fbpx
24.2 C
Serres
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Μήνυση κατά της Κεραμέως για παράνομους τίτλους σπουδών

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Μήνυση κατά της Κεραμέως για παράνομους τίτλους σπουδών

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Μήνυση κατά της Κεραμέως για παράνομους τίτλους σπουδών

Η ΟΙΕΛΕ, μετά από ομόφωνη απόφασή του ΔΣ της στις 7 Αυγούστου, κατέθεσε ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών μηνυτήρια αναφορά κατά της Υπουργού Παιδείας κ. Ν. Κεραμέως για την υπόθεση των κατεστραμμένων απουσιολογίων του Κολλεγίου Αθηνών και ζητά να διερευνηθεί πλήρως το ζήτημα, να αναζητηθούν όλοι οι υπεύθυνοι και να εξεταστεί το ζήτημα των παράνομων τίτλων σπουδών που δόθηκαν σε μαθητές οι οποίοι είχαν κατά πολύ υπερβεί το ετήσιο όριο απουσιών (ορισμένοι από αυτούς είχαν υπερβεί τις 400 απουσίες).

Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr
Η υπόθεση περιήλθε σε γνώση της Ομοσπονδίας το καλοκαίρι του 2018 και οι διαγραφές απουσιών αφορούσαν στο σχολικό έτος 2017-2018.

Η Ομοσπονδία προχώρησε τον Σεπτέμβριο του 2018 σε επίσημη καταγγελία προς την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, η οποία διενήργησε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το περιστατικό, δεδομένου ότι τα απουσιολόγια πρέπει να κρατιούνται για ένα χρόνο.

Καθώς δεν υπήρξε σχετική ενημέρωση κατά το επόμενο διάστημα, η Ομοσπονδία επανήλθε και με νέο έγγραφό της προς την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας τον Φεβρουάριο του 2019,  ζητούσε πληροφορίες για την εξέλιξη της υπόθεσης, το αποτέλεσμα της ΕΔΕ και εάν έχουν προχωρήσει πειθαρχικές διώξεις σε βάρος των υπευθύνων.

Σύμφωνα με την απάντηση του τότε διευθυντή της ΔΔΕ Β’ Αθήνας, η ΕΔΕ είχε ολοκληρωθεί και από τις 17 Ιανουαρίου 2019, οι υπεύθυνοι παραπέμφθηκαν στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σχεδόν έναν χρόνο μετά η υπόθεση δεν είχε προχωρήσει και η ΟΙΕΛΕ με νέο εγγραφό της απευθύνθηκε στην υπουργό Παιδείας. Η υπουργός ενημερώθηκε και προφορικά και η απάντησή της ήταν “θα δούμε”, όπως ανέφερε ο κ. Κουρουτός στο News 24/7.

Έτσι, το επόμενο βήμα είναι η μηνυτήρια αναφορά κατά της Υπουργού Παιδείας.

Όπως ανακοινώνει η ΟΙΕΛΕ αναλυτικά:

“Η κ. Κεραμέως βρίσκεται στη θέση της Υπουργού Παιδείας εδώ και 13 μήνες. Την υπόθεση τη γνωρίζει πολύ καλά. Ακόμη κι αν δεν τη γνώριζε όμως, η ΟΙΕΛΕ είχε φροντίσει να της την γνωστοποιήσει με επίσημα έγγραφά της το Δεκέμβριο του 2019 και τον Αύγουστο του 2020. Έχοντας ενημερωθεί για το πόρισμα της ΕΔΕ που διεξήχθη από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης για το θέμα, θα έπρεπε ήδη να έχει διατάξει και να επισπεύσει την πειθαρχική διαδικασία για τον/τους υπευθύνους της καταστροφής των απουσιολογίων και της απονομής παράνομων τίτλων σπουδών σε μαθητές που θα έπρεπε, λόγω της υπέρβασης του ορίου των απουσιών (προκλητικής σε κάποιες περιπτώσεις), να επαναλάβουν την τάξη.

Το πιο σημαντικό όμως δεν είναι μόνο να βρεθούν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί (νόμιμοι εκπρόσωποι, διευθυντικά στελέχη κ.λπ.) της καταστροφής των βιβλίων απουσιών, αλλά να εντοπιστούν οι μαθητές και να τους αφαιρεθούν οι τίτλοι σπουδών που παρανόμως απέκτησαν και με τους οποίους σήμερα ενδέχεται να φοιτούν σε ξένα, ή σε ελληνικά πανεπιστήμια.

Για μια ακόμη φορά όμως η Υπουργός επέλεξε να δείξει ποιες είναι οι πραγματικές της προτεραιότητες. Η …«δημιουργική εποπτεία» των ιδιωτικών σχολείων, η απόλυτη, δηλ. ασυδοσία των ιδιοκτησιών τους, ώστε να παραβιάζουν ανενόχλητα την εκπαιδευτική, την εργατική, την ασφαλιστική και τη φορολογική νομοθεσία. Η απόλυτη αδιαφορία της στις καταγγελίες που εδώ και ένα έτος έχει καταθέσει η ΟΙΕΛΕ ήταν προάγγελος της ψήφισης του καταστροφικού νόμου 4713/2020 καθ’ υπαγόρευση του Συνδέσμου των ιδιοκτητών.

Βεβαίως, είναι γνωστό ότι υπάρχουν ειδικές σχέσεις της Υπουργού με το Κολλέγιο Αθηνών που ενισχύουν ακόμη περισσότερο την ατιμωρησία.

Δεν είναι τυχαίο ότι σε ακραίο πειθαρχικό περιστατικό που έλαβε χώρα σε εκδρομή του Κολλεγίου Αθηνών (και μάλιστα σε εκδρομή που είχε πραγματοποιηθεί χωρίς να δηλωθεί, όπως προβλεπόταν, στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης) η κ. Κεραμέως αντί, ως Υπουργός, να επιβάλλει πλήρη και διαφανή έλεγχο για το ζήτημα, έδωσε εντολή να υπογραφεί τον περασμένο Φεβρουάριο Υπουργική Απόφαση με την οποία αποσύρει την εποπτεία των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης από τις εκδρομές!

Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να μιλήσει η Δικαιοσύνη, μιας και η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει αποφασίσει ποιο στρατόπεδο υπηρετεί. Όχι αυτό της προστασίας του δημόσιου συμφέροντος και της αναβάθμισης του κοινωνικού αγαθού της εκπαίδευσης, αλλά αυτό της εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων και της εκπλήρωσης του σχεδίου για την πλήρη εμπορευματοποίηση του χώρου της Παιδείας”.

ΠΗΓΗnews247.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -