fbpx
17.5 C
Serres
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
No menu items!

ΑρχικήLIFEΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ: Η καλύτερη συνταγή με όλα τα μυστικά της

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ: Η καλύτερη συνταγή με όλα τα μυστικά της

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ: Η καλύτερη συνταγή με όλα τα μυστικά της

Η καλύτερη περίοδος για αυτή τη συνταγή. Απολαυστική, γρήγορη και οικονομική. Αυτή η μαρμελάδα φράουλα θα σας καταπλήξει.

Υλικά
  • 1 kg φράουλες
  • 750 γρ – 1 κιλό ζάχαρη
  • 1/2 λεμόνι (το χυμό του)
Εκτέλεση
  • Πλένουμε πρώτα σχολαστικά τις φράουλες. Αφαιρούμε το κοτσανάκι.
  • Με το χέρι τις λιώνουμε ζουλώντας τες και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με χοντρή βάση.
  • Τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
  • Αφήνουμε να σταθούν για 1 ώρα και να λιώσει η ζάχαρη από την υγρασία της φράουλας.
  • Πότε-πότε τις ανακατεύουμε.
  • Με τον τρόπο αυτό θα λιώσει πολύ γρήγορα η ζάχαρη όταν μπει στη φωτιά.
  • Αφήνουμε να πάρουν βράση σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  • Ξαφρίζουμε τον αφρό όποτε είναι αναγκαίο.
  • Δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για σύνολο περίπου 25΄.
  • Ανακατεύουμε τακτικά πάντα με ξύλινη κουτάλα.

Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη όταν μένει ελαφρώς συμπυκνωμένη μάζα πάνω στην ξύλινη κουτάλα.

  • Τότε προσθέτουμε το χυμό και αφήνουμε να πάρει μια βράση για 2΄.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
  • Πρέπει να είναι ζεστά και αποστειρωμένα τα βάζα και ζεστή η μαρμελάδα.
  • Γεμίζουμε κάθε βαζάκι μέχρι το χείλος.
  • Σφραγίζουμε καλά με το καπάκι και τα γυρνάμε ανάποδα (με το καπάκι προς τα κάτω).
  • Τ’ αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν.
  • Μετά τα αποθηκεύουμε.
  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr

ΠΗΓΗΑργυρώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -