fbpx
25.8 C
Serres
Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΣΕΡΡΕΣΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.ΠΑΝΟΥ: Ανεδαφικοί οι ισχυρισμοί της κ. Παπαφωτίου

Σ.ΠΑΝΟΥ: Ανεδαφικοί οι ισχυρισμοί της κ. Παπαφωτίου

Σ.ΠΑΝΟΥ: Ανεδαφικοί οι ισχυρισμοί της κ. Παπαφωτίου

Ανεδαφικούς χαρακτηρίζει τους ισχυρισμούς της Αριάδνης Παπαφωτίου για την ύπαρξη εικονικής κλινικής COVID-19 στον Δήμο Σερρών, η Σωτηρία Πάνου.

Σε ανάρτησή της στο facebook, η αντιδήμαρχος Σερρών αναφέρει:

Στις 25/11/20 ελήφθη απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών με αριθμό 455 για τη λειτουργία on line covid κλινικής βασιζόμενη στην υπ.αριθμ. 19/2020 μελέτη του Τμήματος Δημόσιας Υγείας που αφορά την παροχή υπηρεσίας «Χρήση virtual covid κλινικής για εξυπηρέτηση δημοτών on line από ιατρούς με πρόσβαση από Η/Υ ή κινητό». Εν συνεχεία απευθύναμε δημόσια πρόσκληση στα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών και κατατέθηκαν οικονομικές προσφορές, όπως ορίζει η διαδικασία. Επελέγησαν οι οικονομικότερες προσφορές για 12 μήνες, χρονική περίοδος που ορίζεται από τη μελέτη. Στις 10 Ιουνίου 2021 ανακοινώθηκε με δελτίο στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, καθώς και σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης η πρόσκληση προς τους δημότες που επιθυμούν να ενταχθούν και πραγματοποιήθηκε από το υγειονομικό προσωπικό δικτύωση με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Ακόμη και σήμερα είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Δήμου Σερρών. Παράλληλα εκπαιδεύθηκε το υγειονομικό προσωπικό του Δήμου για χρήση της πλατφόρμας vidavo και σύμφωνα με το υπ.αριθμ.237/2-11-2021 έγγραφο η επισκεψιμότητα στην πλατφόρμα ανέρχεται στους 253 ωφελούμενους. Επίσης η παροχή υπηρεσιών µέσω της πλατφόρµας έχει δηµοσιευµένα αποτελέσµατα βελτίωσης δεικτών υγείας, εξοικονόµησης πόρων και παροχής βελτιωµένων υπηρεσιών υγείας από απόσταση και η παροχή αυτή έχει πιστοποιηθεί με CE0653 Κλάση IIa ως ιατροτεχνολογικό προϊόν από το Υπουργείο Υγείας και εναρμονίζεται με τις απαιτήσεις του GPDR .

Σ.ΠΑΝΟΥ: Ανεδαφικοί οι ισχυρισμοί της κ. Παπαφωτίου

Ειδικότερα με γνώμονα την ανάγκη του Δήμου μας για την προστασία των ευάλωτων ομάδων και την εξασφάλιση της συνέχειας της φροντίδας (continuity of care) δημοτών με χρόνια προβλήματα υγείας, δημιουργήθηκε basic online virtual COVID-19 κλινικής μέσω της οποίας δημότες έρχονται σε επαφή με εξειδικευμένους ιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών και λαμβάνουν συμβουλευτική διάγνωση. Όλοι οι επιλέξιμοι πολίτες – κάτοικοι στη γεωγραφική εμβέλεια του Δήμου μας (π.χ. ηλικιωμένοι με χρόνια προβλήματα υγείας, ΑμΕΑ) κλείνουν ραντεβού με ιατρό καλώντας σε προκαθορισμένα τηλέφωνα του Δήμου (2321350571, 2321350040) προκειμένου να συνομιλήσουν μέσω βιντεοσυνεδρίας με ιατρό. Εφόσον προγραμματιστεί το ραντεβού τους από το αρμόδιο προσωπικό, λαμβάνουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχουν δηλώσει, τα στοιχεία της βιντεοσυνεδρίας ημέρα και ώρα καθώς και τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο (link), που θα τους συνδέει στην βιντεοσυνεδρία με τον ιατρό. Και συνεχίζουμε……

  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -