fbpx
13.2 C
Serres
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΣΕΡΡΕΣΠΟΛΙΤΙΚΗΣΕΡΡΕΣ: Αντιπαράθεση Π.Καρίπογλου - Θ.Καμπούρη με φόντο τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ

ΣΕΡΡΕΣ: Αντιπαράθεση Π.Καρίπογλου – Θ.Καμπούρη με φόντο τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ

ΣΕΡΡΕΣ: Αντιπαράθεση Π.Καρίπογλου – Θ.Καμπούρη με φόντο τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε γραπτώς, μεταξύ του προέδρου της ΔΕΕΠ (πρώην ΝΟΔΕ) Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρου Καμπούρη και του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Σερρών και υπ. βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Καρίπογλου, με αφορμή την καταγγελία του τελευταίου ότι στην κάλπη του Σκουτάρεως για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν μαζικά στελέχη πολιτικού γραφείου της ΝΔ.

Η αντίδραση Καμπούρη

Η αντίδραση του κ. Καμπούρη ήταν άμεση και γραπτή, με δελτίο Τύπου που αναφέρει:

Δεν θα είχαμε καμία διάθεση, να ασχοληθούμε με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, αλλά κάθε λίγο κάποια ανάρτηση του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ξεφεύγει και προκαλεί.

Διαβάζουμε λοιπόν στην τελευταία του δημοσίευση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Face Book το εξής: << Πρέπει κάποια στιγμή να δώσουμε στην δημοσιότητα τα ονόματα όσων ψήφισαν στην κάλπη του Σκουτάρεως για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Το οφείλουμε στον κόσμο της παράταξης. Για να διαπιστώσουν όλοι τα παιχνίδια που παίχτηκαν κάτω από το τραπέζι και οδήγησαν στο να ψηφίσουν μαζικά στελέχη πολιτικού γραφείου της ΝΔ στις εκλογές για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Γιατί ο βούρκος δεν έχει όρια τελικά. Εδώ θα είμαστε να τα λέμε και να είναι σίγουροι μερικοί πως δεν ξεχνούμε.>>

Διαβάζοντας και τα σχόλια από κάτω, καταλαβαίνουμε ότι ο κ. Καρίπογλου, ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε μια μεθοδευμένη ενέργεια κάποιου πολιτικού γραφείου (προφανώς Βουλευτού), που έστειλε μαζικά τα στελέχη του, να ψηφίσουν για Πρόεδρο, στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ και ειδικά στην κάλπη του Σκουτάρεως. Και το εύλογο ερώτημα, κάθε αναγνώστη που διαθέτει κοινό νου, είναι γιατί κύριε Καρίπογλου, ΜΟΝΟΝ στο Σκούταρι και όχι και στον υπόλοιπο Νομό, για να επιτευχθεί καλύτερα ο σκοπός που εσείς αντιληφθήκατε και υπονοείτε ;

Δεν ξέρουμε, αν με αυτή την ανάρτηση του ο κ. Καρίπογλου, θέλει να δικαιολογήσει τυχόν αποτυχία εκλογής δικού του υποψηφίου Προέδρου που υποστηρίζει ή αν κάποιος του μετέφερε εσφαλμένες ή ψευδείς πληροφορίες και αυτός τις πίστεψε ή προσπαθεί με υπονοούμενα να θίξει τη Νέα Δημοκρατία ή κάποιον Βουλευτή της, αλλά αυτό που ξέρουμε μετά βεβαιότητος, είναι ότι ο Πρόεδρος για άλλη μια φορά ρίχνει άσφαιρα… 

Να του θυμίσουμε λοιπόν, ότι και στις Δημοτικές εκλογές, κατηγόρησε τη ΝΟΔΕ ότι δήθεν με παρεμβάσεις της προσπάθησε να αλλοιώσει την ψήφο του Σερραϊκού λαού και όταν κλήθηκε δημοσίως, να κατονομάσει πρόσωπα και συγκεκριμένα γεγονότα, ο κ. Καρίπογλου εποίησε την νήσσαν  ( δηλαδή έκανε την πάπια)…

Ειλικρινά σαν Διοικούσα Επιτροπή της ΝΔ Νομού Σερρών, δεν θα μας ενοχλούσε, αν ο κ. Καρίπογλου έκανε τις όποιες δηλώσεις και εξέφραζε τις πολιτικές του απόψεις και εκτιμήσεις, σαν Πολιτευτής έστω και παλαιάς κοπής, αλλά ο κ. Καρίπογλου είναι πολλά χρόνια γνωστός στην Σερραϊκή κοινωνία, ως ο Πρόεδρος του πρώτου επιστημονικού Συλλόγου του Νομού Σερρών. Δηλαδή του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, που φέτος κλείνει εκατό (100) χρόνια λειτουργίας και έχει μια ιστορία καταξιομένων κατά το παρελθόν Προέδρων, όπως ο Λεόντιος Τριανταφυλλίδης, Αθανάσιος Βεζύρογλου, Δημήτριος Κολιντζίκης, Πασχάλης Αγγελίδης  κλπ.

 Όταν λοιπόν ο κ. Καρίπογλου για μικροπολιτικούς λόγους, κάνει μια δήλωση- επισήμανση- ανακοίνωση- ανάρτηση σε ΜΚΔ και αυτή η δήλωση του αναπαράγεται στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, ως δήλωση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, αποκτά αυτομάτως άλλη βαρύτητα και δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, από ότι θα ελάμβανε μια δήλωση ενός οιουδήποτε Πολιτευτή, του όποιου πολιτικού κόμματος. Αλλά και στην κοινή γνώμη έχει άλλη βαρύτητα η άποψη του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου, έστω και αν τις περισσότερες φορές, αυτή ξεφεύγει των αρμοδιοτήτων του Συλλόγου. 

Καλούμε λοιπόν τον κ. Πρόεδρο-Πολιτευτή να κατονομάσει αυτή την φορά το πολιτικό γραφείο της ΝΔ που υπαινίσσεται και τα στελέχη του που πήγαν μαζικά, να ψηφίσουν στην κάλπη του Σκουτάρεως, για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ή να κατεβάσει την ανάρτηση του, αν αυτή ήταν προϊόν εσφαλμένης πληροφόρησης ή κρίσης του.

Του συστήνουμε δε, αν προτιμά περισσότερο την άσκηση της πολιτικής αντιπαράθεσης, από την εκπροσώπηση του Δικηγορικού Συλλόγου να πράξει το αυτονόητο και να παραιτηθεί από την θέση του Προέδρου. 

Ευελπιστούμε επί αυτού του θέματος, να πάρει θέση και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, αν συμφωνεί με αυτές τις πρακτικές, αλλά και οι Δικηγόροι και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, αν τους εκφράζει ο Πρόεδρος σε όλες τις πολιτικές παρεμβάσεις του.

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. (ΝΟ.Δ.Ε.) Σερρών   

Θεόδωρος Καμπούρης

Η απάντηση Καρίπογλου

Σε απάντησή του, ο κ. Καρίπογλου αναφέρει:

– Η ΝΟΔΕ Σερρών, πιστή στην παράδοση της γραφικότητας, συνεχίζει να ασχολείται μαζί μου, αντί να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα του νομού μας, όπως την πρωτοφανή υπανάπτυξη (παρά τα 5 χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ), την πληθυσμιακή αφαίμαξη , την τεράστια ανεργία, την μετανάστευση των νέων, την υπολειτουργία του Νοσοκομείου Σερρών.

Ενώ λοιπόν ο τόπος μας βουλιάζει στη μιζέρια και την φτώχεια, η ΝΟΔΕ δεν έχει άποψη για όλα αυτά, αλλά την ενδιαφέρει πώς εγώ μπορώ να έχω διττή ιδιότητα, πχ του Προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου και στελέχους και πολιτευτή κόμματος.

Αυτό είναι το πρόβλημα τους.

Δεν βλέπουν κάτι άλλο άξιο σχολιασμού.

Όλα στις Σέρρες βαίνουν περίφημα…

Τους απαντώ λοιπόν ότι η διπλή ιδιότητα δεν απαγορεύεται από πουθενά, αντίθετα πολλά στελέχη όλων των κομμάτων κατέχουν θέσεις σε νομικά πρόσωπα τόσο ιδιωτικού όσο και δημοσίου δικαίου.

Για παράδειγμα εδώ στις Σέρρες ο Προεδρος του Επιμελητηρίου είναι στελεχος της ΝΔ και κατέβηκε ως υποψήφιος δυο φορές (και καλώς έπραξε) στις περιφερειακές εκλογές.

Εκεί δεν είδαν πρόβλημα ;

Μάλιστα επικαλούνται το παράδειγμα της δήλωσής μου για τις δημοτικές εκλογές, χρησιμοποιώντας τον όρο: «έκανε την πάπια».

Εγώ όμως και κατάθεση έδωσα στην Εισαγγελία για το θέμα, αλλά και όλοι γνωρίζουμε την παρέμβαση της ΝΟΔΕ στις δημοτικές εκλογές για την πόλη των Σερρών υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου.
(Κάποια εισιτήρια υπάρχουν για να θυμίζουν τα ταξίδια στην Αθήνα…)

Την «πάπια» λοιπόν κάνουν εδώ και χρόνια όσοι ΔΕΝ μίλησαν για το έγκλημα των Τεμπών, όσοι ΔΕΝ μίλησαν για τις ελλείψεις και τους θανάτους στο Νοσοκομείο Σερρών τον καιρό της πανδημίας , όσοι ΔΕΝ μιλούν για την τεράστια αύξηση των διοδίων, τα πρόστιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ στους αγρότες μας, το ότι το ΕΚΑΒ έχει έδρα την Καβάλα και όχι τις Σέρρες, ότι ο νόμος Σερρών εν ολίγοις αργοπεθαίνει από την έλλειψη σοβαρής εκπροσώπησης.

Δεν θα ασχοληθώ με τα υπόλοιπα γιατί ΟΛΟΙ γνωριζόμαστε εδώ.

Όπως και ότι ο κ Ανδρουλακης -που προσωπικά στήριξα – κέρδισε στις εσωκομματικές εκλογές του μόνου κόμματος που άφησε έργα στο Νόμο Σερρών, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ.

Και είναι εύκολα αποδεικτέο το γεγονός πως στις πρόσφατες εσωκομματικές μας εκλογές ψηφισαν οργανωμένα στο Σκούταρι στελέχη της ΝΔ. Όποιος διαφωνεί μπορεί να ρωτήσει την τοπική κοινωνία του Σκουτάρεως.

Και κάτι ακόμη: τον ρόλο του Εισαγγελέα η Πολιτεία τον έχει αναθέσει σε συγκεκριμένα πρόσωπα που φέρουν εγγυήσεις και όχι σε οποιαδήποτε ΝΟΔΕ.

Εκτός αν η ΝΟΔΕ των Σερρών έχει ζηλέψει τη δόξα της παλιάς ασφάλειας της δεξιάς που ποινικοποιουσε κάθε δημόσια τοποθέτηση κάθε πολίτη.

Αυτά και αν χρειαστεί θα επανέλθω.

Και όπως λένε στην Ανατολή : “Τα σκυλιά γαβγίζουν, αλλά το καραβάνι προχωρά»…

Παναγιώτης Γ Καρίπογλου

META MAGAZINO: Διαβάστε εδώ το καλοκαιρινό τεύχος
  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr
ΣΕΡΡΕΣ: Αντιπαράθεση Π.Καρίπογλου – Θ.Καμπούρη με φόντο τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -