερθεί στo συνεργείο της ERGOTRACK προς επισκευή. 

  1. ii) του με αριθμό κυκλοφορίας ΚΗΗ-4592 οχήματος, την 19η Ιουλίου 2024, με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, για την μεταφορά, του οδηγού του ανωτέρω καδοπλυντηρίου, στις Σέρρες.

β) του με αριθμό κυκλοφορίας ΚΗΙ-9546  την 19η  Ιουλίου 2024,  με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, για την μεταφορά ανήλικου παιδιού στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο για ιατρική εξέταση κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.

γ) του με αριθμό κυκλοφορίας ΚΗΙ-9544: i)  την 24η  Ιουλίου 2024,  με προορισμό τo αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, για την μετάβαση της κας Δημάρχου  στην Αθήνα και την επίσκεψή της στο ΤΕΘΑ  & ii) την 25η  Ιουλίου 2024,  με προορισμό τo αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης για την παραλαβή της κας Δημάρχου και την επιστροφή της στις Σέρρες.

δ) του με αριθμό κυκλοφορίας ΚΗΙ-9546: i)  την 24η  Ιουλίου 2024,  με προορισμό τo αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, για την μετάβαση των κ.κ.Νάσσου Αννίτας, Τσανίδου Μαρίας & Γαλάνη Στέργιου στην Αθήνα και την επίσκεψή τους στο ΤΕΘΑ  & ii) την 25η  Ιουλίου 2024,  με προορισμό τo αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης για την παραλαβή των ανωτέρω και την επιστροφή τους στις Σέρρες.

META MAGAZINO: Διαβάστε εδώ το καλοκαιρινό τεύχος
  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr
ΣΕΡΡΕΣ: Συνεδριάζει η δημοτική επιτροπή

ΣΕΡΡΕΣ: Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά – Χορήγηση υποτροφιών για φοίτηση στο Ε.Α.Π.

ΣΕΡΡΕΣ: Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά – Χορήγηση υποτροφιών για φοίτηση στο Ε.Α.Π.

Το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά Δήμου Σερρών ενημερώνει ότι το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου συνεργασίας που έχουν υπογράψει, προσφέρουν 35 θέσεις φοίτησης σε υποψήφιους/ες και εν ενεργεία φοιτητές/τριες στα Προγράμματα Σπουδών του Πανεπιστημίου που ανήκουν στις  κοινωνικές ομάδες των Ρομά, των φιλοξενούμενων ή πρώην φιλοξενούμενων δομών παιδικής προστασίας και των ωφελούμενων λόγω αστεγίας.

Συγκεκριμένα, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο προσφέρει 9 Προπτυχιακά, 61 Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών με έναρξη φοίτησης τον Οκτώβριο του 2024 και 2 Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών με έναρξη φοίτησης τον Μάρτιο του 2025.

Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στον παρακάτω σύνδεσμο: 

https://www.eap.gr/2024/07/10/prosfora-35-thesewn-ypotrofia/

Δικαιούχοι των ανωτέρω υποτροφιών, είναι:

α)όσοι ανήκουν στις ειδικές κοινωνικές ομάδες των Ρομά, 

β) φιλοξενούμενοι ή πρώην φιλοξενούμενοι δομών παιδικής προστασίας και 

γ) άστεγοι.

Τα Προπτυχιακά προγράμματα του ΕΑΠ είναι τα εξής:
  1. Σπουδές στις Φυσικές Επιστήμες (ΦΥΕ)
  2. Πληροφορική (ΠΛΗ)
  3. Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών (ΔΕΟ)
  4. Δημόσια Διοίκηση (ΔΗΔ)
  5. Διοίκηση Τουρισμού (ΔΙΤ)
  6. Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό (ΕΛΠ)
  7. Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό (ΕΠΟ)
  8. Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός (ΙΣΠ)
  9. Σπουδές Κινηματογραφικής Γραφής, Πρακτικής και Έρευνας (ΣΚΙ)
Εκτός από τα προπτυχιακά μαθήματα το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, προσφέρει 63 Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τα Προπτυχιακά προγράμματα του ΕΑΠ είναι τα ακόλουθα:

  • Ευκρινές φωτοαντίγραφο Απολυτηρίου Λυκείου
  • Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από το Δήμο Σερρών
  • Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας
  • Υπεύθυνη Δήλωση  του ν. 1599/86 η οποία θα αναφέρει ότι «δεν είμαι εγγεγραμμένος/η σε Δημόσιο ΙΕΚ όπου η εισαγωγή μου σε αυτό πραγματοποιήθηκε μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων ή σε οποιοδήποτε πτυχιακό τμήμα ή πρόγραμμα σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ημεδαπής (Πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι., συμπεριλαμβανομένου και του Ε.Α.Π.)» επικυρωμένη για το γνήσιο υπογραφής.
  • Φωτογραφία τύπου ταυτότητας (έγχρωμη).
  • Για το Πρόγραμμα Σπουδών «Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός», πιστοποιητικά που να τεκμηριώνουν τις προϋποθέσεις εισαγωγής στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα Σπουδών (γνώση Ισπανικής γλώσσας σε επίπεδο τουλάχιστον Β1)
  • Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να τα υποβάλλετε ηλεκτρονικά (σε αρχεία pdf μέγιστου μεγέθους 4 MB ανά αρχείο για τα έγγραφα και σε μορφή jpg/png για τη φωτογραφία).
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τα Μεταπτυχιακά προγράμματα του ΕΑΠ είναι τα ακόλουθα:
  • Ευκρινές φωτοαντίγραφο πτυχίου ή διπλώματος Πανεπιστημίου ή Α.Τ.Ε.Ι. ή τίτλου α κύκλου σπουδών της αλλοδαπής.
  • Πιστοποιητικά που τεκμηριώνουν τις προϋποθέσεις εισαγωγής του προγράμματος σπουδών  που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε, τα οποία μπορείτε να βρείτε στο www.eap.gr
  • Πιστοποιητικό ξένης γλώσσας, (στις περιπτώσεις που απαιτείται)
  • Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας
  • Φωτογραφία τύπου ταυτότητας (έγχρωμη).
Καταληκτική ημερομηνία 23/08/2024 και ώρα 12η μεσημβρινή

Ενημέρωση:

  • Οι ενδιαφερόμενοι καταγωγής Ρομά παρακαλούνται να προσέρχονται με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Ανατολικής Θράκης 5.
  • Οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι άστεγοι μη Ρομά και πρώην φιλοξενούμενοι ή φιλοξενούμενοι δομών παιδικής προστασίας να απευθύνονται στην Κεντρική Δομή του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Σερρών (Γραφεία 117&125)

Τηλ. Επικοινωνίας Κεντρικής Δομής: 2321350549 & 2321350028

Τηλ. Επικοινωνίας Παραρτήματος Ρομά (Ανατολικής Θράκης 5): 2321066415

META MAGAZINO: Διαβάστε εδώ το καλοκαιρινό τεύχος
  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr
ΣΕΡΡΕΣ: Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά – Χορήγηση υποτροφιών για φοίτηση στο Ε.Α.Π.

ΒΟΥΛΗ: Ψηφίσθηκε η συμφωνία συγχώνευσης της Attica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα

ΒΟΥΛΗ: Ψηφίσθηκε η συμφωνία συγχώνευσης της Attica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα

Με αυξημένη πλειοψηφία ψηφίστηκε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ επί της Αρχής και στο σύνολό του, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών «Κύρωση της από 18.7.2024 Σύμβασης Συγχώνευσης και Επένδυσης μεταξύ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της εταιρείας περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία THRIVEST HOLDING LTD» για την συγχώνευση της Attica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα από την Ολομέλεια.

Καταψήφισαν επί της Αρχής και στο σύνολο του νομοσχεδίου όλα τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης ολοκληρώνοντας την συζήτηση απαντώντας σε ερώτημα του ειδικού αγορητή της Πλεύσης Ελευθερίας εάν η έρευνα αγοράς που έκανε για επενδυτή και διενέργησε κατ’ εντολή του ΤΧΣ η JP Morgan αφορούσε και την Παγκρήτρια Τράπεζα είπε ότι «αυτή αφορούσε την Τράπεζα Αττικής γιατί εκεί είχε μετοχική συμμετοχή και όχι και στη Παγκρήτια».

META MAGAZINO: Διαβάστε εδώ το καλοκαιρινό τεύχος
  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr
ΒΟΥΛΗ: Ψηφίσθηκε η συμφωνία συγχώνευσης της Attica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα

ΑΑΔΕ: Παράταση της προθεσμίας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

ΑΑΔΕ: Παράταση της προθεσμίας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από τα φυσικά πρόσωπα και έως τις 9 Αυγούστου η προθεσμία για τα νομικά πρόσωπα.

Αντίστοιχα, μετατίθεται για τις 2/8 για τα φυσικά πρόσωπα και για τις 9/8 για τα νομικά πρόσωπα η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής της πρώτης δόσης του φόρου. Ωστόσο, η δυνατότητα εφάπαξ καταβολής φόρου με έκπτωση 3% για τα φυσικά πρόσωπα παραμένει έως τις 31 Ιουλίου.

Ειδικότερα, από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ανακοινώθηκαν, μετά από συνεννόηση με τη διοίκηση της ΑΑΔΕ σχετικά με την πορεία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, τα εξής:

Από την έναρξη της διαδικασίας υποβολής στις 25 Απριλίου 2024 έως και αυτήν την ώρα, έχουν υποβληθεί 6.068.600 δηλώσεις φυσικών προσώπων. Αντίστοιχα, από την 1η Μαΐου οπότε ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων νομικών προσώπων έως και αυτήν την ώρα έχουν υποβληθεί 252.542 φορολογικές δηλώσεις.

Το πλήθος αυτό των δηλώσεων αντιστοιχεί στο 93,3% του συνόλου των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων και στο 81,8% του συνόλου των φορολογικών δηλώσεων νομικών προσώπων.

Λαμβάνοντας υπόψη, από τη μια πλευρά το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των δηλώσεων έχει ήδη υποβληθεί, αλλά και από την άλλη ότι παρουσιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες ορισμένα τεχνικά προβλήματα στο σύστημα υποβολής δηλώσεων λόγω της μαζικής υποβολής δηλώσεων από τις λογιστικές εφαρμογές, ανακοινώνεται η μετάθεση της καταληκτικής προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος ως εξής:

*2 Αυγούστου για τις δηλώσεις φυσικών προσώπων,

*9 Αυγούστου για τις δηλώσεις νομικών προσώπων. Η μετάθεση της προθεσμίας είναι σχετικά μεγαλύτερη για τον πρόσθετο λόγο ότι το ποσοστό υποβολής δεν είναι τόσο υψηλό όσο στα φυσικά.

Αντιστοίχως, μετατίθεται για τις 2/8 για τα φυσικά πρόσωπα και για τις 9/8 για τα νομικά πρόσωπα η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής της πρώτης δόσης του φόρου. Ωστόσο, ή δυνατότητα εφάπαξ καταβολής φόρου με έκπτωση 3% για τα φυσικά πρόσωπα παραμένει έως τις 31 Ιουλίου.

Με βάση τον ρυθμό υποβολής των δηλώσεων έως σήμερα, ο επιπλέον χρόνος που δίνεται είναι επαρκής προκειμένου να υποβληθούν απρόσκοπτα τόσο οι υπόλοιπες δηλώσεις όσο και να εκπληρωθούν οι υπόλοιπες φορολογικές υποχρεώσεις.

META MAGAZINO: Διαβάστε εδώ το καλοκαιρινό τεύχος
  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr
ΑΑΔΕ: Παράταση της προθεσμίας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

ΠΑΡΙΣΙ: Αντίστροφη μέτρηση για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

ΠΑΡΙΣΙ: Αντίστροφη μέτρηση για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, θα πραγματοποιηθεί απόψε, στις 20:30 ώρα Ελλάδας, η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024. Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ αναμένεται να παραστούν πάνω από 100 ηγέτες από όλο τον κόσμο στην φαντασμαγορική εκδήλωση της γαλλικής πρωτεύουσας, η οποία έχει σχεδιαστεί με τη μεγαλύτερη μυστικότητα, όμως οι διαρροές αφθονούν, με αναφορές στα ονόματα της  Άγια Νακαμούρα, της  Λέιντι Γκάγκα και της Σελίν Ντιόν, όπως αναφορά γίνεται και στο ρεπερτόριο της Έντιθ Πιαφ και του Σαρλ Αζναβούρ.

Για αυτήν την κορυφαία παράσταση που θα ξεκινήσει στις 20:30 (ώρα Ελλάδας) και θα έχει διάρκεια 3:45 ωρών  κατά μήκος έξι χιλιομέτρων του Σηκουάνα, μία Τελετή Έναρξης που θα γίνει για πρώτη φορά  Επομένως, η παράσταση θα πρέπει να βασίζεται στα σκηνικά που προσφέρει η «Πόλη του Φωτός», οι γέφυρες του Παρισιού, οι στέγες, τα μουσεία -Ορσέ, Λούβρο – και μνημεία όπως το Παλάτι του Κεραμεικού και η Παναγία των Παρισίων, προφανώς.

Και φυσικά η  Άγια Νακαμούρα, η πιο πολυακουσμένη γαλλόφωνη τραγουδίστρια στον κόσμο,  συγκεκριμένα με το «Djadja», μια επιτυχία του 2018 που έχει φτάσει τις 970 εκατομμύρια προβολές στο YouTube. Από τότε που το όνομα της 29χρονης  αναφέρθηκε στον Τύπο τον Μάρτιο, η ακροδεξιά της χώρας έχει εξαγριωθεί. Μια μικρή ομάδα ταυτότητας είχε αναρτήσει στα κοινωνικά της δίκτυα τη φωτογραφία ενός πανό, απλωμένο στις όχθες του Σηκουάνα, που έλεγε: «Δεν υπάρχει περίπτωση η Άγια (έκφραση βγαλμένη από την επιτυχία της «Djadja», σημείωμα του συντάκτη), εδώ είναι το Παρίσι, όχι η αγορά του Μπαμάκο!»
Η καλύτερη απάντηση της καλλιτέχνιδας θα ήταν να ερμηνεύσει τα κομμάτια της.
Επίσης η εκατονταετηρίδα από τη γέννηση του Σαρλ Αζναβούρ θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως πρόσχημα.
«Οι ράπερ βρίσκουν αυτό που ψάχνουν στον Σαρλ Αζναβούρ», διαβεβαίωσε το Γαλλικό Πρακτορείο τον Μάιο ένα από τα παιδιά του τραγουδιστή, ο Νικολά.
Είναι επίσης δύσκολο να μην υπάρξει σύνθεση μεταξύ της παρουσίας στο Παρίσι τις τελευταίες ημέρες των μεγαλοαστέρων Λέιντι Γκάγκα  αι Σελίν Ντιόν και της επικείμενης τελετής έναρξης.
Οι θαυμαστές της Γκάγκα θυμούνται στα κοινωνικά δίκτυα ότι η Αμερικανίδα ερμήνευσε, στα γαλλικά, το «La vie en rose», της Έντιθ Πιάφ, στο «A star is born» (2018), σε σκηνοθεσία του ηθοποιού Μπράντλεϊ Κούπερ.

Η Σελίν Ντιόν  δεν έχει τραγουδήσει ζωντανά από τον Μάρτιο του 2020, μεταξύ της παγκόσμιας κρίσης υγείας και της αποκάλυψης μιας ασθένειας που την κατατρώει, το σύνδρομο δύσκαμπτου ατόμου (SPR), μια σπάνια νευρολογική παθολογία, χωρίς γνωστή θεραπεία.
Λίγοι τη φαντάστηκαν στο Παρίσι όταν παρακολουθούσαν πρόσφατα το συγκλονιστικό απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ «Je suis: Céline Dion», όπου εμφανίζεται συγκλονισμένη από σπασμούς, κυριευμένη από τον πόνο, εν μέσω κρίσης.

Ο Σερόν, ένας από τους Γάλλους «πάπες» της ντίσκο και της ηλεκτροκίνησης, έχει επίσης δει το όνομά του να επανέρχεται επίμονα από την άνοιξη. Η επιτυχία του από τη δεκαετία του 1970 “Supernature”, ένα πρώιμο φιλικό προς το περιβάλλον κομμάτι, θα ήταν ιδανικό για μια τελετή που στοχεύει να είναι οικολογικά υπεύθυνη, με έναρξη στις 20:30.
Τέλος, η έκπληξη, είναι το γαλλικό metal γκρουπ Gojira θα συνδεόταν με τη γαλλοελβετική τραγουδίστρια της όπερας Μαρίνα Βιότι, ενώ επίσης τελευταία αναφέρθηκε, η Ντούα Λίπα, η Βρετανίδα μεγασταρ με καταγωγή από το Κόσοβο.

META MAGAZINO: Διαβάστε εδώ το καλοκαιρινό τεύχος
  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr
ΠΑΡΙΣΙ: Αντίστροφη μέτρηση για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Τα ελληνικά μετάλλια ανά άθλημα (ΠΙΝΑΚΑΣ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Τα ελληνικά μετάλλια ανά άθλημα (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Τα μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, η Ελλάδα τα έχει κατακτήσει σε 16 διαφορετικά αθλήματα, με τον στίβο να είναι ο «βασιλιάς», αφού έχει τα περισσότερα στο σύνολο (29), αλλά και τα περισσότερα σε χρυσά (7). Η υδατοσφαίριση είναι το μοναδικό ομαδικό άθλημα, στο οποίο η Ελλάδα έχει πάρει μετάλλιο.

Αναλυτικά, τα ελληνικά μετάλλια ανά άθλημα: 

ΑΘΛΗΜΑ                  ΧΡ.      ΑΣ.     ΧΑΛ.     ΣΥΝΟΛΟ

Στίβος                   8       12       10        30

Άρση Βαρών               6        5        4        15

Ενόργανη Γυμναστική      5        3        4        12

Σκοποβολή                4        4        5        13

Ιστιοπλοϊα               3        2        3         8

Ξιφασκία                 2        1        1         4

Κολύμβηση                1        5        3         9

Πάλη                     1        3        7        11

Ποδηλασία                1        3        1         5

Ταεκβοντό                1        3        -         4

Τζούντο                  1        -        1         2

Καταδύσεις               1        -        -         1

Τένις                    -        2        1         3

Κωπηλασία                1        1        2         4

Υδατοσφαίριση            -        2        -         2

Ρυθμική Γυμναστική       -        -        1         1

* Στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζονται ως μετάλλια μια δεύτερη και δύο τρίτες θέσεις το 1896.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

META MAGAZINO: Διαβάστε εδώ το καλοκαιρινό τεύχος
  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Τα ελληνικά μετάλλια ανά άθλημα (ΠΙΝΑΚΑΣ)

ΑΛ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΥ: «Ζάλισε» τη Μύκονο ποζάροντας με το καυτό μπικίνι της (ΦΩΤΟ)

0

ΑΛ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΥ: «Ζάλισε» τη Μύκονο ποζάροντας με το καυτό μπικίνι της

Στη Μύκονο περνά τις διακοπές της τις τελευταίες ημέρες η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου, με τις εμφανίσεις της να μαγνητίζουν τα ανδρικά βλέμματα του νησιού.

Η γνωστή influencer επισκέπτεται κάθε χρόνο το «Νησί των Ανέμων» είτε για επαγγελματικούς λόγους, είτε για διακοπές.

Αυτές τις ημέρες, συνδύασε και τα δύο, αφού πέρα από τις διακοπές της, φωτογραφήθηκε και για την καλοκαιρινή collection του brand της.

Μάλιστα, οι φωτογραφίες της Αλεξάνδρας Παναγιώταρου με μαγιό «έριξαν» το Instagram, με τα σχόλια των followers να βομβαρδίζουν τις αναρτήσεις της.

META MAGAZINO: Διαβάστε εδώ το καλοκαιρινό τεύχος
  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr

ΣΕΡΡΕΣ: Ανησυχία για τα δύο νέα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου

ΣΕΡΡΕΣ: Ανησυχία για τα δύο νέα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου

Στη ΜΕΘ νοσηλεύονται δύο ασθενείς, σε απλές κλίνες τρεις και 10 έλαβαν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Το θανατηφόρο κρούσμα αφορά κάτοικο του δήμου Σερρών, ενώ άλλα δύο κρούσματα ανακοινώθηκαν στο Βαλτοτόπι και το Άγιο Πνεύμα του δήμου Εμμ. Παππά.

Ο συνολικός αριθμός δηλωθέντων περιστατικών είναι 16. Στη ΜΕΘ νοσηλεύονται δύο ασθενείς, σε απλές κλίνες τρεις και 10 έλαβαν εξιτήριο από το νοσοκομείο, ενώ σημειώθηκε ένας θάνατος.

Ο Νομίατρος της Π.Ε Σερρών, Αναστάσιος Αναστασιάδης, υπενθύμισε για ακόμη μια φορά πως οι ευπαθείς ομάδες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο. Ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται κυρίως με το τσίμπημα μολυσμένων κουνουπιών, τα οποία μολύνονται από πτηνά. Οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί δε μεταδίδουν περαιτέρω τον ιό. Η πλειοψηφία των ατόμων που μολύνονται από τον ιό δεν αρρωσταίνουν καθόλου ή παρουσιάζουν μόνο ήπια νόσο, ενώ λίγα άτομα εμφανίζουν σοβαρή νόσο που προσβάλλει το νευρικό σύστημα (κυρίως εγκεφαλίτιδα ή μηνιγγίτιδα). Άτομα μεγαλύτερης ηλικίας (άνω των 50 ετών) κινδυνεύουν περισσότερο να αρρωστήσουν σοβαρά, καθώς και άτομα με ανοσοκαταστολή και χρόνια υποκείμενα νοσήματα. Ο κ. Αναστασιάδης εφιστά την προσοχή σε όσους εμφανίσουν ύποπτα συμπτώματα.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων σύμφωνα με τον Νομίατρο και όπως αναφέρει το epiloges.tv, “καθώς είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού. Η επιδημιολογία του ιού καθορίζεται από πολλούς παράγοντες, οι περιοχές κυκλοφορίας του ιού και εμφάνισης κρουσμάτων δεν μπορούν να προβλεφθούν με ασφάλεια. Ως εκ τούτου συνιστάτε να τηρούμε τα ατομικά μέτρα προστασίας από τα κουνούπια. Να χρησιμοποιούμε εντομοαπωθητικά, να έχουμε σήτες σε πόρτες και παράθυρα και να μην αφήνουμε στάσιμα νερά.

Άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και άτομα με χρόνια υποκείμενα νοσήματα πρέπει να παίρνουν τα μέτρα τους με ιδιαίτερη συνέπεια”.

META MAGAZINO: Διαβάστε εδώ το καλοκαιρινό τεύχος
  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr
ΣΕΡΡΕΣ: Ανησυχία για τα δύο νέα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2024: Οι 5 σχολές με τα περισσότερα μόρια και οι 5 με τα λιγότερα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2024: Οι 5 σχολές με τα περισσότερα μόρια και οι 5 με τα λιγότερα

Πτώση βάσεων στις υψηλότερες σχολές και άνοδο στις πιο χαμηλές βαθμολογίες «έδειξαν» τα στατιστικά στοιχεία των βάσεων εισαγωγής για το 2024.

Οι βάσεις 2024 ανακοινώθηκαν χθες, Πέμπτη 25 Ιουλίου, νωρίτερα μάλιστα από κάθε άλλη χρονιά.

Γενικά, άνοδος σημειώθηκε στο 38% των τμημάτων, με το υπολειπόμενο 62% των τμημάτων να έχει καταγράψει πτώση.

Πανελλήνιες 2024: Τα ποσοστά επιτυχίας

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων ανήλθε σε 73.161 (61.985 ΓΕΛ και 11.176 ΕΠΑΛ) και συνολικά εισήχθησαν στα ΑΕΙ, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στις ΑΣΠΑΙΤΕ, στην ΑΣΤΕ, στις Στρατιωτικές και Ακαδημίες Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος 63.412 υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Το ποσοστό επιτυχίας των υποψηφίων των ΓΕΛ ανήλθε στο 69,7% και το αντίστοιχο ποσοστό των υποψηφίων των ΕΠΑΛ στο 37,61%.

Βάσεις 2024: Οι top και bottom 5 σχολές

Την υψηλότερη βάση εισαγωγής για το 2024 είχε και φέτος, όπως και πέρυσι, η σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, με 19.335 μόρια, κατά την πτώση της βάσης κατά 615 μόρια σε σχέση με πέρυσι. Γενικότερα, στην πρώτη πεντάδα των τμημάτων με τις υψηλότερες βάσεις εισαγωγής συναντώνται δύο τμήματα Αρχιτεκτονικής και ένα Ιατρικής.

Πιο αναλυτικά, τα τμήματα με τις υψηλότερες βάσεις εισαγωγής είναι τα εξής:

-Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ στην Αθήνα, με βάση εισαγωγής τα 19.335 μόρια.

-Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη, με βάση εισαγωγής τα 18.895 μόρια.

-Ιατρική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), με βάση εισαγωγής τα 18.775 μόρια.

-Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, με βάση εισαγωγής τα 18.554 μόρια.

-Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με βάση εισαγωγής τα 18.550 μόρια.

Από την άλλη, η χαμηλότερη βάση εισαγωγής που κατέγραψε αυτή τη χρονιά ήταν τα 6.860 μόρια του τμήματος Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Άμφισσα.

Αναλυτικά, τα πέντε τμήματα με τις χαμηλότερες βάσεις για φέτος είναι:

-Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Άμφισσα), με βάση εισαγωγής τα 6.860 μόρια.

-Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Γρεβενά), με βάση εισαγωγής τα 7.415 μόρια.

-Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Κοζάνη), με βάση εισαγωγής τα 7.550 μόρια.

-Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με βάση εισαγωγής τα 7.570 μόρια.

-Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Χίο, με βάση εισαγωγής τα 7.830 μόρια.

Πώς κινήθηκαν οι βάσεις στις περιζήτητες σχολές

Πτωτικά κινήθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τις περισσότερες από τις περιζήτητες σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αναλυτικά, οι νομικές σχολές κατέγραψαν πτώση της τάξεως των 100 μορίων (Νομική Αθηνών) έως 325 μορίων (Νομική Κομοτηνής – Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης), ενώ πτώση κατέγραψαν και τα τμήματα Ψυχολογίας, της τάξης των 180 έως 250 μορίων των τμημάτων Ψυχολογίας. στη Θεσσαλονίκη, που κατέγραψε πτώση 610 μορίων.

Οι Ιατρικές σχολές επίσης κατέγραψαν πτώση, της τάξεως των 225 έως 325 μορίων.

Πτωτικά κινήθηκαν οι βάσεις και στις περισσότερες Πολυτεχνικές σχολές, πτώσεις που κινήθηκαν μέχρι και τα 400-700 μόρια.

Ίδια, πτωτική, εικόνα και τα περισσότερα τμήματα Πληροφορικής, της τάξεως των 225 έως 740 μορίων. Ειδικά το τμήμα πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λαμία κατέγραψε πτώση της τάξης των 1.425 μορίων. Στον αντίποδα, το τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά κατέγραψε άνοδο της τάξεως των 1.280 μορίων.

Ανάμεικτη είναι η εικόνα σε ό,τι αφορά τις Οικονομικές σχολές, με τις βάσεις εισαγωγής να κυμαίνονται είτε πτωτικά από 75 χρόνια (Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης – Πάντειο Πανεπιστήμιο) έως 550 μόρια (Οικονομικής Επιστήμης – Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), είτε ανοδικά, από 40 μόρια (Οικονομικών Επιστημών Ρεθύμνου – Πανεπιστήμιο Κρήτης) έως 955 (Οικονομικών Επιστημών Καστοριάς – Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας).

Μεγαλύτερη άνοδος και μεγαλύτερη πτώση

Τη μεγαλύτερη άνοδο σε αριθμό μορίων κατέγραψαν τα τμήματα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της Αθήνας. Πιο αναλυτικά, η πρώτη πεντάδα τμημάτων με τη μεγαλύτερη άνοδο έχει ως εξής:

-Μουσικών Σπουδών ΑΠΘ, βάση εισαγωγής: 14.310, αύξηση κατά 4.500 μόρια.

-Μουσικών Σπουδών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Άρτα), βάση εισαγωγής: 15.250, αύξηση κατά 3.460 μόρια.

-Μουσικών Σπουδών ΕΚΠΑ, βάση εισαγωγής: 14.510 μόρια, αύξηση κατά 3.380 μόρια.

-Νοσηλευτικής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Τρίπολη), βάση εισαγωγής: 11.950 μ., αύξηση 1.680 μόρια.

-Μηχανολόγων Μηχανικών Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (Ηράκλειο), βάση εισαγωγής: 11.395 μόρια, άνοδος 1.595 μόρια.

Στον αντίποδα, οι τρεις από τις πέντε σχολές που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη πτώση σε αριθμό μορίων είναι στρατιωτικές σχολές. Αναλυτικότερα:

-Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας, βάση εισαγωγής: 13.155 μόρια, πτώση κατά 3.160 μόρια.

-Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (Σώματα), βάση εισαγωγής 12.415 μόρια, πτώση κατά 3.140 μόρια.

-Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας Ιονίου Πανεπιστημίου (Κέρκυρα), βάση: 14.820 μόρια, πτώση κατά 2.900 μόρια.

-Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ), βάση εισαγωγής: 11.080, πτώση κατά 2.620 μόρια.

-Φιλολογίας ΑΠΘ, βάση εισαγωγής: 11.495 μόρια, πτώση κατά 2.499 μόρια.

META MAGAZINO: Διαβάστε εδώ το καλοκαιρινό τεύχος
  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2024: Οι 5 σχολές με τα περισσότερα μόρια και οι 5 με τα λιγότερα

ΘEΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Πουλήθηκε το κάμπινγκ Αγίας Τριάδας – Ποιος το πήρε

ΘEΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Πουλήθηκε το κάμπινγκ Αγίας Τριάδας – Ποιος το πήρε

Με προσφορά αυξημένη κατά 140,7% σε σχέση με την τιμή εκκίνησης της ηλεκτρονικής δημοπρασίας – Η ανακοίνωση από το ΤΑΙΠΕΔ

Η εταιρεία MATENISA TRADING CO.LTD κατέλαβε την πρώτη θέση στον τελικό Πίνακα Κατάταξης των Επιλέξιμων Επενδυτών για την αξιοποίηση του ακινήτου Ακτή και Camping Αγίας Τριάδας, στον Δήμο Θερμαϊκού της Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, η προσφορά της εταιρείας ανήλθε στα 19,5 εκατ. ευρώ, η οποία «είναι αυξημένη κατά 140,7% σε σχέση με την αρχική υψηλότερη προσφορά ύψους 8,1 εκατ. ευρώ που αποτέλεσε την τιμή εκκίνησης της ηλεκτρονικής δημοπρασίας».

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, κατά τη συνεδρίαση του σήμερα, Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024, ενέκρινε τον τελικό Πίνακα Κατάταξης των Επιλέξιμων Επενδυτών για την αξιοποίηση του ακινήτου Ακτή και Camping Αγίας Τριάδας, στον Δήμο Θερμαϊκού της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, στον οποίο την πρώτη θέση κατέλαβε η εταιρεία MATENISA TRADING CO. LTD, έναντι συνολικού τιμήματος ύψους 19,5 εκατ. ευρώ.

Είχε προηγηθεί στις 23 Ιουλίου η διενέργεια ηλεκτρονικής δημοπρασίας (E-Auction) για την υποβολή βελτιωμένων προσφορών από τα τρία επενδυτικά σχήματα (MATENISA TRADING CO. LTD, INNOVATION AND DEVELOPMENT M.A.E. και Αντώνιος Υάκινθος), τα οποία είχαν υποβάλει προσφορές στις 13 Ιουνίου 2024 για την αξιοποίηση του ακινήτου, στο πλαίσιο διεθνούς διαγωνισμού που εκκίνησε το ΤΑΙΠΕΔ στις 11 Μαρτίου 2024. Η ηλεκτρονική δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας SAP Ariba Sourcing, την οποία διαχειρίζεται η Eurobank Holdings.

Η τελική προσφορά, η οποία ανήλθε σε 19,5 εκατ. ευρώ, είναι αυξημένη κατά 140,7% σε σχέση με την αρχική υψηλότερη προσφορά ύψους 8,1 εκατ. ευρώ που αποτέλεσε την τιμή εκκίνησης της ηλεκτρονικής δημοπρασίας.

Η αξιοποίηση του ακινήτου θα έχει πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία, καθώς περίπου 50.0000 τ.μ. θα αποδοθούν στους πολίτες και τους επισκέπτες του Δήμου Θερμαϊκού, ενώ στο ακίνητο προβλέπεται, επίσης, η ανέγερση σχολικής μονάδας (4.000 τ.μ.).

Οι παρεμβάσεις αυτές, σε συνδυασμό με την οριοθετημένη δασική περιοχή, περίπου 23.000 τ.μ., δημιουργούν σημαντικές προοπτικές αναβάθμισης του δημόσιου χώρου στην περιοχή προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, ενώ η αξιοποίηση του ακινήτου θα συμβάλλει στην ανάδειξη του παραλιακού μετώπου.

Μετά την προσκόμιση της Εγγυητικής Επιστολής και των δικαιολογητικών που προβλέπονται στην Πρόσκληση Υποβολής Προσφορών από τον Επιλέξιμο Επενδυτή, θα γίνει η ανακήρυξη Πλειοδότη και θα ακολουθήσει ο προβλεπόμενος προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Συμπεριλαμβανομένου του ακινήτου «Ακτή και Camping Αγίας Τριάδας» το ΤΑΙΠΕΔ έχει αξιοποιήσει συνολικά 98 ακίνητα, με μεμονωμένους διαγωνισμούς και τις μεθόδους της ηλεκτρονικής δημοπρασίας (E-Auction) και της πώλησης και επαναμίσθωσης (sale and leaseback). Τα έσοδα από την αξιοποίηση των ακινήτων υπερβαίνουν τα 1,62 δισ. ευρώ, ενώ το συνολικό όφελος είναι αισθητά υψηλότερο με την κινητοποίηση πολλαπλάσιων κεφαλαίων για την υλοποίηση επενδύσεων οι οποίες λειτουργούν ως κινητήρια δύναμη για την περιφερειακή ανάπτυξη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, κατά τη συνεδρίαση του σήμερα, Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024, ενέκρινε τον τελικό Πίνακα Κατάταξης των Επιλέξιμων Επενδυτών για την αξιοποίηση του ακινήτου Ακτή και Camping Αγίας Τριάδας, στον Δήμο Θερμαϊκού της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, στον οποίο την πρώτη θέση κατέλαβε η εταιρεία MATENISA TRADING CO. LTD, έναντι συνολικού τιμήματος ύψους 19,5 εκατ. ευρώ.

META MAGAZINO: Διαβάστε εδώ το καλοκαιρινό τεύχος
  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr

ΘEΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Πουλήθηκε το κάμπινγκ Αγίας Τριάδας – Ποιος το πήρε