fbpx
13.2 C
Serres
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΣΕΡΡΕΣΚΟΙΝΩΝΙΑΣΕΡΡΕΣ: Παρουσίαση του βιβλίου του Στέφανου Τραχανά στα Μαθήματα Κλασσικής παιδείας (ΦΩΤΟ)

ΣΕΡΡΕΣ: Παρουσίαση του βιβλίου του Στέφανου Τραχανά στα Μαθήματα Κλασσικής παιδείας (ΦΩΤΟ)

ΣΕΡΡΕΣ: Παρουσίαση του βιβλίου του Στέφανου Τραχανά στα Μαθήματα Κλασσικής παιδείας (ΦΩΤΟ)

Παρουσίαση του βιβλίου του Στέφανου Τραχανά Κύκλος/ επιστήμη και δημοκρατία σε ανήσυχους καιρούς πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 16.10 στο αμφιθέατρο της δημοτικής βιβλιοθήκης Σερρών στα Μαθήματα Κλασσικής παιδείας.

Ο Στέφανος Τραχανάς είναι Έλληνας Ηλεκτρολόγος-Μηχανολόγος Μηχανικός από την Κρήτη και συγγραφέας πανεπιστημιακών βιβλίων στο αντικείμενο της κβαντικής μηχανικής και των διαφορικών εξισώσεων. Είναι Ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της εκδοτικής επιτροπής των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης, ενώ διετέλεσε Διευθυντής του οργανισμού από το 1984 έως το 2013. Το 2002 ανακηρύχθηκε σε Επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Από το Νοέμβριο του 2015 είναι Διευθυντής του Κέντρου Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων Mathesis, το οποίο αποτελεί ιδιαίτερο τμήμα των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης (ΠΕΚ) για τη δημιουργία και δωρεάν διάθεση Διαδικτυακών μαθημάτων στο πρότυπο των Μαζικών ανοικτών διαδικτυακών μαθημάτων (ΜΑΔΜ) μέσω της πλατφόρμας Open edex. Επίσης συγγραφέας πολλών βιβλίων : πανεπιστημιακών εγχειριδίων Κβαντομηχανικής, εκλαϊκευμένης επιστήμης και δοκιμίων.

Το τελευταίο του βιβλίο ο Κύκλος/ επιστήμη και δημοκρατία σε ανήσυχους καιρούς εκδόθηκε από τις ΠΕΚ το 2024 και αναφέρεται στην αναβίωση του ανορθολογισμού και της ψευδοεπιστήμης, φαινόμενα που θέτουν υπό αμφισβήτηση τη θεμελιώδη επιστήμη και την επιστημονική μεθοδολογία. Το ζήτημα που προβληματίζει τον συγγραφέα είναι πώς, σε μια εποχή που υποτίθεται ότι η επιστήμη θριαμβεύει, όλο και περισσότεροι άνθρωποι καταφεύγουν σε ακραίες μορφές ανορθολογισμού και ψευδοεπιστήμης χωρίς αντίσταση.

META MAGAZINO: Διαβάστε εδώ το καλοκαιρινό τεύχος
  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr
ΣΕΡΡΕΣ: Παρουσίαση του βιβλίου του Στέφανου Τραχανά στα Μαθήματα Κλασσικής παιδείας (ΦΩΤΟ)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -