fbpx
23.1 C
Serres
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΣΕΡΡΕΣΚΟΙΝΩΝΙΑΣΕΡΡΕΣ: Η γέφυρα της Μαυροθάλασσας γίνεται πράξη (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

ΣΕΡΡΕΣ: Η γέφυρα της Μαυροθάλασσας γίνεται πράξη (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

ΣΕΡΡΕΣ: Η γέφυρα της Μαυροθάλασσας γίνεται πράξη (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Στην υπό κατασκευή νέα γέφυρα του Στρυμόνα οι εργασίες συνεχίζονται και μόνο η επίσκεψη στο τεράστιο εργοτάξιο, καθιστά αντιληπτή την έκταση του έργου.

Ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Σερρών εξηγεί πως πρόκειται για μια τεράστια ως προς την θεμελίωση της κατασκευή. «Γεφυρώνουμε μια απόσταση, που ταλανίζει τον πληθυσμό σε δυο δήμους, της Νέας Ζίχνης με τον δήμο Βισαλτίας και μεταξύ των οικισμών Μαυροθάλασσας και Μύρκινου». Οι κάτοικοι αυτών των περιοχών έχουν οπτική επαφή, αλλά πρέπει να διανύσουν 50 χλμ για να μετακινηθούν περιφερειακά προς την απέναντι πλευρά, δηλαδή μια απόσταση 100 μέτρων.

Στο τέλος του 2025, άνευ απροόπτων το έργο θα είναι έτοιμο. «Ένας καλός και εύκολος δρόμος θα μειώσει τις αποστάσεις και την ταλαιπωρία τόσων ανθρώπων».  Η σύμβαση με συνολικό προϋπολογισμό 13.780.000 ευρώ υπεγράφη τον Ιούλιο του 2022.

Ο Ντένης Αγραφιώτης, υπεύθυνος του έργου εξηγεί επί χάρτου την κατασκευή. Η γέφυρα θα έχει πλάτος 13,5 μέτρα και μήκος 278,3 μέτρα με οδικές προσβάσεις από τους δήμους Ν. Ζίχνης και Βισαλτίας. Το 75% του προϋπολογισμού της γέφυρας βρίσκεται κάτω από την γη.

Η γέφυρα της Μαυροθάλασσας, ένα όνειρο δεκαετιών γίνεται πράξη

Το πρώτο τμήμα της κατασκευής το χωματουργικό ήταν το πλέον δύσκολο. Ειδικά την χειμερινή περίοδο οι εργασίες στην κυριολεξία βαλτώνουν λόγω της συγκέντρωσης των παροχετευμένων υδάτων του Στρυμόνα. Οι τεχνικοί εξέτρεψαν την κοίτη του ποταμού, σε μήκος 100 μέτρων για να στεγνώσουν την επιφάνεια του πυθμένα, η οποία ουσιαστικά είναι βάλτος. Ακολούθως, χρησιμοποίησαν πασσάλους μήκους 40 μέτρων για να φτάσουν σε σταθερό έδαφος κάτω από το ποτάμι με διάτρηση στα 45 μέτρα και δοκάρια μήκους 35,5 μέτρων. Ύψωσαν πέλματα που αντιστοιχούν σε δυο πενταόροφες πολυκατοικίες.

Η γέφυρα της Μαυροθάλασσας, ένα όνειρο δεκαετιών γίνεται πράξη

Αυτό, αν μη τι άλλο εγγυάται την ποιότητα και την σταθερότητα της γέφυρας , όπως λέει ο κ. Αγραφιώτης.  Σύντομα οι απέναντι θα είναι μια ανάσα δρόμος για τους κατοίκους.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:
META MAGAZINO: Διαβάστε εδώ το καλοκαιρινό τεύχος
  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr
ΣΕΡΡΕΣ: Η γέφυρα της Μαυροθάλασσας γίνεται πράξη (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
ΠΗΓΗertnews.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -