ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ: Η καλύτερη συνταγή με όλα τα μυστικά της
Η καλύτερη περίοδος για αυτή τη συνταγή. Απολαυστική, γρήγορη και οικονομική. Αυτή η μαρμελάδα φράουλα θα σας καταπλήξει.
Υλικά
-
1 kg φράουλες
-
750 γρ – 1 κιλό ζάχαρη
-
1/2 λεμόνι (το χυμό του)
Εκτέλεση
- Πλένουμε πρώτα σχολαστικά τις φράουλες. Αφαιρούμε το κοτσανάκι.
- Με το χέρι τις λιώνουμε ζουλώντας τες και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με χοντρή βάση.
- Τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
- Αφήνουμε να σταθούν για 1 ώρα και να λιώσει η ζάχαρη από την υγρασία της φράουλας.
- Πότε-πότε τις ανακατεύουμε.
- Με τον τρόπο αυτό θα λιώσει πολύ γρήγορα η ζάχαρη όταν μπει στη φωτιά.
- Αφήνουμε να πάρουν βράση σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
- Ξαφρίζουμε τον αφρό όποτε είναι αναγκαίο.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για σύνολο περίπου 25΄.
- Ανακατεύουμε τακτικά πάντα με ξύλινη κουτάλα.
Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη όταν μένει ελαφρώς συμπυκνωμένη μάζα πάνω στην ξύλινη κουτάλα.
- Τότε προσθέτουμε το χυμό και αφήνουμε να πάρει μια βράση για 2΄.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
- Πρέπει να είναι ζεστά και αποστειρωμένα τα βάζα και ζεστή η μαρμελάδα.
- Γεμίζουμε κάθε βαζάκι μέχρι το χείλος.
- Σφραγίζουμε καλά με το καπάκι και τα γυρνάμε ανάποδα (με το καπάκι προς τα κάτω).
- Τ’ αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν.
- Μετά τα αποθηκεύουμε.
-
Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr