fbpx
26.4 C
Serres
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΣΕΡΡΕΣΚΟΙΝΩΝΙΑΣΕΡΡΕΣ: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων στην Πλ. Ελευθερίας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

ΣΕΡΡΕΣ: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων στην Πλ. Ελευθερίας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

ΣΕΡΡΕΣ: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων στην Πλ. Ελευθερίας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων ο Δήμος Σερρών διοργάνωσε σήμερα Παρασκευή 04/10 εκπαιδευτική φιλοζωική δράση για τις μαθήτριες και μαθητές των Σχολείων του Δήμου.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία μέσα από διασκεδαστικές δράσεις από τις ηθοποιούς κ. Αστερόπη Χαριτίδου, και κ. Χριστίνα Νασιάδου να μάθουν για την προστασία των ζώων και του περιβάλλοντος καθώς και την σωστή συμπεριφορά σε όλα τα ζωντανά πλάσματα του πλανήτη. Η σωστή φροντίδα των ζώων βρέθηκε στο επίκεντρο της εκδήλωσης με τους μικρούς μαθητές να έχουν την δυνατότητα να χαϊδέψουν και να παίξουν με τους τετράποδους φίλους στέλνοντας το μήνυμα της αγάπης και του σεβασμού προς τα ζώα.

Ακολούθως, ο Ανθυπαστυνόμος και σύνοδος αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης εκρηκτικών κ. Μιχάλης Βασταρδής μίλησε στους μαθητές για τα οφέλη της συνύπαρξης ανθρώπου και ζώου και για το ρόλο του αστυνομικού σκύλου στην ανίχνευση εκρηκτικών υλών και ναρκωτικών ουσιών. Στη συνέχεια δόθηκαν συμβουλές από τον κτηνίατρο κ. Στέλιο Φρέσα, για την φροντίδα και την προστασία των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων
συντροφιάς.

Σε δηλώσεις της η Εντεταλμένη Σύμβουλος Εθελοντισμού και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Βασιλική Πανταζή τόνισε την σημασία της φιλοζωίας στην ζωή και την εξέλιξη των παιδιών: «Είμαστε χαρούμενοι που οι μαθήτριες και μαθητές των σχολείων του Δήμου μας
ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, συμμετείχαν και αγκάλιασαν αυτή την εκδήλωση που στόχο είχε την ευαισθητοποίηση παιδιών σε θέματα προστασίας των ζώων. Πρωτοβουλίες σαν κι αυτή που προάγουν την προστασία και την ευημερία των ζώων θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον». Η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Δήμου όσον αφορά την φροντίδα και την περίθαλψη των αδέσποτων: «Σήμερα, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, μια ημέρα που μας υπενθυμίζει την ευθύνη μας απέναντι σε όλα τα έμψυχα όντα, τα οποία θα πρέπει να σεβόμαστε και να τα προστατεύουμε. Η προστασία των ζώων δεν είναι μόνο καθήκον μας, αλλά και δείγμα πολιτισμού και ανθρωπιάς. Ως κοινωνία έχουμε κάνει βήματα και θεωρώ ότι με τέτοιες δράσεις ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες και κυρίως τα μικρά παιδιά».

Σέρρες: Παγκόσμια ημέρα ζώων

META MAGAZINO: Διαβάστε εδώ το καλοκαιρινό τεύχος
  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr
ΣΕΡΡΕΣ: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων στην Πλ. Ελευθερίας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -