fbpx
20.4 C
Serres
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΣΕΡΡΕΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΟΛΙΤΙΚΗ: Ο Λουΐ Ζισκάρ Ντ' Εστέν στο Ίδρυμα Καραμανλή (ΦΩΤΟ)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Ο Λουΐ Ζισκάρ Ντ’ Εστέν στο Ίδρυμα Καραμανλή (ΦΩΤΟ)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Ο Λουΐ Ζισκάρ Ντ’ Εστέν στο Ίδρυμα Καραμανλή (ΦΩΤΟ)

Την έδρα του ιδρύματος “Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής”, επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ιδρύματος “Valery Giscard d’Estaing” και Δήμαρχος της Chamalieres Γαλλίας, Louis Giscard d’Estaing.

Σε γραπτή του δήλωση, στα κοινωνικά δίκτυα, ο βουλευτής Σερρών και τ. υπουργός Κώστας Καραμανλής, αναφέρει:

“Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε σήμερα στο Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής», μια σπουδαία προσωπικότητα, τον Louis Giscard d’Estaing, Πρόεδρο του Ιδρύματος “Valery Giscard d’Estaing” και Δήμαρχο της Chamalieres, ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια τόσο για τις διαχρονικές σχέσεις φιλίας Ελλάδας και Γαλλίας, όσο και για τους στενούς φιλικούς και πολιτικούς δεσμούς του Κωνσταντίνου Καραμανλή με τον πατέρα του, Valery Giscard d’Estaing.

Ο εμβληματικός Ευρωπαίος ηγέτης και φιλέλληνας, ήταν εκείνος που με προσωπική του απόφαση διέθεσε το προεδρικό αεροσκάφος της Γαλλικής Δημοκρατίας στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, προκειμένου να επιστρέψει στην πατρίδα μας, μια κίνηση υψηλής αξίας στην κορυφαία στιγμή της σύγχρονης ιστορίας μας, που συνδέει συμβολικά με αυτό τον τρόπο την Γαλλία με την ιστορική εκείνη ημέρα της αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Λίγα χρόνια αργότερα, θα έχει καθοριστική συμβολή στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Ελλάδας, καθώς υπήρξε από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της ευρωπαϊκής της πορείας.

Η υπογραφή της συμφωνίας προσχώρησης στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες επισφραγίστηκε και με τη δίκη του παρουσία στο Ζάππειο, τον Μάιο του 1979.

Και όπως είχε δηλώσει τότε, «στην ΕΟΚ δεν μπήκε η Ελλάς, αλλά ο Καραμανλής. Έχει ενσαρκώσει δύο αρετές: την αξιοπρέπεια και την απλότητα».”

Δείτε τις φωτογραφίες:
  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Ο Λουΐ Ζισκάρ Ντ’ Εστέν στο Ίδρυμα Καραμανλή (ΦΩΤΟ)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -