fbpx
13.2 C
Serres
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΣΕΡΡΕΣΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΣΕΡΡΕΣ: Υποψήφια για βραβείο η "Λυσιστράτη" του ΔΗΠΕΘΕ

ΣΕΡΡΕΣ: Υποψήφια για βραβείο η “Λυσιστράτη” του ΔΗΠΕΘΕ

ΣΕΡΡΕΣ: Υποψήφια για βραβείο η “Λυσιστράτη” του ΔΗΠΕΘΕ

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών που μέσα από το ιδιαίτερο αριστοφανικό χιούμορ αλλά και την καλλιτεχνική και αισθητική της ποιότητα κέρδισε το χειροκρότημα και τις ενθουσιώδες κριτικές του κοινού, επιλέχθηκε ως υποψήφια στην κατηγορία βραβείο καλύτερης παράστασης ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. που διοργανώνει για 2η χρονιά H Ελληνική Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών (ΕΛ.Ε.Κ.ΘΕ.Π.ΤΕ). 

Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024 στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Η συμμετοχή της παράστασης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, “Λυσιστράτη”, στα 2α Βραβεία της Ελληνικής Ένωσης Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών αποτελεί μια ξεχωριστή τιμή για όλους μας. Είναι ένα σημαντικό βήμα που αποδεικνύει πως η επίμονη, συστηματική και συντονισμένη δουλειά που πραγματοποιείται στο θέατρό μας αποδίδει καρπούς. Η αναγνώριση αυτή αντικατοπτρίζει την αφοσίωση και τη δημιουργικότητα όλων όσοι εμπλέκονται σε αυτό το όραμα, από το καλλιτεχνικό προσωπικό και τους συντελεστές, μέχρι το διοικητικό συμβούλιο και, φυσικά, το κοινό μας.

Είναι, επίσης, μια πράξη εμψύχωσης που μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερο πάθος και έμπνευση τις προσπάθειές μας. Να αναδεικνύουμε συνεχώς τις δυνατότητες του θεάτρου μας και της πόλης μας, να δημιουργούμε καλλιτεχνικές προτάσεις υψηλού επιπέδου που τιμούν την πολιτιστική μας ταυτότητα.

Η συμμετοχή μας στα βραβεία αυτά είναι μόνον η αρχή. Κοιτάζουμε το μέλλον με αισιοδοξία, με στόχο να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε, να προσφέρουμε δυνατές στιγμές στο κοινό μας και να προβάλλουμε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών ως έναν ζωντανό, δραστήριο φορέα πολιτισμού, όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο. Το αύριο ανήκει σε όσους τολμούν να ονειρεύονται και να δημιουργούν.

Βασιλική Πανταζή

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ 

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΣΕΡΡΩΝ με το θεσμό του «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΗΣ ΚΩΜΩΔΙΑΣ» τα τελευταία τρία χρόνια έχει δώσει πάνω από εκατό θεατρικές παραστάσεις στην πόλη και στον νομό Σερρών, εκπληρώνοντας τον προγραμματικό του ρόλο που είναι η διάχυση του θεατρικού γεγονότος στην περιφέρεια και στους ανθρώπους της που έχουν ανάγκη από ποιοτική ψυχαγωγία και επικοινωνία. Παράλληλα το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΣΕΡΡΡΩΝ συμμετέχει σε θεατρικά φεστιβάλ πανελλήνιας αναγνωρισιμότητας ενώ παραστάσεις του έχουν φιλοξενηθεί σε κεντρικές θεατρικές σκηνές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Την φετινή χρονιά το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΣΕΡΡΩΝ έχει επίσης προχωρήσει σε συμπαραγωγή με το ΚΘΒΕ με μεγάλο αριθμό παραστάσεων στην Θεσσαλονίκη και σε επιλεγμένα θέατρα κατά την καλοκαιρινή του περιοδεία. Αντίστοιχα δραστήρια είναι το studio εφήβων και η Πειραματική ερασιτεχνική του σκηνή. Όλοι εμείς στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΣΕΡΡΩΝ – διοικητικό και τεχνικό προσωπικό, καλλιτεχνικός διευθυντής, πρόεδρος και διοικητικό συμβούλιο είμαστε πολύ χαρούμενοι για την δημιουργική και πολυσύνθετη διαδρομή του θεάτρου, διαδρομή που θεωρούμε πως επιβραβεύεται με την επιλογή της παράστασης μας «ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ» ως υποψήφιας για το βραβείο καλύτερης παράστασης ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. που διοργανώνει η Ελληνική Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών αλλά και με την μεγάλη συμμετοχή, αγάπη κι εκτίμηση του ακροατηρίου σε όλες μας τις παραστάσεις. 

Έχουμε πολλά και όμορφα που έχουμε προγραμματίσει για το μέλλον και εργαζόμαστε με μεγάλο ενθουσιασμό για την πραγματοποίηση τους.
Ραντεβού λοιπόν στο…μέλλον. Με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΣΕΡΡΩΝ!

Γιώργος Ανδρέου

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΡΙΑΣ 

Η Τέχνη, όπως κι η ζωή, είναι ομαδικό άθλημα και με μια ομάδα, που άνθισε σε κάμπο γόνιμο, αυτόν του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών, φθάσαμε με την «Λυσιστράτη», στη χαρά και στην τιμή της υποψηφιότητας καλύτερης παράστασης ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ για τα 2α Βραβεία τη Ελληνικής Ένωσης Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών. 

Πώς να μην είμαστε ευγνώμονες για τη συνύπαρξη, την περιπέτεια και την ανταπόκριση…;

Εύη Σαρμή

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Εύη Σαρμή
Μουσική Επιμέλεια: Γιώργος Ανδρέου
Προσαρμογή : Ισιδώρα Μάλαμα
Χορογραφίες: Αστέριος Πολυχρονίδης
Σκηνικά: Εύη Σαρμή – Αστέριος Πολυχρονίδης
Κοστούμια:  Βάσω Κουνούπη
Φωτισμοί: Μιχάλης Κουβόπουλους
Χειρισμός Φωτισμών: Νίκος Παπαδόπουλος
Ήχος: Γιώργος Δασκαλάκης
Graphic design: Βασίλης Κουκμήσης
Μακιγιάζ: Φανή Παπαδοπούλου
Φωτογραφίες: Lea Wood
Βιντεοσκόπηση : Μπάμπης Ελιόγλου, Γιάννης Γιακουμής

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Ελευθερία Ρήγου, Γιώργος Καρύδας, Αστέριος Πολυχρονίδης, Αστερόπη Χαριτίδου, Χριστίνα Αναγνώστου.

Γραφείο Οργάνωσης Παραγωγής και Επικοινωνίας: Ευαγγελία Δαμιανίδου, Δέσποινα Βαφειάδου
Προώθηση / Social Media: Ηρακλής Τζαρίδης
Γραμματεία: Κική Μάλαμα

META MAGAZINO: Διαβάστε εδώ το καλοκαιρινό τεύχος
  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr
ΣΕΡΡΕΣ: Υποψήφια για βραβείο η “Λυσιστράτη” του ΔΗΠΕΘΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -