fbpx
24.3 C
Serres
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΣΕΡΡΕΣΠΟΛΙΤΙΚΗΦ.ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ: «Καμπανάκι» για τη συνδεδεμένη καλαμποκιού

Φ.ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ: «Καμπανάκι» για τη συνδεδεμένη καλαμποκιού

Φ.ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ: «Καμπανάκι» για τη συνδεδεμένη καλαμποκιού

Την εξαίρεση από το πλαφόν των 900 Ευρώ ανά στρέμμα για την καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης στους παραγωγούς καλαμποκιού, ζητά με ερώτησή της προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η Βουλευτής Σερρών της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή.

Όπως επισημαίνει στην κοινοβουλευτική της παρέμβαση, οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, που παρατηρούνται και μάλιστα παρατεταμένα την περίοδο της καρπόδεσης των καλλιεργειών του αραβοσίτου, καθώς και η μη ικανοποιητική άρδευση, λόγω ξηρασίας έχουν οδηγήσει σε απώλεια παραγωγής, μεταξύ άλλων, στους Νομούς Έβρου, Φθιώτιδος, Λάρισας.

Ειδικά στις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας, Δράμας και Σερρών, που σημειωτέον για την τελευταία η καλλιέργεια του καλαμποκιού καταλαμβάνει το 1/4 των ποτιστικών εκτάσεων, η παραγωγή μετά βίας θα φτάσει τα 700 κιλά ανά στρέμμα.

Με δεδομένη λοιπόν, αφενός την ορθή, κατά το παρελθόν, πρακτική του Υπουργείου να ρυθμίζει το όριο επιλεξιμότητας για τη συνδεδεμένη, όταν οι συνθήκες το απαιτούν – παράδειγμα το βαμβάκι- αφετέρου την αναγκαιότητα της καταβολής της συνδεδεμένης ενίσχυσης για τα αγροτικά εισοδήματα, που πλήττονται από τις καιρικές συνθήκες, την αύξηση του ενεργειακού κόστους αλλά και τα προβλήματα στις πληρωμές, η πρώην Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό την μείωση του πλαφόν των 900 Ευρώ για την καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης στον αραβόσιτο

META MAGAZINO: Διαβάστε εδώ το καλοκαιρινό τεύχος
  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr
Φ.ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ: «Καμπανάκι» για τη συνδεδεμένη καλαμποκιού

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -