ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ: Συνταγή για κοκκινιστό μοσχαράκι με πατάτες
Είναι μια από τις πιο αγαπημένες μας συνταγές. Κλασικό αγαπημένο μαμαδίσιο φαγητό. Το έχουμε συνδέσει με τις κυριακάτικες συγκεντρώσεις της οικογένειας και αγαπάμε να το τρώμε και να το μαγειρεύουμε με μια εύκολη συνταγή για όλους, στην κατσαρόλα!
Υλικά
-
Μερίδες: 4
- 2 σκελίδες σκόρδο
ΣΥΝΤΑΓΗ: Εύκολη τυρόπιτα με 3 υλικά
Διαδικασία
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Ρίχνουμε τόσο νερό ώστε ίσα να καλύπτει τα κομμάτια του κρέατος, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσει το κρέας.
- Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
- Τηγανίζουμε τις πατάτες για 4-5 λεπτά (αν χρειάζεται, σε δόσεις), μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
- Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας τις πατάτες, τις ντομάτες, το αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν το κρέας και οι πατάτες και να δέσει η σάλτσα.
- Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
ΣΥΝΤΑΓΗ: Εύκολη τυρόπιτα με 3 υλικά
-
Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr