fbpx
16.5 C
Serres
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΣΕΡΡΕΣΚΟΙΝΩΝΙΑΣΕΡΡΕΣ-ΔΙΠΑΕ: Θετικός ο απολογισμός του πρώτου χρόνου της πρυτανικής διοίκησης (ΦΩΤΟ)

ΣΕΡΡΕΣ-ΔΙΠΑΕ: Θετικός ο απολογισμός του πρώτου χρόνου της πρυτανικής διοίκησης (ΦΩΤΟ)

ΣΕΡΡΕΣ-ΔΙΠΑΕ: Θετικός ο απολογισμός του πρώτου χρόνου της πρυτανικής διοίκησης

Με θετικό πρόσημο για το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας ολοκληρώθηκε ο πρώτος χρόνος της πρυτανικής διοίκησης, η οποία εξελέγη τον Μάιο του 2023. Τον απολογισμό των πεπραγμένων του παρουσίασε ο Πρύτανης, Καθηγητής Σταμάτης Αγγελόπουλος και οι αντιπρυτάνεις του Ιδρύματος, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Philippos Xenia» στις Σέρρες, με τίτλο: «Η Πορεία προς την Ανάπτυξη του ΔΙ.ΠΑ.Ε.: Απολογισμός για τον πρώτο χρόνο της Πρυτανικής Διοίκησης».

«Κατά τον πρώτο χρόνο διοίκησης έχουν τοποθετηθεί τα θεμέλια υλοποίησης του 80% όσων περιλαμβάνονταν στον αναπτυξιακό σχεδιασμό που είχα υποβάλει ο ίδιος και η ομάδα μου, διεκδικώντας την πρυτανεία», υποστήριξε με ικανοποίηση ο κ. Αγγελόπουλος.

Πρωταρχικός στόχος της πρυτανικής διοίκησης: η διεθνοποίηση και η εξωστρέφεια του πανεπιστημιακού ιδρύματος, προς όφελος του συνόλου της ακαδημαϊκής κοινότητας και της κοινωνίας.

«Έχουν μπει οι βάσεις, τόσο σε ακαδημαϊκό επίπεδο, όσο και φοιτητικής μέριμνας και διεθνοποίησης, στους άξονες που είχαμε θέσει ότι το Διεθνές Πανεπιστήμιο πρέπει να προχωρήσει μπροστά και να καταξιωθεί. Το Διεθνές Πανεπιστήμιο καταξιώνεται, προχωράει με σταθερά βήματα αρκετά γρήγορα και θεωρώ ότι για την πόλη των Σερρών είναι ιδιαίτερα σημαντικά τα νέα που προκύπτουν» δήλωσε- μεταξύ άλλων- ο Πρύτανης του Διεθνούς Πανεπιστημίου.

Στα θετικά της πανεπιστημιούπολης των Σερρών καταγράφονται: η «έκρηξη» των βάσεων στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, ο μεγάλος αριθμός των νέων φοιτητών, καθώς καλύφθηκαν όλες οι θέσεις που προκηρύχθηκαν από το ΔΙΠΑΕ Σερρών, η ίδρυση της πολυτεχνικής σχολής με την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων στους μηχανικούς, η κατασκευή νέου αμφιθεάτρου και η ανακαίνιση των εργαστηρίων και των αιθουσών διδασκαλίας, η δρομολόγηση ανέγερσης φοιτητικής εστίας και φοιτητικού γυμναστηρίου, όπως επίσης και τα νέα προγράμματα σπουδών στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα.

Επιπλέον, δημιουργείται σχολείο φοίτησης που θα παρέχει πιστοποιητικό επιμόρφωσης σε αγρότες και κτηνοτρόφους και δημιουργείται ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα 150 ωρών για παραγωγούς που υποβάλλουν δήλωση καλλιέργειας-εκτροφής και είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων. Θα ακολουθήσει  η μοριοδότηση προγραμμάτων που θα προσφέρουν το ΚΕ.ΔΙ.ΒΙΜ του ΔΙΠΑΕ, με στόχο την συμμετοχή και την κατάρτιση περισσότερων επαγγελματιών του πρωτογενούς τομέα.

Δείτε επίσης: META MAGAZINO: Διαβάστε το νέο τεύχος
  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr
ΣΕΡΡΕΣ-ΔΙΠΑΕ: Θετικός ο απολογισμός του πρώτου χρόνου της πρυτανικής διοίκησης
ΠΗΓΗertnews.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -