fbpx
27 C
Serres
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΣΕΡΡΕΣΠΟΛΙΤΙΚΗΣΕΡΡΕΣ-ΚΚΕ: Για το δημοτικό σχολείο Δασοχωρίου

ΣΕΡΡΕΣ-ΚΚΕ: Για το δημοτικό σχολείο Δασοχωρίου

ΣΕΡΡΕΣ-ΚΚΕ: Για το δημοτικό σχολείο Δασοχωρίου

Σε ανακοίνωσή της για το δημοτικό σχολείο Δασοχωρίου του δήμου Ηράκλειας Σερρών, η τομεακή οργάνωση Σερρών του ΚΚΕ αναφέρει:

Τι είναι σήμερα αυτονόητο εν έτει 2024;

¬ Να έχουν τα παιδιά σχολείο σε κάθε τόπο, σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά.

¬ Να έχουν σχολείο που να καλύπτει όλες τις ανάγκες και ειδικότητες που απαιτούνται για την μόρφωσή τους.

Το δικαίωμα στην μόρφωση και την άμεση πρόσβαση στο σχολείο θα έπρεπε να την έχουν όλα τα παιδιά.

Όλα αυτά τα αναφέρουμε με αφορμή την υποβάθμιση του Δημοτικού σχολείου στο χωριό του Δασοχωρίου του Δήμου Ηράκλειας, καθώς δεν έχει εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων. Οι εμπλεκόμενοι φορείς απαντούν στους γονείς να στέλνουν τα παιδιά στους σε δημοτικά σχολεία της Ηράκλειας, να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον με ότι αυτό συνεπάγεται, με την δικαιολογία πως είναι σε κοντινή απόσταση από το χωριό τους, άρα μικρό το κακό! Αυτό βέβαια σημαίνει ότι είναι θέμα χρόνου το κόψιμο τμημάτων αφού θα μείνουν λιγότεροι μαθητές, με αποτέλεσμα το κλείσιμο του Δημοτικού αν μείνει να λειτουργεί με ακόμη λιγότερα παιδιά. Φυσικά θα χαθούν και οι οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών του δημοτικού Δασοχωρίου. Επιπρόσθετα θα αυξηθούν σε αριθμό μαθητών, τα τμήματα των σχολείων που θα δεχτούν τους μαθητές από το Δασοχώρι.

Βούτυρο δηλαδή στο ψωμί της κυβέρνησης , η οποία από την αρχή της σχολικής χρονιάς επιδιώκει να μειώσει το κόστος των διορισμών εκπαιδευτικών προκαλώντας ασφυξία και απόγνωση σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Δε μπορεί σήμερα να υπάρχουν εκπαιδευτικοί που να παροτρύνουν το κλείσιμο ενός σχολείου όσο μακριά ή όσο κοντά κι αν βρίσκεται σε μια μεγαλύτερη πληθυσμιακά περιοχή. Υποχρέωση ενός σύγχρονου κράτους είναι ακόμα και ένα παιδί να υπάρχει να του παρέχει όλα τα απαραίτητα εφόδια και την μόρφωση που απαιτείται για την ένταξή του στην κοινωνία.

Σε όλη την Ελλάδα Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών διαμαρτύρονται βροντοφωνάζοντας «ΟΧΙ στην υποβάθμιση των σχολείων. Αγώνας για σύγχρονα εξοπλισμένα σχολεία και με εκπαιδευτικό υλικό και με εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων».

Είμαστε αλληλέγγυοι στη μάχη που δίνουν οι γονείς οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές που αγωνίζονται να σταματήσουν οι συγχωνεύσεις να μην μπει λουκέτο σε κανένα σχολείο στην περιοχή μας.

META MAGAZINO: Διαβάστε εδώ το καλοκαιρινό τεύχος
  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr
ΣΕΡΡΕΣ-ΚΚΕ: Για το δημοτικό σχολείο Δασοχωρίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -