fbpx
20.4 C
Serres
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΣΕΡΡΕΣΚΟΙΝΩΝΙΑΣΕΡΡΕΣ: Ξεκίνησε η ψηφιοποίηση των οικοδομικών αδειών της Υπηρεσίας Δόμησης

ΣΕΡΡΕΣ: Ξεκίνησε η ψηφιοποίηση των οικοδομικών αδειών της Υπηρεσίας Δόμησης

ΣΕΡΡΕΣ: Ξεκίνησε η ψηφιοποίηση των οικοδομικών αδειών της Υπηρεσίας Δόμησης

Τέλος η ταλαιπωρία για τους πολίτες και μηχανικούς, καθώς ψηφιοποιούνται περισσότερες από 60.000 οικοδομικές άδειες που σχετίζονται με την Υπηρεσία Δόμησης των Σερρών. Πλέον, οι άμεσα ενδιαφερόμενοι μ’ ένα «κλικ» στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, θα μπορούν να εξυπηρετούνται τάχιστα και κυρίως δεν θα ταλαιπωρούνται.

Το πρωί της Τρίτης 17 Σεπτεμβρίου 2024, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Αστικής Ανάπτυξης και Σχολικών Υποδομών Παύλος Πουλιάκας, μαζί με την υπεύθυνη της εταιρείας που έχει αναλάβει την ψηφιοποίηση των αρχείων Σεβαστή Ασημοκοπούλου και τον Πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Νότη Καφεστίδη, παρουσίασαν το έργο της ψηφιοποίησης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε στο πρώην Δημαρχείο Σκουτάρεως.

Το έργο περιλαμβάνει τέσσερα στάδια: την ψηφιοποίηση στελεχών οικοδομικών αδειών, τον χαρακτηρισμό στελεχών οικοδομικών αδειών, την καταλογράφηση και τη σάρωση των σχεδίων. Αναθέτουσα αρχή του έργου ψηφιοποίησης της Υπηρεσίας Δόμησης είναι το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και η χρηματοδότησή του καλύπτεται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

«Ως νέα Δημοτική Αρχή θέσαμε ως πρώτο στόχο την ψηφιοποίηση του αρχείου της Υπηρεσίας Δόμησης, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης για την καλύτερη λειτουργία της. Ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει εδώ και πολλά χρόνια, προς όφελος των άμεσα ενδιαφερόμενων, πολιτών και μηχανικών. Μέχρι τώρα έχει ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση των ετών 1953 έως 1964 και 2009 έως 2018» ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Αστικής Ανάπτυξης και Σχολικών Υποδομών Παύλος Πουλιάκας. 

Ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας υπενθύμισε ότι μέχρι σήμερα υπάρχουν στοιβαγμένες κούτες από φακέλους αρχείων σε κοντέινερ, στο αμαξοστάσιο του Δήμου Σερρών και στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας, με την αναζήτηση των απαραίτητων πληροφοριών για τους μηχανικούς να είναι εντελώς αναχρονιστική. «Ζούμε στην ψηφιακή εποχή και πλέον χρειάζονται τέτοια εργαλεία για την διευκόλυνση όλων» επισήμανε ο κ. Πουλιάκας και συμπλήρωσε ότι ο Δήμος Σερρών με δική του δαπάνη θα προχωρήσει στην ψηφιοποίηση του υπόλοιπου μικρού τμήματος αρχείων που θα απομείνουν, καθώς η σύμβαση δεν καλύπτει όλα τα σχέδια.

«Για την υλοποίηση του έργου εργάζονται δέκα άτομα και ο ρυθμός της ψηφιοποίησης είναι ταχύς. Η διάρκεια του έργου είναι περίπου ένας χρόνος και αφορά στη σάρωση-ψηφιοποίηση και διαχείριση των αρχείων και πιο συγκεκριμένα στη σάρωση των στελεχών οικοδομικών αδειών, καθώς επίσης και στα σχέδια συγκεκριμένων κατηγοριών που εντοπίζονται εντός των φακέλων» τόνισε από την πλευρά της, η υπεύθυνη της εταιρείας, κ. Σεβαστή Ασημοκοπούλου, η οποία παράλληλα ευχαρίστησε τους Αντιδημάρχους Πολεοδομίας και Καθημερινότητας, Παύλο Πουλιάκα και Γεώργιο Καδή, αντίστοιχα για τη άψογη συνεργασία που έχουν με τους εργαζόμενους.

Ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Νότης Καφεστίδης εξέφρασε την χαρά όλων των μηχανικών της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, καθώς ένα πάγιο αίτημά τους ικανοποιείται από τη Δημοτική Αρχή, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα να ψηφιοποιηθούν όλα τα αρχεία της Υπηρεσίας Δόμησης και να γίνει το δυνατόν γρηγορότερα η καλύτερη καταγραφή. «Είμαστε χαρούμενοι οι Σερραίοι μηχανικοί, διότι θα λυθεί το πρόβλημα της άμεσης ανάκτησης αρχείων, μέσω της πλατφόρμας που θα δημιουργηθεί και πλέον δεν θα σημειώνονται καθυστερήσεις με ραντεβού, ελλείψεις υπαλλήλων, φακέλων κτλ» τόνισε ο κ. Καφεστίδης, ο οποίος εξήρε την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει με τη Δήμαρχο Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα και τη Δημοτική Αρχή, αφού όπως υπενθύμισε, από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων της λύθηκε αμέσως το πρόβλημα της διαδημοτικής συνεργασίας, καθώς αυξήθηκε η στελέχωση της πολεοδομίας με προσωπικό από τους υπόλοιπους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr
ΣΕΡΡΕΣ: Ξεκίνησε η ψηφιοποίηση των οικοδομικών αδειών της Υπηρεσίας Δόμησης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -