ΣΥΝΤΑΓΗ: Τα πιο ωραία μελομακάρονα για τα Χριστούγεννα
Είναι το κορυφαίο γλύκισμα των Χριστουγέννων και η παρασκευή τους είναι σίγουρα μια πρόκληση για κάθε Ελληνίδα νοικοκυρά που σέβεται τον εαυτό της.
Η συγκεκριμένη συνταγή για μελομακάρονα που προτείνει το parapolitika.gr, είναι από τις πιο ξεχωριστές.
-
Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr
Υλικά
- Ελαιόλαδο 3 φλυτζάνια τσαγιού
- Ζάχαρη 1 φλυτζάνι τσαγιού
- Κονιάκ 1/2 φλυτζάνι
- Πορτοκάλι 1 (ξύσμα & χυμό)
- Κανέλα 1 κουταλάκι γλυκού
- Μπέικιν πάουντερ 2 κουταλιές σούπας
- Σόδα μαγειρικής 1 κουταλιά σούπας κοφτή
- Λεμόνι 1 (μόνο τον χυμό)
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 9 φλυτζάνια τσαγιού
Για το σιρόπι
- Ζάχαρη 3 φλυτζάνια τσαγιού
- Νερό 3 φλυτζάνια τσαγιού
- Μέλι 3 κουταλιές σούπας γεμάτες
Οδηγίες
Διαλύουμε την σόδα στον χυμό λεμονιού. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ ή λεκάνη και τα ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια αφράτη ομοιόμορφη ζύμη. Λίγο λίγο παίρνουμε από την ζύμη και πλάθουμε σε σχήμα κουκουνάρι (βέβαια μπορείτε με τα κατάλληλα μαγειρικά σκεύη να πλάσετε κι άλλα σχήματα όπως καρδούλες , μισοφεγγαράκια κλπ). Αφού έχω φτιάξει όλη την ζύμη σε σχήματα τα βάζουμε σε ένα ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Αφού ψηθούν τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Έχουμε ήδη φτιάξει το σιρόπι μας βράζοντας όλα τα υλικά για το σιρόπι και έτσι όπως έχουμε ζεστό το σιρόπι , σιροπιάζουμε τα μελομακάρονα μας καλά και από τις 2 μεριές τους. Μπορεί να σιροπιαστούν και ζεστά και κρύα αρκεί το σιρόπι μας πάντα να είναι ζεστό. Τέλος μπορούμε να τα γαρνίρουμε με λίγα τρίμματα από καρύδι , ή φυστίκι , με κανέλα τριμμένη από πάνω τους ή με γαρύφαλλο.