Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΚΕΦΤΕ – Η συνταγή και όλα τα μυστικά για να τον τέλειο κεφτέ!
Ξέρω θα μου πεις πως σαν τους κεφτέδες της μάνας σου δεν έχει, αλλά εγώ εδώ έχω κάνει την πιο σούπερ και ενδελεχή μελέτη και σου δίνω τα πιο top tips που μπορεί να μην τα ξέρει η μάνα σου.
Ο κεφτές είναι το εθνικό μας φαγητό σε τάπερ και οι περισσότερες παραδοσιακές μαγείρισσες έχουν τα δικά τους μυστικά για να τον πετύχουν όπως ακριβώς πρέπει: τραγανό στην κρούστα, ζουμερό στο εσωτερικό.
Ιδού μερικά από αυτά για να τηρείς ευλαβικά και να πετυχαίνεις τον πιο νόστιμο κεφτέ!!!!
Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΚΕΦΤΕ – Η συνταγή και όλα τα μυστικά για να τον τέλειο κεφτέ!
Καταρχάς η βασική συνταγή έχει ως εξής:
Υλικά
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο με χοιρινό
3 φέτ. μπαγιάτικο ψωμί (μουσκεμένο και στυμμένο)
2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
1 ώριμη σφιχτή ντομάτα (τριμμένη στον τρίφτη)
1/3 φλ. ξίδι από κρασί
2 αυγά
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλεύρι για το πανάρισμα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση Τα ανακατεύετε όλα αυτά σε ένα μεγάλο μπολ. Πλάθετε, τα περνάτε από το αλεύρι και ύστερα τα τηγανίζετε.
Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΚΕΦΤΕ – Η συνταγή και όλα τα μυστικά για να τον τέλειο κεφτέ!
Πάμε τώρα να δούμε τα επιμέρους. Δηλαδή τις λεπτομέρειες στο ζύμωμα και το τηγάνισμα που θα κάνουν τη διαφορά.
- Ζυμώστε αρκετά. Όσο περισσότερο, τόσο πιο αφράτα. Ο ιδανικός χρόνος είναι 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να μοιραστούν ομοιόμορφα τα υλικά.
- Χρησιμοποιήστε μερικές κουταλιές της σούπας σόδα-αναψυκτικό. Χάρη στο ανθρακικό που περιέχει, μαλακώνει τις ίνες του κρέατος και αφρατεύει το μίγμα.
- Το ψωμί να είναι μπαγιάτικο και αν είναι δυνατόν προζυμένιο, δίνει τέλεια γεύση στα κεφτεδάκια και τα κάνει πολύ αφράτα, μιας και το ψωμί ρουφάει όλα τα υγρά του μίγματος και το αφρατεύει πολύ. Αποφύγετε το ψωμί με μαλακή ψίχα και λαστιχωτή υφή, γιατί θα γίνουν λαστιχωτά και σφιχτά τα κεφτεδάκια.
- Ραντίστε με νερό. Την ώρα που το ζυμώνετε ρίξτε μερικές σταγόνες νερό για πιο μαλακό αποτέλεσμα.
- Το μείγμα που θα προκύψει πρέπει να είναι αρκετά νωπό ώστε να κολλάει ελαφρώς στα χέρια, αλλά να μπορεί να σχηματιστεί σε μπαλάκια.
- Αφού ζυμώσετε αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Έτσι τα αρώματα θα ενσωματωθούν καλύτερα στη γεύση του.
- Στο τηγάνισμα το ελαιόλαδο να είναι τόσο όσο να καλύπτει το μισό κεφτέ όταν θα τηγανίζεται. Τους τηγανίζεις σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε για 3΄ από κάθε πλευρά.
- Αφήνουμε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
- Αν σας μείνουν τηγανισμένα κεφτεδάκια, την επόμενη μέρα φτιάξτε μια απλή σάλτσα ντομάτας και αφού βράσει για 10΄ ρίξτε τους κεφτέδες να πάρουν μία βράση).
ΣΥΝΤΑΓΗ: Εύκολη τυρόπιτα με 3 υλικά
-
Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr