fbpx
15.4 C
Serres
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΣΕΡΡΕΣΚΟΙΝΩΝΙΑΣΕΡΡΕΣ: Σε συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά καλούν οι συνταξιούχοι ΙΚΑ

ΣΕΡΡΕΣ: Σε συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά καλούν οι συνταξιούχοι ΙΚΑ

Σε συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά στην πόλη των Σερρών, καλούν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ. Η πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση θα γίνει την Πέμπτη 6 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Ελευθερίας.

Η σχετική ανακοίνωση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Σερρών αναφέρει:

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες.

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα διεθνούς αλληλεγγύης και πάλης των εργατών όλου του κόσμου, μέρα που τιμούμε τους νεκρούς της εργατικής τάξης που έπεσαν για τα δίκια των εργαζόμενων.

Είναι μέρα ΑΠΕΡΓΙΑΣ και ΑΓΩΝΑ για την υπεράσπιση των κατακτήσεων και διεκδίκησης νέων δικαιωμάτων, όχι μόνο για την κάλυψη  των σύγχρονων αναγκών μας και τη βελτίωση των όρων πώλησης της εργατικής δύναμης αλλά και για την ανατροπή και κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Η φετινή πρωτομαγιά βρίσκει εμάς τους συνταξιούχους και όλους τους εργαζόμενους να αντιμετωπίζουμε όχι μόνο την επικίνδυνη, θανατηφόρα πανδημία και τη νέα οικονομική καπιταλιστική κρίση αλλά και την αντισυνταξιουχική, αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι το ίδιο επικίνδυνη.

Η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για τον περιορισμό της εξάπλωσης και αντιμετωπίζει την πανδυμία χωρίς αυστηρούς ελέγχους στους τόπους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς χωρίς να παίρνει ουσιαστικά μέτρα για τη θωράκιση και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με τη δημιουργία των απαραίτητων ΜΕΘ και το διορισμού γιατρών και υγειονομικού βοηθητικού προσωπικού. Δεν προχωράει στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Αντί να προχωρήσει στη άμεση επίταξη του ιδιωτικού της Υγείας τον χρυσοπληρώνει ενοικιάζοντας πολύ ακριβά τις υπηρεσίες του.

Η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία και την απαγόρε4υση που η ίδια επιβάλει για να περάσει νέα θανατηφόρα αντισυνταξιουχικά και αντεργατικά μέτρα. Αντί να μας επιστρέψει όπως όφειλε τις αντισυνταγματικές μειώσεις των συντάξεών μας, να καταβάλει άμεσα τις εκκρεμείς συντάξεις στους νέους συνταξιούχους, την καταβολή της 13ης και 14ης σύνταξης μας έχει φλομώσει στο ψέμα. Ότι στους συνταξιούχους καταβάλλονται δεκάδες δις αναδρομικά, ότι με τη μείωση της φορολογίας και το νέο επανυπολογισμό των συντάξεών μας θα πάρουμε αύξηση και ότι με ένα «κλικ» με τον ηλεκτρονικό ΕΦΚΑ θα βγαίνουν άμεσα οι συντάξεις.

  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr

Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια και άμεσα αποκαλύφθηκε οτι από τους συνταξιούχους εξακολουθεί να κλέβει 7.5 δις τον χρόνο. Από τα λίγα αναδρομικά που παίρνουν οι λίγοι συνταξιούχοι θα τους πάρει πίσω ένα σημαντικό ποσό η φορολογία όχι μόνο δεν μας μείωσε τη φορολογία αλλά εξακολουθεί να μας παρακρατά την εισφορά αλληλεγγύης και επιπλέον κατάργησε και το προεκλογικό επίδομα που μας είχε δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αντί με τη στελέχωση του αναγκαίου προσωπικού να εκκαθαρίσει τις 300.000 περίπου κύριες και επικουρικές συντάξει και εφάπαξ που εκκρεμούν προχωράει στην προκαταβολή της Εθνικής Σύνταξης, την πρόσληψη Ειδικού Συμβούλου, την ανάθεση σε δικηγορικά και λογιστικά γραφεία για την έκδοση αποφάσεων συνταξιοδότησης, την ιδιωτικοποίηση του ΕΦΚΑ, αρχίζοντας από τις επικουρικές συντάξεις.

Η κυβέρνηση επιχειρεί την κατάργηση του 8ωρου μετά από 135 χρόνια από την εξέγερση των εργατών του Σικάγο, 101 χρόνια μετά την κατάκτησή του στην Ελλάδα και να επιβάλλει εξαντλητικά ωράρια, απλήρωτη δουλειά και να βάλει τα συνδικάτα και τη συλλογική δράση στο γύψο.

Είναι και δική μας υπόθεση η υπεράσπιση του 8ωρου και των άλλων κατακτήσεων της εργατικής τάξης για να μην αφήσουμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας σκλάβους στον 21 αιώνα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα στους συνταξιούχους χωρίς όρους, αγωγές και δικαστήρια.
  • Την επαναφορά των συντάξεών μας στα επίπεδα που έχουν εκδοθεί.
  • Την κατάργηση όλων των αντισυντξιουχικών νόμων.
  • Της επαναφορά της 13ης αι 14ης σύνταξης και των άλλων δικαιωμάτων μας που καταργήθηκαν.
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

 

*Φωτογραφία αρχείου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -