fbpx
17.5 C
Serres
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΣΕΡΡΕΣΚΟΙΝΩΝΙΑΣΕΡΡΕΣ: Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (ΦΩΤΟ)

ΣΕΡΡΕΣ: Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (ΦΩΤΟ)

ΣΕΡΡΕΣ: Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (ΦΩΤΟ)

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στο Δήμο Σερρών, με κεντρικό σύνθημα της φετινής καμπάνιας «Συνδυάζω–Μετακινούμαι». Μέσα από τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024, οι μαθήτριες και οι μαθητές ενημερώθηκαν για θέματα βιώσιμης μετακίνησης και για τη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής τους. 

Ο Δήμος Σερρών και το Τμήμα Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού συμμετείχαν για 16η φορά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, στέλνοντας για μια ακόμη χρονιά ισχυρό μήνυμα για την ανάγκη μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και υιοθετώντας πιο φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις.

Φέτος στις δράσεις Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας συμμετείχε η εθελοντική οργάνωση «Ενοδία», η οποία εξειδικεύεται στην παροχή βιωματικής εκπαίδευσης, με έμφαση στη βιώσιμη κινητικότητα, στις ασφαλείς μετακινήσεις και στις Α’ Βοήθειες.

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω δράσεις:

Την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, οι μαθήτριες, οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για τις μετακινήσεις από και προς τις σχολικές μονάδες, ενώ απαντήθηκαν ερωτηματολόγια με στόχο την διερεύνηση των συνθηκών μετακίνησης από και προς τις σχολικές μονάδες του Δήμου Σερρών.

Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, μαθήτριες και μαθητές σχολείων του Δήμου Σερρών επισκέφθηκαν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, προκειμένου να ενημερωθούν σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής. Στόχος της δράσης στόχο η απόκτηση σωστής οδικής συμπεριφοράς, η προώθηση και η καλλιέργεια θετικών προτύπων κυκλοφοριακής κουλτούρας.

Την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, σε συνεργασία με την «Ενοδία» πραγματοποιήθηκαν δράσεις, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, με έμφαση στα θέματα αστικής κινητικότητας, στους κανόνες κυκλοφορίας, στην αντιμετώπιση ατόμων με αναπηρία και άλλων ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (εγκύων, ηλικιωμένων κλπ.), στην ορθή και ασφαλή χρήση του ποδηλάτου. Τέλος, πραγματοποιήθηκε βιωματική εκπαίδευση που περιελάμβανε πορεία με ποδήλατα και δημιουργική απασχόληση.

Το πρωί της Παρασκευής 20 Σεπτεμβρίου, διοργανώθηκε ανοιχτή εκδήλωση σε συνεργασία με την «Ενοδία», στο πεζόδρομο της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή από την οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης έως την οδό Δ. Φλωριά με δράσεις όπως εκπαίδευση Α’ Βοηθειών, γνωριμία με το λεωφορείο και εκπαίδευση στην ασφαλή χρήση αυτού. Επίσης, οι μαθητές συμμετείχαν και παρακολούθησαν άσκηση απεγκλωβισμού από «φλεγόμενο» λεωφορείο.

Στις δράσεις συμμετείχαν οι μαθήτριες και οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, του 8ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, του Γυμνασίου Λευκώνα, του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, του Παιδικού Κολεγίου και του ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ, το Αστικό ΚΤΕΛ Σερρών, ο Εμπορικός Σύλλογος, η Τροχαία Σερρών, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σερρών και άλλοι φορείς.

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της έκθεσης SEREXPO, στο περίπτερο του Δήμου Σερρών πραγματοποιήθηκε ψηφιακή παρουσίαση των δράσεων του Δήμου σχετικά με την αστική κινητικότητα. Συγκεκριμένα, θέματα σχετικά με τη βιώσιμη κινητικότητα όπως: 

-Το νέο έργο βελτίωσης της οδικής ασφάλειας που βρίσκεται σε εξέλιξη 

-Παρουσίαση από εκπρόσωπο του αναδόχου DOTSOFT των «έξυπνων «αισθητήρων στάθμευσης που εγκαταστάθηκαν με το έργο «Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης πόλης και έξυπνης βιώσιμης κινητικότητας στο πλαίσιο της πράξης «Ανοικτό κέντρο εμπορίου πόλης Σερρών» .

Τέλος, την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της ημέρας χωρίς αυτοκίνητο, πραγματοποιήθηκε περίπατος έως το περίπτερο του Δήμου Σερρών στην SEREXPO και ενημέρωση για την Παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο.

META MAGAZINO: Διαβάστε εδώ το καλοκαιρινό τεύχος
  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr
ΣΕΡΡΕΣ: Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (ΦΩΤΟ)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -