fbpx
12.5 C
Serres
Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΣΕΡΡΕΣΠΟΛΙΤΙΚΗΚ.ΜΠΟΥΜΠΑΣ: Η ομιλία στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για το ΑΣΕΠ (ΒΙΝΤΕΟ)

Κ.ΜΠΟΥΜΠΑΣ: Η ομιλία στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για το ΑΣΕΠ (ΒΙΝΤΕΟ)

Κ.ΜΠΟΥΜΠΑΣ: Η ομιλία στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για το ΑΣΕΠ (ΒΙΝΤΕΟ)

“Ο ΣΚΑΙ μας λέει να πάμε στην Βουλγαρία για Διακοπές!! Απίστευτα πράγματα! Αποκαλύψαμε στην Βουλή για τα σπίτια των Ελλήνων! Όλοι το κάνανε “γαργάρα”! Θα το λέμε συνέχεια! Δώσαμε την λύση ως Ελληνική Λύση για το ΑΣΕΠ. Οι βαθμολογητές με κλήρωση μέσα από πίνακες! Η Digea στραγγαλίζει τα τηλεοπτικά κανάλια της Περιφέρειας!”, αναφέρει σε δελτίο Τύπου με αφορμή την ομιλία του στη Βουλή, ο Κώστας Μπούμπας.

Ο Σερραίος βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, μιλώντας για το νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και ενίσχυση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.)», ανέφερε:

Το νομοσχέδιο είναι του κ. Βορίδη, αλλά η τροπολογία είναι του κ. Τσιάρα. Κι επειδή και ο κ. Πλεύρης και ο κ. Βορίδης είναι νομικοί, θέλω να τους πω ότι ο Αριστοτέλης έλεγε: «Καματηρόν το άρχειν». Είναι δύσκολο κάποιος να διοικεί.

Εύχομαι «καλή επιτυχία» στα νέα σας καθήκοντα, κύριε Βορίδη. Καλά κάνατε και φύγατε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, γιατί θα περικοπούν τώρα και οι επιδοτήσεις -το καταθέσαμε ως Ελληνική Λύση και ο Κυριάκος Βελόπουλος- μέχρι και 750 εκατομμύρια ετησίως. Και θα δούμε τι θα γίνει στον πρωτογενή τομέα. Όπως επίσης και οι τευτλοπαραγωγοί είναι σε απόγνωση. Αν δεν προλάβουν να παραδώσουν τα τεύτλα ως βιοντίζελ μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, θα χάσουν την επιδότηση. Αυτά είναι άλλα θέματα του πρώην Υπουργείου τού κ. Βορίδη.

Ακούστε τώρα, πάλι με προκαλείτε με αυτό με τον ν.3869 της Κατσέλη. Και αυτό δεν είναι θέμα μόνο της Ελληνικής Λύσης. Είναι θέμα όλου του Κοινοβουλίου. Δεν πήρατε θέση όταν με επίκαιρη ερώτηση εμείς σας είπαμε ότι στις Σχολές Δικαστών -κύριε Βορίδη, πρώτα είστε νομικός και μετά είστε Υπουργός και υπηρετείτε τη νομική επιστήμη, όπως και ο κ. Πλεύρης- υπάρχει κείμενο επιμόρφωσης που λέει στους νέους εκκολαπτόμενους εκπροσώπους και όχι αντιπροσώπους της Θέμιδας -έχει τη σημασία του- «θα στηρίξετε τις τράπεζες και θα βγάλετε ενδεχομένως δόλο στα υποκείμενα, δηλαδή τους δανειολήπτες». Και συζητάμε για την πρώτη κατοικία;

Ο Τολστόι -πάλι θα τον επικαλεστώ- έλεγε ότι οι ευτυχισμένες οικογένειες έχουν ομοιότητες μεταξύ τους. Η κάθε δυστυχισμένη, όμως, οικογένεια ζει τη δυστυχία της ξεχωριστά. Και λυπάμαι που και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε θέση γι’ αυτό, καθώς προσωπικά εγώ ως Ελληνική Λύση ενημέρωσα τον κ. Τσίπρα, όπως και την κ. Γεννηματά. Και το ΚΚΕ το ήξερε. Και κύριοι, εποιήσατε την νήσσα γι’ αυτό το θέμα.

  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr

Και τα λέω αυτά με αφορμή τα όσα είπε ο κ. Πλεύρης, ότι δεν μπορούμε να παρέμβουμε στη δικαστική εξουσία. Ορθά. Νομοθετική, εκτελεστική, δικαστική. Είναι διακριτοί οι ρόλοι. Αλλά εμείς εδώ δεν είμαστε θεματοφύλακες του λαϊκού αισθήματος; Δεν είμαστε θεματοφύλακες στην όαση, στον βωμό, στο λίκνο της Δημοκρατίας, τη Βουλή, να υπερασπιστούμε τον αδύναμο πολίτη, ο όποιος έχασε τη δουλειά του και χάνει το σπίτι του με προειλημμένη απόφαση ως οδηγία προς ναυτιλομένους;

Κύριε Πολάκη, το συζητήσαμε και μαζί. Το ξέρατε. Βλέπω είστε σκεπτικός, γιατί αυτή είναι η αλήθεια. Κανείς δεν πήρε θέση. Δεν έχει σημασία να πείτε ότι το είπε η Ελληνική Λύση. Εδώ, αυτό αφορά όλη τη βεντάλια, όλο το κοινοβουλευτικό τόξο. Και το συζητάμε; Συζητάμε για την πρώτη κατοικία του ν.3869 της Κατσέλη;

Λίγα κανάλια το έβγαλαν αυτό. Το «ΚΟΝΤΡΑ», το «ΒΕΡΓΙΝΑ», ένα κανάλι της Καβάλας, το «STAR ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ» κ.τλ.. Ήταν λίγα τα κανάλια. Το έκαναν γαργάρα. Γιατί; Ο κ. Τσίπρας είπε: «Σοβαρά;». Η κ. Γεννηματά είπε: «Δεν είμαστε με τα καλά μας».
Πάμε τώρα στις παθογένειες της διοίκησης. Θα επικαλεστώ τον Αριστοφάνη: «Ερέτην χρῆναι πρῶτα γενέσθαι πρὶν πηδαλίοις ἐπιχειρεῖν». Δηλαδή, εάν δεν είσαι πρώτα κωπηλάτης δεν μπορείς να πιάσεις το τιμόνι. Πρέπει να δεις πώς είναι η διοίκηση. Έχει παθογένειες πάρα πολλές.

Από πού να ξεκινήσω; Να πάω από τον ν.3869 στον ν.3863 που χωρίζετε τους δημοσίους υπαλλήλους σε δύο κατηγορίες, γιατί άλλους εντάσσετε στα βαρέα και ανθυγιεινά στους νοσηλευτές και άλλους όχι; Έτσι θα φέρουμε τα παιδιά μας πίσω από το εξωτερικό;
Θα σας δώσουμε λύσεις στην Ελληνική Λύση. Έχω συζητήσει και με τον Αντιπρόεδρο του κόμματος, τον κ. Βιλιάρδο, για το πώς ενισχύεται και θωρακίζεται το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού με διάφανα κριτήρια, για να υπάρχει αξιοπιστία.

Πού να πάω τώρα; Να πάω στο ότι έχουν να πληρωθούν νυχτερινά στο ΕΚΑΒ και δεν πληρώνονται και δεν μπορούν να πάρουν άδειες και τα ρεπό τους.

Δεν μπορούν οι δημοτικοί υπάλληλοι στα ωδεία, στους ΟΤΑ να πληρωθούν, γιατί είναι ανταποδοτικά ανάλογα με τα δίδακτρα των παιδιών;

Να πάω στο ζήτημα της προσωπικής διαφοράς που θα δημιουργήσει αντιθέσεις στους υπαλλήλους; Να πάω σε πάρα πολλά ζητήματα που έχει παθογένειες ο ευρύτερος δημόσιος τομέας, κύριοι. Και αυτά τα ξέρετε.

Να πάω στην Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων που λέει ότι με την αλλαγή ειδικοτήτων κάνετε μέσα στο 2020 μόνο τρεις προσλήψεις ή να πάω στον νόμο του κ. Βρούτση, του πρώην Υπουργού, ο οποίος δεν βλέπει τα ηλικιακά όρια των δημοσίων υπαλλήλων; Πάει σύμφωνα με τον ν.4336, στο μνημόνιο.

Συζητάμε σήμερα για τους δημοσίους υπαλλήλους, όταν τους κόψατε τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα αδείας; Και να πάμε νομικά, επειδή ο κύριος Υπουργός είναι νομικός. Εγώ δεν είμαι, αλλά επικαλούμαι τον ν.4093/2012, όσα έγιναν στο Συμβούλιο της Επικρατείας με το ΣΤ΄ Τμήμα που ήταν αντίθετο σε αυτές τις περικοπές. Διότι τους δημοσίους υπαλλήλους, που είναι η ραχοκοκαλιά της διοίκησης -όπως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας- τους βρίσκετε ως μόνιμα υποζύγια και τους φορολογείτε. Έτσι θα μπορέσει να αποδώσει ο δημόσιος υπάλληλος;

Ακούστε, κύριοι, εμείς στην Ελληνική Λύση λέμε: Καλό μισθό, ισχυρό μισθό για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και όχι επιδόματα. Τα επιδόματα εύκολα τα κόβεις για προεκλογικούς λόγους. Έρχονται και παρέρχονται. Εδώ, όμως, εάν θέλουμε η Ελλάδα να έχει συνέχεια, πρέπει να δημιουργήσουμε υποδομές με υπαλλήλους, οι οποίοι και εξειδίκευση θα έχουν και παιδεία.

Για αυτή τη δομημένη συνέντευξη, η οποία δεν ξέρω από ποιους θα γίνεται, ο δημόσιος υπάλληλος γιατί αγανακτεί;

Διότι έχει να επιλύσει γραφειοκρατία, διότι περιμένουν οι πολίτες αγανακτισμένοι στην ουρά, ο ίδιος δεν έχει τις κατάλληλες συνθήκες να δουλέψει. Και υπάρχουν πραγματικά δημόσιοι υπάλληλοι που δίνουν τον καλό τους εαυτό. Και αν δεν έχεις καλά αμειβόμενο δημόσιο υπάλληλο, δεν μπορεί να πάει να τα «στάξει» και στην αγορά, για να μπορεί να δουλέψει και η μικρομεσαία επιχείρηση που στενάζει αυτή τη στιγμή.

Δώσατε στα κανάλια ευρώ και στενάζουν όλα τα κανάλια από την DIGEA που είναι ληστρική απέναντί τους. Είναι και η αμαρτωλή ιστορία της IP που δεν έκανε τίποτα ο κ. Βερναρδάκης επί ΣΥΡΙΖΑ. Θα τα πούμε όλα αυτά. Και πάει και μου διαφημίζει ο ΣΚΑΪ να πάμε στη Βουλγαρία, γιατί τα χιονοδρομικά κέντρα και τα σαλέ είναι ανοιχτά εκεί. Αντιλαμβάνεστε τι κάνουμε; Σε διπλό ταμπλό; Παίρνει λεφτά το ελληνικό κανάλι και διαφημίζει αυτά; Νόμιμο μπορεί να είναι. Ηθικό δεν είναι, κύριοι. Δεν είναι ηθικό να λες στον Έλληνα «πήγαινε στη Βουλγαρία για ασφαλείς χειμερινές διακοπές» και να είναι διαφημιστικό μήνυμα αυτό, να είναι σποτ.

Για την DIGEA θα πούμε πολλά. Διότι στα κανάλια δεν πρέπει να υπάρχει αυτό το μονοπώλιο. Θα πρέπει να μπορούν να κουμπώσουν και στην ΕΡΤ. Γιατί την πληρώνουμε την ΕΡΤ;

Πρόταση την οποία συζητήσαμε με τον κ. Βιλιάρδο: Κύριε Βορίδη, εάν θέλετε να έχετε ένα αξιόπιστο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, να κάνετε κατά τα αρχαία πρότυπα αυτό που γινόταν κάποτε: πήγαιναν στην Αρχαία Ηλιαία δύο χιλιάδες δικαστές και στο τέλος γινόταν κλήρωση σε πεντακόσιους έναν, για να υπάρχει μονός αριθμός, πεντακόσιες μία ψήφοι.

Κάντε έναν πίνακα που να έχουμε με κριτήρια αξιολόγησης ορκωτούς, αν θέλετε, βαθμολογητές -το λέω, όπως είναι οι ορκωτοί λογιστές- εξεταστές στο ΑΣΕΠ. Κάνατε έναν πίνακα με οικονομολόγους, γιατρούς, πολιτικούς μηχανικούς. Δύο μέρες πριν από τον διαγωνισμό βάλτε τους σε κλήρωση. Θα είναι πολύ καλό γι’ αυτόν κάποιος τα λέει «Μάκης Βορίδης, δικηγόρος» και από κάτω να είναι «αξιολογημένος βαθμολογητής του ΑΣΕΠ», να λέει «Βιλιάρδος Βασίλειος, οικονομολόγος, αξιολογητής του ΑΣΕΠ, εγκεκριμένος, ορκωτός». Και να γίνεται με κλήρωση, ώστε να μην ξέρει ο εξεταζόμενος ποιος θα είναι ο βαθμολογητής. Για κάντε το αυτό. Δεν θα υπάρχουν υπόνοιες. Αν θέλετε με την επιτροπεία, αν θέλετε με την εποπτεία, την επιστασία του ΑΣΕΠ, ναι. Ο βαθμολόγησης όμως θα έρχεται τελευταία στιγμή, να μην ξέρει εκ των προτέρων ο υποψήφιος, ποιος θα τον βαθμολογήσει.

Έτσι δημιουργείς εύκολα έναν πίνακα. Τον πληρώνεις για τις εργατοώρες του σ’ ό,τι αφορά την επιτήρηση, τη βαθμολόγηση και την εξέταση και αμέσως το αναβαθμίζεις το σύστημα, διότι μπορεί να είναι καλός ο νόμος του Πεπονή, ο ν.2990 -αείμνηστος Πεπονής- που ελέγχεται από τη Βουλή συνταγματικά και δικαστικά, αλλά τον θωρακίζεις κι άλλο. Έτσι δημιουργείς μελλοντικές παρακαταθήκες με ένα αξιόπιστο σύστημα.

Κι εμείς ως Ελληνική Λύση σας δίνουμε αυτήν τη λύση, γιατί πίσω από κάθε πρόβλημα υπάρχει μία λύση. Αν δεν υπάρχει λύση, δεν είναι πρόβλημα.

Κι επειδή ακούστηκαν πολλά για τον καπιταλισμό και τον σοσιαλισμό σήμερα, ολοκληρώνω με αυτό που είχε πει κάποτε Ουίνστον Τσώρτσιλ: «Το μεγαλύτερο ελάττωμα του καπιταλισμού είναι η άνιση κατανομή του πλούτου. Το μεγαλύτερο και σταθερό προτέρημα του σοσιαλισμού είναι η ίση κατανομή της φτώχειας».

Κι αυτό πρέπει να μας βάλει σε προβληματισμό, κυρίες και κύριοι. Πάτε σε ένα νομοσχέδιο το οποίο για μια ακόμη φορά είναι επιδερμικό. Έτσι δεν φέρνουμε τα παιδιά από το εξωτερικό, έτσι δεν τα θωρακίζουμε. Κάντε κληρωτούς βαθμολογητές με κληρωτίδα τώρα, αξιολογήστε τους σε ένα αξιοκρατικό, αξιόπιστο σύστημα για να μην υπάρχουν υπόνοιες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -