fbpx
14.3 C
Serres
Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΣΕΡΡΕΣΠΟΛΙΤΙΚΗΚ.ΜΠΟΥΜΠΑΣ: Με εντολή των δικαστών παίρνουν τα σπίτια οι τράπεζες (ΒΙΝΤΕΟ)

Κ.ΜΠΟΥΜΠΑΣ: Με εντολή των δικαστών παίρνουν τα σπίτια οι τράπεζες (ΒΙΝΤΕΟ)

Κ.ΜΠΟΥΜΠΑΣ: Με εντολή των δικαστών παίρνουν τα σπίτια οι τράπεζες (ΒΙΝΤΕΟ)

“Ελληνικέ Λαέ σου κρύβουν ότι με Εντολή των Δικαστών παίρνουν τα σπίτια οι τράπεζες! Όλοι το κρύβουν! Η Ελληνική Λύση το αποκάλυψε με στοιχεία! Ό,τι και αν ψηφίζετε απλά ακούστε! Το συμπεράσματα δικά σας! Δημοκρατία; Ναι η Δημοκρατία του ισχυρού! Η Ελλάδα κλαίει , ο Λαός φοβάται! Ντροπή!”. Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλως, από το βήμα της Βουλής, ο Κώστας Μπούμπας.

Μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής και στη συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας κατά του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, ο Σερραίος βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, ανέφερε:

Η αλήθεια είναι εδώ, σε αυτό το χαρτί, κύριε Υπουργέ. Θα την ακούσετε, για να την ακούσει και ο ελληνικός λαός. Είναι ένα πράγμα που όλα τα κόμματα θα πρέπει να τοποθετηθούν.
Πριν συνεχίσω, υπάρχει σαφής εντολή από τους δικαστές. Το έχουμε καταθέσει από τις 22 Ιουλίου, το έχει παραδεχτεί ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ο κ. Τσιάρας. Οι δικαστές δίνουν εντολή στους νέους δικαστές στη Θεσσαλονίκη με ένα κείμενο επιμόρφωσης «τώρα που θα βγείτε να δικάσετε, θα βγάλετε ενδεχόμενο δόλο στα υποκείμενα, δηλαδή στους δανειολήπτες και θα στηρίξετε τις τράπεζες» και συζητάμε για την πρώτη κατοικία; Ο κ. Τσιάρας το παραδέχτηκε, αλλά είπε ότι δεν μπορούμε να παρέμβουμε στη δικαστική εξουσία, όπως είπε επίσης ότι υπάρχουν πολλοί κακοπληρωτές δανειολήπτες, αλλά αυτό θα μου επιτρέψετε -πού είναι ο νομικός κόσμος;- ad hoc να το κρίνει εξατομικευμένα το δικαστήριο. Θα επανέλθω σε αυτό.

  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr
Ακούστε. Σήμερα μπαίνει ένα διαχρονικό ρητό: «Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;». Το είπε ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Σήμερα γίνεται ένας πόλεμος ανάμεσα στους ανθρώπους και στους αριθμούς. Όπου ευημερούν οι αριθμοί υποφέρουν οι άνθρωποι. Αυτό γίνεται σήμερα.

Θέλετε να ασκούμε κοινοβουλευτικό έργο ή να κάνει έλεγχο το τραπεζοπιστοληπτικό σύστημα και να είμαστε ουρά του συστήματος;
Σήμερα, δυστυχώς, το γίγνεσθαι παγκοσμίως τι λέει; Είμαστε όμηροι η πολιτική και οι πολιτικοί -με «η» και με «οι»- για τα πολλά χρήματα που παίρνουν για τις διαφημιστικές καμπάνιες, άρα λοιπόν εξαργυρώνονται επιταγές. Δεν είναι μόνο ελληνικό το ζήτημα. Είναι παγκόσμιο και δη στη γηραιά ήπειρο.

Άρα, λοιπόν, σήμερα θα γίνουμε ουρά του πιστοληπτικού συστήματος, το οποίο θα μας υποδεικνύει με ποιον τρόπο θα προστατέψουμε το κεραμίδι του λαού; Αν μπείτε μέσα στην έννοια τού τι σημαίνει «πτώχευση», θα δείτε ότι πτώχευση είναι η αδυναμία πληρωμής είτε σε ορισμένους οφειλέτες μερικώς ή ολικώς από μια εμπορική επιχείρηση. Δεν εξομοιώνει η ετυμολογία της λέξης «πτώχευση» τον έμπορο μαζί με το απλό φυσικό πρόσωπο, τον μεροκαματιάρη Έλληνα.

Άρα, λοιπόν, εδώ, κύριοι, έχουμε να κάνουμε σήμερα με αυτό που έλεγε κάποτε ένας Αμερικάνος φιλόσοφος, ο Thomas Sowell, ότι το πρώτο μάθημα της οικονομίας είναι οι ανεπαρκείς πόροι, δηλαδή οι πόροι που δεν επαρκούν για να μπορέσουν να βοηθήσουν τον άνθρωπο. Το πρώτο μάθημα της πολιτικής, δυστυχώς, λέει, είναι να απαλειφθεί το πρώτο μάθημα της οικονομίας. Πρέπει να είμαστε κοντά στον ανήμπορο πολίτη.

Ως προς το εθνικό σιωπητήριο ράπισμα, αυτά θα μπορούσε να είναι τα αρχικά του ΕΣΡ και θα το εξηγήσω, διότι είμαι διωκόμενος, ως δημοσιογράφος της επαρχίας με αγωγή σε βάρος μου 2 εκατομμύρια ευρώ.

Και δεν ήρθε το ΕΣΡ να με υποστηρίξει απέναντι σε μια γερμανική πολυεθνική εταιρεία. Σήμερα βάλλεται ο Βελόπουλος, αλλά είναι στη μοίρα μας, φαίνεται, οι Βουλευτές της Ελληνικής Λύσης να διωκόμεθα. Και εγώ ερωτώ: Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης σε κάποιες διαφημίσεις τραπεζών που παραπλανούν τον ελληνικό λαό σε αυτά που διαφημίζουν έχει επιβάλει ποτέ πρόστιμα, διότι προσπαθούν να αλλοιώσουν την ενημέρωση με αυτά που προσφέρουν ως τραπεζικά προϊόντα; Μπαίνει ένα ερώτημα απέναντι στη διαφημιστική καμπάνια των τραπεζών.

Ακούστε, κύριοι συνάδελφοι, όσοι μας ακούτε αυτή την ώρα, το εξής.

Μια και κύριε Πρόεδρε, είστε και φυσικός, η Φυσική λέει ότι χρειάζονται δεκαεπτά μέτρα για να γίνει αντίλαλος, αν θυμάμαι καλά. Άρα, αντίλαλο έχουμε.

Για όσους αυτή την ώρα μάς ακούν, δέκα λεπτά μετά από τις 2, λέω ότι το 1928 η Ελλάδα έκανε ένα Σύνταγμα με το οποίο περάσαμε χωρίς αίμα από την φεουδαρχία στην αστικοποίηση. Στην υπόλοιπη Ευρώπη χύθηκε πάρα πολύ αίμα.

Το Σύνταγμα, λοιπόν, του 1928 αποτέλεσε πιλότο για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, γιατί; Διότι έδινε εκτάρια γης στον Έλληνα, του έδινε γη, γιατί ο Έλληνας είναι συνυφασμένος με τη γη του.

Φοβάμαι να μην έχουμε μετάλλαξη της πολιτικής. Δεν κινδυνεύει γενικότερα το σύστημα από την COVID -είναι και θηλυκού γένους- αλλά κινδυνεύει να μη μεταλλαχθούμε ως κόμματα και ως πολιτικοί απέναντι στους αριθμούς, στα οικονομικά τραστ και όλα αυτά τα οποία θέλουν να επιβάλουν τον δικό τους έλεγχο με τα δικά τους συμφέροντα. Πρέπει η Ελλάδα να αντιδράσει.

Ο μύθος του Ανταίου και του Ηρακλή δεν είναι τυχαίος. Κάνετε το σύστημα «ΗΡΑΚΛΗΣ» για τις τράπεζες. Να σας ενημερώσω απλώς με βάση τη μυθολογία ότι ο Ηρακλής αυτοδηλητηριάστηκε από τον Φιλοκτήτη με το δικό του δηλητήριο. Ο Ανταίος, όμως, ήταν δεμένος με τη γη. Μπορεί ο Ηρακλής να ήταν ο φύλακας των αδυνάτων μόνο όταν κατάφερε να νικήσει τον Ανταίο.

Κυρίες και κύριοι, αν φύγουμε από τη γη, από το έδαφος, από το σπίτι και το κεραμίδι που οι αποικοδομητές θα κάνουν τη δουλειά για όλους μας στην αλυσίδα της ζωής, ουαί και αλίμονο μας!

Πρέπει, λοιπόν, να κοιτάξουμε κατάματα τον ελληνικό λαό, που με δάκρυα στα μάτια ο μεροκαματιάρης οικοδόμος είναι επιχειρηματίας που έχασε τη δουλειά του και κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του. Προστατέψτε τον άνθρωπο. Πρέπει γενικότερα το νομοσχέδιο να είναι ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα. Δεν έχει σημασία που η Ελληνική Λύση έφερε αυτή την επίκαιρη ερώτηση για να δούμε τη δικαστική εξουσία που δίνει εντολή στους νέους εκκολαπτόμενους εκπροσώπους και όχι αντιπροσώπους -έχει τη σημασία του- της Θέμιδος.

Την ερώτησή μας, ως Ελληνική Λύση, την ξέρουν. Την είχα συζητήσει τότε με τον κ. Μωραΐτη από τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον κ. Κλέωνα Γρηγοριάδη από το «Μέτωπο Ριζοσπαστικής Ανυπακοής» απέναντι στο σύστημα που πρέπει να έχετε, κύριε Λογιάδη, με τον κ. Λοβέρδο, που είναι και συνταγματολόγος στο Κίνημα Αλλαγής και με γαλάζιους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Δεν είναι θέμα της Ελληνικής Λύσης μόνο. Πρέπει να τοποθετηθούν όλοι οι Πρόεδροι των κομμάτων και καλώ από αυτό το Βήμα τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, να πάρει θέση για το τι λένε οι δικαστές στους νέους δικαστές, που το αποδέχτηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης. Τους λένε «βγάλτε δόλο στους δανειολήπτες και στηρίξτε τις τράπεζες». Η ερώτηση είναι ένδειξη μεροληψίας του δικαστικού συστήματος κατά των δανειοληπτών που επιθυμούν να υπαχθούν στο διάδοχο σχήμα του Νόμου Κατσέλη. Υπάρχει στο δικαστικό site νομικής φύσης, επαληθεύεται η ύπαρξη και συζητάμε για στήριξη της πρώτης κατοικίας, όταν υπάρχει εντολή από τους ίδιους τους δικαστές και μου λέει ο Υπουργός Δικαιοσύνης ότι δεν μπορούμε να παρέμβουμε στη δικαστική εξουσία; Σαφώς και είναι διακριτοί οι ρόλοι δικαστική-νομοθετική-εκτελεστική σε αυτό το τρίο. Όμως, εμείς εδώ δεν είμαστε θεματοφύλακες;

Ελληνικέ λαέ, έχω την υποχρέωση αυτή την ώρα και ως Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, αλλά εδώ έχει να κάνει με όλο το Ελληνικό Κοινοβούλιο, με την ίδια τη Δημοκρατία. Διότι αν ήξερε ο κόσμος πώς λειτουργεί το τραπεζικό σύστημα, θα είχε κάνει επανάσταση, είπε ο Τσόρτσιλ. Και μην επαληθεύετε αυτό που έλεγε ο Πλάτωνας, «το δίκαιον ουκ άλλο τι ή το του κρείττονος συμφέρον».

Άκουσα κάποτε τον κ. Γεωργιάδη, πριν από μήνες, να λέει: «Μα, πού ακούστηκε, σε ποιο κράτος, να προστατεύεται η πρώτη κατοικία;». Ναι, στην Ελλάδα! Ναι, στην Ελλάδα, στη χώρα της φιλοσοφίας, της δημοκρατίας, της αρετής, της τόλμης και γενικότερα, της ισονομίας. Από εδώ, με βάση τον μύθο του Ανταίου, με βάση το Σύνταγμα του 1928, να αποτελέσει εφαλτήριο, πιλότο για να ρίξουμε τα δικά μας φώτα απέναντι σε ένα σύστημα το οποίο αλλοιώνεται, μεταλλάσσεται και χτυπάει τον απλό λαό.

Όμως, κοιτάξτε. Πολιτικοί, όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Δημήτρης Τσοβόλας και τόσοι άλλοι, ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος -ποιον να θυμηθώ;- δεν θα δέχονταν σε καμμία περίπτωση να περνούν νομοσχέδια σε βάρος του ελληνικού λαού, του κορμού της ελληνικής κοινωνίας.

Φυλάξτε Θερμοπύλες, διότι σε λίγο θα τρέχουμε όλοι, ανεξαιρέτως κομματικής ροπής και ιδεολογικής πλεύσης, ως ουρά πίσω από μεγάλα πιστοληπτικά τραπεζικά συστήματα, όπου θα είμαστε όμηροι και υποχείρια. Καλώ τον ίδιο τον Πρωθυπουργό για το θέμα των δικαστών να πάρει θέση τώρα απέναντι στον ελληνικό λαό. Υπάρχει αυτή η εντολή και πρέπει να αντιδράσουμε, διότι δεν μπορούμε να μιλάμε για προειλημμένες αποφάσεις για το κεραμίδι του Έλληνα. Δεν είναι θέμα που το αποκαλύπτει η Ελληνική Λύση. Είναι ένα θέμα που αφορά όλη τη βεντάλια του δημοκρατικού κοινοβουλευτικού τόξου. Πρέπει να διαφυλάξουμε τη δημοκρατία, την ισονομία.

Κάποτε ο Θουκυδίδης είχε πει: «Οι αδικούμενοι άνθρωποι μάλλον οργισμένοι ή βιαζόμενοι». Ο ελληνικός λαός θα αντιδράσει περισσότερο όχι όταν τον βιάσεις, αλλά όταν τον αδικήσεις.
Να ξέρετε ότι υπάρχει ένα άλλο ρητό που το έλεγε ένας μεγάλος φιλόσοφος: «Το προνόμιο του καπιταλισμού είναι η άνιση κατανομή του πλούτου. Του σοσιαλισμού είναι η ίση κατανομή της φτώχειας». Προσέξτε, γιατί ο ελληνικός λαός είναι με δάκρυα στα μάτια, με πολύ πόνο και δεν μπορεί να καταπιεί, είναι δεμένος σαν τον Ανταίο με τη γη του. Να μην έχουμε ένα σύγχρονο Κιλελέρ απέναντι σε ανθρώπους οι οποίοι πετραδάκι-πετραδάκι θέλουν να έχουν αυτή την όαση, αυτό το καταφύγιο και αυτό που λέγεται «η ιερή οικογένεια».

Εκεί θέλω και το ΕΣΡ απέναντι στο πιστοληπτικό τραπεζικό σύστημα, να αντιδρά για να προστατεύσει τον Έλληνα. Είναι ιερή υποχρέωση.

Σας ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε, για την ανοχή σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -