Στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου στον Alpha μίλησε ο Γιώργος Παράσχος, με αφορμή τα νέα θεατρικά του βήματα, αναφερόμενος στη μάχη του με τον καρκίνο, στη νέα θεραπεία που ακολουθεί τους τελευταίους μήνες, στα προβλήματα υγείας της συζύγου και της μητέρας του, αλλά και στον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη και την πλασμαφαίρεση.
Ο Γιώργος Παράσχος αποκάλυψε ότι η νέα θεραπεία που έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα έχει αποδώσει πολύ καλά αποτελέσματα, ενώ μίλησε και για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε τη διάγνωση του καρκίνου. Όπως ανέφερε, το δυσκολότερο στάδιο ήταν η αποδοχή της κατάστασης και η απόφαση να προχωρήσει στο επόμενο βήμα. «Είμαι στα καλύτερά μου να σου πω την αλήθεια. Έχουμε περάσει σε μια νέα θεραπεία τώρα και έχει φέρει πολύ καλά αποτελέσματα, πάρα πολύ καλά αποτελέσματα», εξομολογείται ο Γιώργος Παράσχος για τη μάχη του με τον καρκίνο. Ο ηθοποιός περιέγραψε και τον τρόπο με τον οποίο προσπάθησε να αντιμετωπίσει ψυχολογικά την ασθένεια, σημειώνοντας ότι μετά την αρχική αποδοχή άρχισε να τη διαχειρίζεται με διαφορετικό τρόπο. «Το πιο δύσκολο ήταν το να μπορέσω να το αποδεχτώ και να πάω στο επόμενο βήμα, δηλαδή να το ξεπεράσω. Μετά άρχισα να το γελοιοποιώ», παραδέχεται.
Η περιπέτεια υγείας της συζύγου του
Στη συνέχεια, ο Γιώργος Παράσχος αναφέρθηκε στο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε η σύζυγός του. Όπως είπε, η δική της περιπέτεια αποτέλεσε για τον ίδιο μια δοκιμασία, καθώς προσπάθησε να εφαρμόσει στην πράξη τον τρόπο σκέψης που είχε υιοθετήσει κατά τη διάρκεια της δικής του μάχης με τον καρκίνο. «Όταν αντιμετώπισε και η σύζυγός μου ένα πρόβλημα υγείας, ήταν μια πολύ μεγάλη ευκαιρία και μια πολύ καλή δοκιμασία να κάνω πρακτική τα όσα είπα ότι θα εφαρμόσω στον εαυτό μου. Γιατί προσπάθησα να της περάσω τον τρόπο σκέψης μου, το πώς έβλεπα τη ζωή, το πώς έβλεπα τα πράγματα, αλλά δόξα τω Θεώ το ξεπέρασε. Είναι μια χαρά δόξα τω Θεώ και τώρα είναι η ευκαιρία να πάω να δω και την μανούλα μου, γιατί και η μητέρα μου τώρα περνάει καρκίνο. Τελείωσε τις χημειοθεραπείες και τώρα θα πάω λίγο Κάβαλα να τη δω, να δω πώς είναι και να δούμε τι είπαν οι γιατροί, θα πάμε στους γιατρούς», μοιράστηκε ο Γιώργος Παράσχος στην πρωινή εκπομπή του Alpha. Ο ηθοποιός ανέφερε, επομένως, ότι η σύζυγός του έχει ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε, ενώ η μητέρα του έχει ολοκληρώσει τις χημειοθεραπείες της. Όπως είπε, σκοπεύει να ταξιδέψει στην Καβάλα για να τη συναντήσει, να ενημερωθεί για την κατάστασή της και να επισκεφθούν τους γιατρούς, προκειμένου να δουν τα επόμενα βήματα.
Η αναφορά στην πλασμαφαίρεση
Η συζήτηση στράφηκε και στον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη, καθώς και στην υπόθεση που συνδέθηκε με την πλασμαφαίρεση. Ο Γιώργος Παράσχος αποκάλυψε ότι έχει υποβληθεί και ο ίδιος σε παρόμοια διαδικασία, εξηγώντας ότι έγινε κατόπιν σύστασης του γιατρού του και για λόγους που σχετίζονταν με την υγεία του. «Κάτι παρόμοιο με το αίμα έκανα κι εγώ. Το έκανα, γιατί μου το είπε ο καθηγητής μου. Και αυτή η θεραπεία, να το πω έτσι, δεν είναι για καλλωπισμό, είναι γιατί θέλεις να να καθαρίσεις το αίμα σου κτλ. Εμένα έπρεπε ο γιατρός μου να μου καθαρίσει το αίμα και, όταν με έβαλε σε ένα τέτοιο μηχάνημα, κράτησε οκτώ ώρες. Υπήρχε μέσα ένας παθολόγος, υπήρχε ένας νοσοκόμος και υπήρχε και μια ειδική κοπέλα, να το πω έτσι, μια γυναίκα η οποία εξειδικεύεται στο πώς δουλεύουν αυτά τα μηχανήματα». Ο ηθοποιός περιέγραψε ότι η διαδικασία διήρκεσε οκτώ ώρες και πραγματοποιήθηκε παρουσία παθολόγου, νοσηλευτή και ειδικού επαγγελματία για τη λειτουργία του μηχανήματος. Παράλληλα, αναφέρθηκε σε όσους, όπως υποστήριξε, εκμεταλλεύονται την αγωνία ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, προκειμένου να τους υποσχεθούν θεραπεία. «Ό,τι και να πούμε τώρα δεν μπορεί να τον φέρει πίσω, δυστυχώς. Είναι άδικο κάποιοι να κοροϊδεύουν τον αθώο κόσμο με αηδίες και κομπογιαννίτικα μόνο και μόνο για να τους πουλήσουν την ελπίδα ότι θα γίνουν καλά», καταλήγει ο Γιώργος Παράσχος.











