fbpx
13.2 C
Serres
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣΕΟΦ: Ποια φάρμακα απουσιάζουν από τα ράφια των φαρμακείων – Όλη η...

ΕΟΦ: Ποια φάρμακα απουσιάζουν από τα ράφια των φαρμακείων – Όλη η λίστα

ΕΟΦ: Ποια φάρμακα απουσιάζουν από τα ράφια των φαρμακείων – Όλη η λίστα

Οι ελλείψεις στα φάρμακα συνεχίζονται παρά τις διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ότι το πρόβλημα βαίνει προς λύση.

Σύμφωνα με το νέο επικαιροποιημένο κατάλογο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), ο αριθμός των φαρμάκων που είναι σε έλλειψη ήταν περισσότερα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Πάντως σε πρόσφατες δηλώσεις δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πώς τα 9/10 των ελλείψεων στα φάρμακα έχουν καλυφθεί και για αυτό το λόγο κάποια σκευάσματα ακρίβυναν. Προτιμώ ένας ασθενής να πληρώσει λίγα λεπτά παραπάνω ή λίγα ευρώ πάνω σε οριακές περιπτώσεις αλλά να το βρει, γιατί αν δεν το βρει η ζημιά στην υγεία του είναι πολύ μεγαλύτερη”

Σε έλλειψη 234 φάρμακα

Αναλυτικότερα με βάση τα στοιχεία που ανήρτησε σήμερα ο ΕΟΦ, παρατηρείται περιορισμένη διαθεσιμότητα σε 234 φάρμακα, εκ των οποίων τα 42 είναι νοσοκομειακά και ένα είναι εμβόλιο.

Επιπλέον, σε έλλειψη βρίσκονται και 44 φάρμακα που εισάγονται από το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), από τα οποία τα έξι είναι νοσοκομειακά.

Να υπενθυμιστεί εδώ ότι η αμέσως προηγούμενη λίστα του ΕΟΦ με τα σκευάσματα που ήταν σε έλλειψη περιελάμβανε 226 σκευάσματα και επιπλέον 40 από τον ΙΦΕΤ.

Δείτε ΕΔΩ τον κατάλογο με τις ελλείψεις στα φάρμακα
META MAGAZINO: Διαβάστε εδώ το καλοκαιρινό τεύχος
  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr
ΕΟΦ: Ποια φάρμακα απουσιάζουν από τα ράφια των φαρμακείων – Όλη η λίστα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -