Οι σοβαρές αποχρώσεις – ενδείξεις που συγκέντρωσε κατά την προκαταρκτική εξέταση ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος, στάθηκαν αρκετές προκειμένου ο Πέτρος Φιλιππίδης να καταστεί κατηγορούμενος για τρία βαρύτητα αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας άσκησε σε βάρος του δημοφιλούς ηθοποιού προσωποποιημένη ποινική δίωξη για το αδίκημα του βιασμού και για δύο απόπειρες βιασμού. Με την ενέργεια αυτή κλείνει η εισαγγελική έρευνα που ξεκίνησε με τη συνδρομή του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, το οποίο διαβίβασε στις αρχές τις αναφορές κατά του Πέτρου Φιλιππίδη, ξεκινώντας τη διερεύνησή τους.
-
Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr
Πλέον η δικογραφία που έχει σχηματιστεί και όλο το υλικό που συνέλεξε ο εισαγγελέας Σπυρόπουλος, διαβιβάζεται σε τακτικό ανακριτή ο οποίος και θα ερευνήσει εκ νέου την υπόθεση. Ο δικαστικός λειτουργός καλείται να εξετάσει ενδελεχώς όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί (αναφορές, μαρτυρικές καταθέσεις και άλλα), καθώς και να εντοπίσει νέα, τα οποία θα συμβάλλουν στην εξακρίβωση των πραγματικών περιστατικών.
Ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος ήδη έχει καταθέσει ανωμοτί εκφράζοντας τη δική του θέση γύρω από τις σε βάρος του καταγγελίες, αναμένεται στο τέλος της ανακριτικής διαδικασίας, να κληθεί προκειμένου κατηγορούμενος πλέον να απολογηθεί για τις πράξεις που σήμερα του απέδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Πάντως, η μέχρι σήμερα στάση του -έχει τηρήσει σιγή ιχθύος- είναι η στάση άρνησης, ως προς τις κατηγορίες. Στο υπόμνημα που κατέθεσε ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων, μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου του, δεν αποδέχθηκε τις τρεις μη παραγεγραμμένες καταγγελίες, αν και ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί αν ο ίδιος αρνείται εξ ολοκλήρου τα περιστατικά ή υποστηρίζει πως για όσα έλαβαν χώρα, είχε τη συναίνεση των γυναικών.
Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον Πέτρο Φιλιππίδη
Οι εισαγγελικές αρχές τοποθετήθηκαν ως προς τις τρεις κατηγορίες, ύστερα από ισάριθμες καταγγελίες γυναικών στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Πρόκειται για τις μόνες αναφορές που αφορούσαν σε κακουργήματα και δεν είχαν παραγραφεί, με τον Κώστα Σπυρόπουλο να έχει τη δυνατότητα που του δίνει ο νόμος να ερευνήσει σε βάθος τα πραγματικά περιστατικά.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία καταγγελία βιασμού, με χρόνο τέλεσης το 2008, σύμφωνα με την οποία η κοπέλα -κατά πληροφορίες- κατέθεσε ότι συναντήθηκε με τον ηθοποιό στο θέατρο “Ήβη” για μία επαγγελματική συνεργασία, ωστόσο ο τελευταίος εμφανίζεται να της επιτέθηκε και παρά τις προσπάθειες της να αμυνθεί, τελικά δεν τα κατάφερε. Η ίδια αρχικά κατέθεσε ότι πρόκειται για μία υπόθεση απόπειρας βιασμού, αλλά ο εισαγγελικός λειτουργός αναβάθμισε το αδίκημα σε τετελεσμένη πράξη, καθώς οι περιγραφές τείνουν περισσότερο στη διάπραξη του αδικήματος του βιασμού, ακόμη κι αν δεν έλαβε χώρα αυτή καθαυτή η σεξουαλική πράξη.
Όσο για τις δύο πράξεις αφορούν σε απόπειρα βιασμού:
Η πρώτη καταγγέλουσα υποστήριξε ότι το 2010 πήγε στο καμαρίνι του Πέτρου Φιλιππίδη προκειμένου να συζητήσουν για ένα ρόλο, ωστόσο -όπως ανέφερε- ο ηθοποιός της επιτέθηκε αλλά εκείνη κατορθώσει να διαφύγει. Η δεύτερη καταγγελία αφορά σε περιστατικό που εμφανίζεται να έλαβε χώρα το 2014. Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταγγέλουσα υποστήριξε στην κατάθεσή της, ότι συναντήθηκε με τον ηθοποιό σε μία καφετέρια προκειμένου να συζητήσουν για επαγγελματικό ζήτημα και στη συνέχεια, εκείνος προσφέρθηκε να την πάει σπίτι της. Η καταγγέλουσα δέχθηκε, αλλά όταν μπήκαν στο αυτοκίνητο του, εκείνος -σύμφωνα με την ίδια- δεν την μετέφερε σπίτι της, αλλά σε ένα στενό στο Ψυχικό, όπου επιχείρησε να την κακοποιήσει σεξουαλικά, χωρίς να τα καταφέρει.