fbpx
23.7 C
Serres
Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου, 2026
No menu items!

ΑρχικήΣΕΡΡΕΣΣΕΡΡΕΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗΟ Δήμαρχος Σιντικής στο Συνέδριο του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες

Ο Δήμαρχος Σιντικής στο Συνέδριο του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες

Στο Ετήσιο Συνέδριο του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες, που πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως τις 4 Οκτωβρίου 2026 στον Δήμο Πωγωνίου, συμμετείχε ο Δήμαρχος Σιντικής Γεώργιος Τάτσιος, έχοντας την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις εργασίες και να συμμετάσχει στον διάλογο για σημαντικά ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση του νερού, την ενέργεια, την κλιματική ανθεκτικότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το συνέδριο, με θέμα «Νερό & Ενέργεια: Επιλογές που Διαμορφώνουν το Μέλλον», συγκέντρωσε εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, της Πολιτείας, της Επιστημονικής Κοινότητας και Ευρωπαϊκών Θεσμών, αναδεικνύοντας τη σημασία της συνεργασίας και της ανταλλαγής τεχνογνωσίας.

Στο περιθώριο των εργασιών, ο Δήμαρχος Σιντικής συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δερόπολης–Πωγωνίου κ. Δημήτριο Τόλη και τους Αντιδημάρχους του Δήμου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και αποτέλεσε ευκαιρία για την ανταλλαγή απόψεων και τη διερεύνηση νέων πεδίων συνεργασίας μεταξύ των δύο Δήμων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους διαχρονικούς ιστορικούς και πολιτισμικούς δεσμούς που ενώνουν τις δύο περιοχές, καθώς και στη σημασία της ανάπτυξης σχέσεων συνεργασίας και αλληλεγγύης με τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου.

Η συμμετοχή του Δήμου Σιντικής σε σημαντικές αυτοδιοικητικές πρωτοβουλίες αναδεικνύει τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως γέφυρας συνεργασίας, αλληλεγγύης και κοινής ανάπτυξης, με στόχο τη δημιουργία νέων προοπτικών για τις τοπικές κοινωνίες.

META MAGAZINO: Διαβάστε εδώ το καλοκαιρινό τεύχος
  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -