ΚΟΥΖΙΝΑ: Λαχανικά και ρίζες φθινοπώρου
Το φθινόπωρο όπως και η άνοιξη, στη χώρα μας είναι μια εποχή αναγέννησης, αυτή τη φορά μετά τις καυτές μέρες του καλοκαιριού. Αυτή η εποχή μας χαρίζει τα λαχανικά του φθινοπώρου αλλά και μια απίθανη ποικιλία από υπέροχους βολβούς, τα υπόγεια δώρα της γης για την κουζίνα μας.
Αλλάζουμε τη γευστική μας παλέτα και μπαίνουμε σε φθινοπωρινές περιπέτειες στην κουζίνα μας εκμεταλλευόμενοι τα μοναδικά φρέσκα δώρα του τόπου μας. Γεμίζουμε λοιπόν το καλάθι μας με λαχανικά και ρίζες του φθινοπώρου και καταπιανόμαστε με νόστιμες και απολαυστικές καθημερινές συνταγές.
Κολοκύθες
Μπρόκολο και κουνουπίδι
Σπανάκι
Πατάτα και γλυκοπατάτα
Καρότο και παντζάρι
Όπως οι πατάτες έτσι και τα καρότα είναι και αυτά από τα λαχανικά που αποτελούν μέρος του καθημερινού οπλοστασίου στο μαγείρεμα. Το καρότο είναι ιδιαίτερα αγαπητό και χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές επειδή προσφέρει απλόχερα τη γλύκα του, το χρώμα του και τα θρεπτικά του συστατικά σε κάθε μαγείρεμα. Μπαίνει σε λαδερά, σε σούπες, σε σάλτσες, σε σαλάτες, σε κέικ και τα σπάει!
Το μοναδικό σε χρώμα παντζάρι είναι μια από τις πιο γευστικές ρίζες του φθινοπώρου και σίγουρα το πιο εντυπωσιακό λόγω του χρώματός του. Αυτό το χρώμα δίνει στις συνταγές που χρησιμοποιείται όπως σαλάτες και σούπες και τα αποτελέσματα είναι πάντα άκρως εντυπωσιακά.
ΚΟΥΖΙΝΑ: Λαχανικά και ρίζες φθινοπώρου
-
Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr