fbpx
25.9 C
Serres
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΣΕΡΡΕΣΠΟΛΙΤΙΚΗΛ.ΑΒΡΑΜΑΚΗΣ: «Η κυβέρνηση προετοιμάζει την επιστροφή των εργολάβων στα δημόσια νοσοκομεία»

Λ.ΑΒΡΑΜΑΚΗΣ: «Η κυβέρνηση προετοιμάζει την επιστροφή των εργολάβων στα δημόσια νοσοκομεία»

Την “επιστροφή των εργολάβων στους τομείς της σίτισης, της καθαριότητας και της φύλαξης στα δημόσια νοσοκομεία που προετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ”, καταγγέλλουν με ερώτησή τους στη Βουλή (Αρ. Πρωτ. 7906/09.07.2021), 50 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Σερρών, Λευτέρης Αβραμάκης.

Συγκεκριμένα οι Βουλευτές τονίζουν ότι “παρά το γεγονός ότι η αντικατάσταση των εργολάβων και η υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου με τους εργαζόμενους στη σίτιση, την καθαριότητα και τη φύλαξη επέφερε σημαντική εξοικονόμηση πόρων για τα δημόσια νοσοκομεία, η κυβέρνηση προετοιμάζεται να επαναφέρει το καθεστώς των εργολάβων που συνεπάγεται αυξημένο λειτουργικό κόστος για τα δημόσια νοσοκομεία, χειρότερες συνθήκες εργασίας και χαμηλότερους μισθούς για τους εργαζόμενους και όπως αποδείχτηκε στο παρελθόν υποδεέστερες υπηρεσίες”.

  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr

Οι Βουλευτές υποστηρίζουν ότι “ενώ οι συμβασιούχοι υπάλληλοι βελτίωσαν σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες και ενώ στήριξαν αποτελεσματικά τα δημόσια νοσοκομεία σε όλη την περίοδο της πανδημίας, η κυβέρνηση έχει δώσει εντολή στις διοικήσεις των Νοσοκομείων να προετοιμάσουν την επαναφορά του καθεστώτος των εργολάβων”. «Η κυβέρνηση σχεδιάζει να επαναφέρει το καθεστώς ιδιωτικοποίησης των επικουρικών λειτουργιών του ΕΣΥ και εργασιακής «γαλέρας» για χιλιάδες εργαζόμενους στις δημόσιες δομές υγείας και στις ΥΠΕ», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Οι Βουλευτές ζητούν να ανανεωθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων στη σίτιση, την καθαριότητα και τη φύλαξη επικαλούμενοι τόσο το χαμηλότερο δημοσιονομικό κόστος και τις καλύτερες υπηρεσίες που παρέχουν, όσο και το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι αυτοί στήριξαν αποτελεσματικά τις δημόσιες δομές υγείας σε όλη αυτή την κρίσιμη περίοδο και είναι τουλάχιστον άδικο να οδηγηθούν στην ανεργία σε αυτές μάλιστα τις οικονομικές συνθήκες ή να «υποχρεωθούν» να παρέχουν τις ίδιες υπηρεσίες μέσω εργολάβων που συνεπάγεται χαμηλότερες αμοιβές και χειρότερες συνθήκες εργασίας.

Ο κ. Αβραμάκης, δήλωσε σχετικά:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται να δει την πραγματικότητα που είναι πασιφανής σε όλο τον κόσμο. Όλοι ομονοούν πλέον ότι οι δημόσιες δομές υγείας είναι απαραίτητες και προετοιμάζονται να τις ενισχύσουν εγκαταλείποντας τα δόγματα ότι η «ιδιωτική πρωτοβουλία και οι αγορές αποτελούν πανάκεια για όλα τα προβλήματα».

Μοναδική εξαίρεση παγκοσμίως η ελληνική κυβέρνηση η οποία αρνείται πεισματικά να αφήσει στην άκρη το manual του νεοφιλελευθερισμού και επαναφέρει πρακτικές που κοστίζουν περισσότερα χρήματα στους φορολογούμενους, προσφέρουν χειρότερες υπηρεσίες και συνεπάγονται πολύ μικρότερους μισθούς και χειρότερες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους  ιδίως μετά και το νέο πλαίσιο εργασίας που επέβαλε η κυβέρνηση καταργώντας οκτάωρο, καθιερώνοντας τις απλήρωτες υπερωρίες και καθιστώντας τους εργαζόμενους ομήρους των εκάστοτε επιλογών των εργοδοτών.

Ως κοινωνία οφείλουμε πολλά στο σύνολο των εργαζομένων στα νοσοκομεία τόσο στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όσο και στο επικουρικό προσωπικό που έδωσαν και δίνουν μια άνιση μάχη χωρίς μάλιστα να έχουν την κατάλληλη υποστήριξη από την κυβέρνηση της ΝΔ. Ως κοινωνία οφείλουμε να δείξουμε στην πράξη την ευγνωμοσύνη μας και να μην επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να «πετάξει» στο δρόμο ή σε «γαλέρες» αυτούς τους εργαζόμενους μόνο και μόνο και για να υπηρετήσει τις δοξασίες και τις εμμονές του ξεπερασμένου νεοφιλελευθερισμού».   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -