fbpx
8.1 C
Serres
Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021
No menu items!
Αρχική ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ: Ανεπαρκής η αντιπλημμυρική προστασία της Κ.Μακεδονίας

ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ: Ανεπαρκής η αντιπλημμυρική προστασία της Κ.Μακεδονίας

ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ: Ανεπαρκής η αντιπλημμυρική προστασία της Κ.Μακεδονίας

Σε ανακοίνωσή της η περιφερειακή παράταξη “Κοιτάμε Μπροστά”, αναφέρει:

Η κακοκαιρία «Μπάλλος», αν και δεν εξελίχθηκε σε μεσογειακό κυκλώνα όπως ήθελαν τα χειρότερα σενάρια, προκάλεσε πληθώρα πλημμυρικών φαινομένων στην Κ. Μακεδονία.

Κάνοντας μια γρήγορη καταγραφή, είχαμε:
  • Διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία οδό, στο ύψος του οικισμού της Μικρής Βόλβης, λόγω υπερχείλισης χειμάρρων που πηγάζουν από τα Κερδύλλια Όρη και καταλήγουν στη λίμνη Βόλβη, με πολύωρο εγκλωβισμό οδηγών. Σύμφωνα με δηλώσεις συχνών χρηστών της οδού, δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλείται πρόβλημα στο συγκεκριμένο σημείο.  
  • Πολύωρες διακοπές κυκλοφορίας στο επαρχιακό δίκτυο της Π.Ε. Θεσσαλονίκης, λόγω υπερχείλισης χειμάρρων: στην επαρχιακή οδό Λαγκαδικίων-Σχολαρίου, Λαγκαδά – Ηρακλείου, Λαγκαδά – Ασσήρου, Πενταλόφου – Σίνδου (Θέση Βουστάσια) και στην προέκταση της οδού Μ. Αλεξάνδρου, από Σίνδο προς Βιολογικό Καθαρισμό και από την προέκταση Πόντου προς Σίνδο, λόγω υπερχείλισης του Γαλλικού ποταμού. Επίσης, στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας, από τον κόμβο Αεροδρομίου έως τον κόμβο Ρυσίου, λόγω υπερχείλισης του Ανθεμούντα. Στο Ζαγκλιβέρι, μετά την υπερχείλιση ρέματος, χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό τεσσάρων ανθρώπων από τις οικίες τους.
  • Πολύωρες διακοπές κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο της υπόλοιπης Κ. Μακεδονίας, στην Πιερία, στην επαρχιακή οδό Κονταριώτισσας – Αγίου Σπυρίδωνα, στο Κιλκίς, στις επαρχιακές οδούς Λειψυδρίου – Φαναρίου, Κιλκίς – Καρτερών, Κιλκίς – Σεβαστού, Μανδρών – Γαλλικού, στη Χαλκιδική, στο Δ.Δ. Ολύνθου, στη δημοτική οδό Ορμύλιας – Βραστάμων και σε δημοτική οδό (ιρλανδική διάβαση) στην Ολυμπιάδα. Στις Σέρρες, στον Δ. Βισαλτίας, βυθίστηκε γέφυρα του επαρχιακού δρόμου Βέργης-Τριανταφυλλιάς λόγω υπερχείλισης του Κουπατσιανού.
ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ: Επαληθεύτηκαν οι ανησυχίες μας για την αντιπλημμυρική προστασία της Κ.Μακεδονίας

Τα καιρικά φαινόμενα ήταν έντονα, αλλά όχι και απρόσμενα. Μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι οι θάλασσές μας έχουν συσσωρεύσει μεγάλα ποσά θερμότητας το καλοκαίρι, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ένταση στα φθινοπωρινά καιρικά φαινόμενα. Η επιδείνωση της κλιματικής κρίσης ήταν γνωστό ότι θα είχε ως αποτέλεσμα συχνότερα ακραία καιρικά φαινόμενα και στην περιοχή μας. Ωστόσο, πολλές περιοχές της Κ. Μακεδονίας βρέθηκαν ανοχύρωτες, αποτέλεσμα της έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων ή της συνέχισης ενός καταστροφικού μοντέλου αστικοποίησης που αναπτύσσεται εις βάρος των χειμάρρων.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η παράταξη «Κοιτάμε Μπροστά» ανέλαβε την πρωτοβουλία να ζητήσει, μαζί με άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, την επείγουσα σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Μακεδονίας με μοναδικό θέμα την αντιπλημμυρική προστασία, ήδη από τις 22 Σεπτεμβρίου. Σχεδόν ένα μήνα μετά, το αίτημα εκκρεμεί με ευθύνη της διοίκησης της Περιφέρειας, που επέδειξε αδράνεια και αναβλητικότητα. Οι συνθήκες για τη διεξαγωγή αυτής της συζήτησης τώρα είναι δυσμενέστερες, καθώς σε παλαιότερες καταστροφές που δεν αντιμετωπίστηκαν ήρθαν να προστεθούν και νέες, καθιστώντας τα προβλήματα όχι «έκτακτα» αλλά μόνιμα και διαρκή. Γι’ αυτό, ωστόσο, και η επιτακτικότητα της συγκεκριμένης συνεδρίασης είναι αμεσότερη από ποτέ.

  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

ΑΓΡΟΤΕΣ: Νέες πληρωμές 13 εκατ. ευρώ (ΠΙΝΑΚΑΣ)

ΑΓΡΟΤΕΣ: Νέες πληρωμές 13 εκατ. ευρώ (ΠΙΝΑΚΑΣ) Από τις 19/11/2021 έως τις 25/11/2021 ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. πραγματοποίησε πληρωμές ύψους 12.883.657,70 €. Δείτε τον πίνακα πληρωμών εδώ

ΣΕΡΡΕΣ: Στις κάλπες οι δικηγόροι

ΣΕΡΡΕΣ: Στις κάλπες οι δικηγόροι Στις κάλπες προσέρχονται την Κυριακή 28 Νοεμβρίου τα μέλη του δικηγορικού συλλόγου Σερρών προκειμένου να εκλέξουν τον Πρόεδρο και τα μέλη...

ΣΕΡΡΕΣ: Αρχικά ικανοποιημένοι οι κάτοικοι της Σιγής

ΣΕΡΡΕΣ: Αρχικά ικανοποιημένοι οι κάτοικοι της Σιγής Την ...αρχική της ικανοποίηση για "την ενεργοποίηση του Δήμου κ την έναρξη κάποιων έργων και εργασιών στην περιοχή...

ΣΕΡΡΕΣ: Διακοπή νερού στους Επταμύλους

ΣΕΡΡΕΣ: Διακοπή νερού στους Επταμύλους Λόγω προγραμματισμένων εργασιών καθαρισμού και απολύμανσης των δεξαμενών υδροδότησης, τη Δευτέρα 29-11-2021 και στις ώρες 09:00’ έως 15:00’ θα σημειωθεί...
- Advertisment -