fbpx
24.1 C
Serres
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΣΕΡΡΕΣΚΟΙΝΩΝΙΑΣΕΡΡΕΣ-ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ: Εντυπωσίασε η SEREXPO 2024 (ΦΩΤΟ)

ΣΕΡΡΕΣ-ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ: Εντυπωσίασε η SEREXPO 2024 (ΦΩΤΟ)

ΣΕΡΡΕΣ-ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ: Εντυπωσίασε η SEREXPO 2024 (ΦΩΤΟ)

Δελτίο Τύπου του Επιμελητηρίου Σερρών αναφέρει:

Στην… ιστορία πέρασε η SEREXPO 2024. Το κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός του Νομού Σερρών έριξε «αυλαία» την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, κερδίζοντας για ακόμη μία χρονιά τις εντυπώσεις και το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών.

Για πέντε ημέρες η «καρδιά» της επιχειρηματικότητας «χτύπησε» στο Επιχειρηματικό Κέντρο SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ». 120 συμμετέχοντες εμπιστεύτηκαν και φέτος το Επιμελητήριο Σερρών και λάμπρυναν με την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους τη SEREXPO 2024. Έχοντας μία εξαιρετική παρουσία, μέσα από τα πλήρως οργανωμένα περιπτερά τους, ανέδειξαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και συνέβαλαν καθοριστικά στην επίτευξη του στόχου της SEREXPO που είναι η εξωστρέφεια, η προβολή των πλεονεκτημάτων του τόπου μας και η ουσιαστική ενίσχυση του επιχειρείν. 

Το κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός εγκαινιάστηκε φέτος από τον Υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο, παρουσία τοπικών αρχών και θεσμικών φορέων. Ο ουρανός του Επιχειρηματικού Κέντρου φωτίστηκε με δεκάδες πυροτεχνήματα, την ώρα που ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Αθανάσιος Μαλλιαράς κήρυσσε και επισήμως την έναρξη της SEREXPO 2024. Ο Υπουργός συνεχάρη το Επιμελητήριο Σερρών για την άρτια διοργάνωση και δεσμεύτηκε να βρίσκεται δίπλα του σε ό, τι χρειαστεί για την περαιτέρω αναβάθμισή της. 

Κάθε μέρα στη SEREXPO ήταν μια μεγάλη γιορτή του «επιχειρείν» ,διανθισμένη με πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, που προσέλκυσαν χιλιάδες κόσμου. 

Φιλοξενήθηκαν εκδηλώσεις υψηλού κύρους με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, όπως το 4ο AGROSERRES FORUM, που διεξήχθη με κεντρικό ομιλητή τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Χρήστο Κέλλα, με βασικό θέμα την ψηφιακή γεωργία και τις καινοτόμες τεχνολογίες. Ιδιαίτερα επιτυχημένες ήταν και οι Β2Β συναντήσεις ,που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ βουλγαρικών εταιρών και επιχειρήσεων που συμμετείχαν στη SEREXPO 2024.

Επίσης, για δεύτερη χρονιά τιμήθηκαν για την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και τη συμβολή τους στην τοπική οικονομία, δέκα σερραϊκές επιχειρήσεις, στα «ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ». 

Μία ακόμη εκδήλωση με επιχειρηματικό ενδιαφέρον ήταν αυτή της ProCredit Bank, που αφορούσε στη Σύγχρονη Τραπεζική. 

Περισσότεροι από 4000 μαθητές από σχολεία του Νομού πέρασαν την πύλη του Επιχειρηματικού Κέντρου, επισκέφτηκαν τα περίπτερα και γνώρισαν τους εκθέτες, ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν Σεμινάρια Επαγγελματικού Προσανατολισμού για τα τεχνικά επαγγέλματα, σε σχετική εκδήλωση που διοργάνωσε η ΟΕΒΕΣΣ με την ΔΥΠΑ. Επιπλέον, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις δράσεις του ECO FESTIVAL, που διοργάνωσε ο Δήμος Σερρών ,εντάσσοντάς το στη SEREXPO καθώς και την διαδραστική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, με μηνύματα ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος. 

Κορυφαίες ήταν για ακόμη μία χρονιά και οι εκδηλώσεις γαστρονομίας. Οι Πολιτιστικοί και άλλοι Σύλλογοι του Νομού, μας εντυπωσίασαν για ακόμη μία χρονιά φτιάχνοντας υπέροχες συνταγές με ακανέ και μανιτάρι, στον Διαγωνισμό Γαστρονομίας.

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη επίσης ο Διαγωνισμός Δημιουργικού Κρεατοσκευάσματος. Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε το Σωματείο Κρεοπωλών Ν. Σερρών και στην εκδήλωση συμμετείχαν γνωστοί σεφ και δεκάδες διαγωνιζόμενοι από όλη την Ελλάδα. Επιπλέον, οι μικροί μας φίλοι αποδείχθηκαν για ακόμη μία χρονιά δεινοί.. μάγειρες δημιουργώντας με μαεστρία υγιεινές μπάρες δημητριακών, στην εκδήλωση Junior Chefs.

Από τη SEREXPO δεν θα μπορούσε να λείπει για ακόμη μία χρονιά και ο Πολιτισμός. Η μουσική σχολή «ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ» της Βικτωρίας Μαγκούνη με την πολυμελή ορχήστρα της μας τραγούδησαν τα «τραγούδια που αγαπήσαμε», ενώ μικροί μαθητές των Σχολών Χορού μας κάλεσαν να χορέψουμε σε κλασικούς και  σύγχρονους ρυθμούς, στην καθιερωμένη χορευτική εκδήλωση. Για πρώτη φορά φέτος στη SEREXPO διοργανώθηκε και ένα μεγάλο Latin Show, με τη συμμετοχή επίσης σχολών χορού αλλά και djs. Eπίσης,  στις πολιτιστικές εκδηλώσεις εντάχθηκε φέτος και η μουσικοθεατρική επιθεώρηση του Χρήστου Δόλκα, «Αυτοτελείς Ιστορίες- Εγώ είμαι Έλληνας». 

Επιπλέον, πλήθος κόσμου προσέλκυσε για ακόμη μία χρονιά η εκδήλωση που αφορούσε στη μόδα και την ομορφιά, όπου το  Σωματείο Κουρέων – Κομμωτών σε συνεργασία με σερραϊκές επιχειρήσεις, παρουσίασαν τη «Μόδα του χθες και του σήμερα». 

Το τουρνουά Street Basketball διοργανώθηκε για ακόμη μία χρονιά σε συνεργασία με τη Siris Academy, το φεστιβάλ χρωμάτων προσέφερε απίστευτες στιγμές χαράς και διασκέδασης σε μικρούς και μεγάλους ενώ για πρώτη φορά φέτος στη SEREXPO λειτούργησε και θεματικό πάρκο με ήρωες της ελληνικής μυθολογίας. Και ο σύλλογος Dragon tale έδωσε και φέτος δυναμικό «παρών». 

Επιστέγασμα κάθε ημέρας αποτελούσαν οι μεγάλες βραδινές συναυλίες στις οποίες φέτος προσέφεραν μοναδικά μουσικά ταξίδια οι Κωστής Μαραβέγιας, Νίκος Ζωϊδάκης , Josephine,Χρήστος Δάντης και Αντύπας. Στις συναυλίες συμμετείχαν επίσης τα σερραϊκά συγκροτήματα The Stendor Band και Feed my Deamons. 

O Πρόεδρος του Επιμελητήριο Σερρών Αθανάσιος Μαλλιαράς ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες εκθέτες που αποτέλεσαν για ακόμη μία χρονιά την «ψυχή» της διοργάνωσης, τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Σερρών που ήταν «συνοδοιπόροι» του σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και τον Δήμο Σερρών για τη συνδιοργάνωση, τα Υπουργεία Ανάπτυξης, Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ψηφιακής Διακυβέρνσης, Υποδομών και Μεταφορών, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος. Επίσης, τους χορηγούς και τους χορηγούς επικοινωνίας , την Aστυνομική Διεύθυνση Σερρών, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών, τους εθελοντές Σερραίους γιατρούς, το ΕΚΑΒ Σερρών, τον Ερυθρό Σταυρό – Παράρτημα Σερρών , όλους τους φορείς, τα σωματεία και τους συλλόγους που μας υποστήριξαν στην μεγάλη προσπάθεια. Επίσης, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που ήταν φέτος η τιμώμενη Περιφέρεια. Κυρίως όμως ευχαριστούμε όλους εσάς, τους χιλιάδες επισκέπτες της SEREXPO 2024 που την αγκαλιάσατε θερμά για ακόμη μία χρονιά και την ανεβάσατε στην κορυφή!

Σας είμαστε ευγνώμονες!

Δείτε τις φωτογραφίες:
  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr
ΣΕΡΡΕΣ-ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ: Εντυπωσίασε η SEREXPO 2024 (ΦΩΤΟ)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -