fbpx
13.2 C
Serres
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΣΕΡΡΕΣΚΟΙΝΩΝΙΑΣΕΡΡΕΣ: Η εκδήλωση του Συλλόγου Μακεδονομάχων στη Δημόσια Βιβλιοθήκη (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

ΣΕΡΡΕΣ: Η εκδήλωση του Συλλόγου Μακεδονομάχων στη Δημόσια Βιβλιοθήκη (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

ΣΕΡΡΕΣ: Η εκδήλωση του Συλλόγου Μακεδονομάχων στη Δημόσια Βιβλιοθήκη (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 14.10 στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη η εκδήλωση για τη συμπλήρωση 120 ετών από την έναρξη του ένοπλου Μακεδονικού Αγώνα και τον ηρωικό θάνατο του Παύλου Μελά. Την εκδήλωση άνοιξε ο καθηγητής Βαλκανικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ) Βλάσης Βλασίδης με μια ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα: «Το Μακεδονικό ζήτημα, από το χθες ως το σήμερα» και ακολούθησε  θεατρικό δρώμενο με τίτλο “Πεθαίνοντας για μια ελεύθερη και Ελληνική Μακεδονία” υπό την επιμέλεια της κ. Θ. Τζιντζή – Βουτσά.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Π. Σπυρόπουλος, η Δήμαρχος Β. Μητλιάγκα, βουλευτές και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων και συλλόγων.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συλλόγου Μακεδονομάχων και απογόνων νομού Σερρών “ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ” Θωμάς Προσηλιακός ανέφερε τα εξής: «H σημερινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στο Μακεδονικό αγώνα ήταν σήμερα ο εορτασμός της ημέρας του μακεδονικού αγώνα και επί ευκαιρίας της ημέρας κάναμε αυτή την εκδήλωση για να τιμήσουμε τους ήρωες μακεδονάχους που έδωσαν τις ζωές της για μία Μακεδονία ελεύθερη και ελληνική. Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι, η αίθουσα της δημόσιας βιβλιοθήκης γέμισε ασφυκτικά αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα όχι τόσο διότι ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας όσο διότι ουσιαστικά με αυτό το τρόπο ο κόσμος των Σερρών έδειξε ότι θυμάται, ότι σέβεται τιμά και ευγνωμονεί τους μακεδονομάχους και τον αγώνα τους. Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους ήταν και δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε παρόμοιες εκδηλώσεις και στο μέλλον με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία της στήριξη του κόσμου να εξέρεις το φορέων στη δεξιών να είστε καλά ευχαριστώ χρόνια πολλά για σήμερα».

Σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Π. Σπυρόπουλος ανέφερε «Εκείνο που έχω να πω είναι ό,τι όπου κι αν κοιτάξεις στη Μακεδονία ότι κι αν ζητήσεις στη Μακεδονία το μόνο που θα απαντήσεις είναι ότι είναι Ελλάδα, η Ελλάδα και Μακεδονία ήταν και είναι ένα και είναι κάτι το οποίο είναι αληθινό και το αληθινό πάντοτε μένει και το ψεύτικο σιγά-σιγά ξεθωριάζει και ξεχνιέται».

Σέρρες: Εκδήλωση Μακεδονομάχων

META MAGAZINO: Διαβάστε εδώ το καλοκαιρινό τεύχος
  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr
ΣΕΡΡΕΣ: Η εκδήλωση του Συλλόγου Μακεδονομάχων στη Δημόσια Βιβλιοθήκη (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -