fbpx
17.1 C
Serres
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΣΕΡΡΕΣΚΟΙΝΩΝΙΑΣΕΡΡΕΣ: Έγγραφο στην κυβέρνηση από τον δήμο Σιντικής για την φωτιά στο...

ΣΕΡΡΕΣ: Έγγραφο στην κυβέρνηση από τον δήμο Σιντικής για την φωτιά στο όρος Όρβηλος

ΣΕΡΡΕΣ: Έγγραφο στην κυβέρνηση από τον δήμο Σιντικής για την φωτιά στο όρος Όρβηλος

Την συνδρομή εναέριων μέσων για τη φωτιά που καίει επί σχεδόν ένα μήνα το όρος Όρβηλος ζητά ο δήμος Σιντικής στις Σέρρες, απευθύνοντας έγγραφο με τα αιτήματά του στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, ώστε να μην αναβιώσει ο εφιάλτης και τα επόμενα καλοκαίρια.

Ενώ η φωτιά κατακαίει το παρθένο δάσος του βουνού για 28η μέρα, με τα καμένα στρέμματα να ξεπερνούν τις 26.000, το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε υπέρ της αποστολής εγγράφου με τα αιτήματα της αυτοδιοίκησης, προς το αρμόδιο υπουργείο. Ανάμεσά τους, η δημιουργία ενός σχεδίου πρόληψης, αλλά και η κήρυξη των καμένων στρεμμάτων ως αναδασωτέων.

Ο δήμαρχος Σιντικής Γιώργος Τατσιός εξηγεί στο Thesstoday.gr ότι η κατάσβεση της φωτιάς με επίγειες δυνάμεις δεν είναι δυνατή λόγω του δύσβατου της περιοχής αλλά και της ύπαρξης πολεμικού υλικού, ενώ πριν από 6 μέρες σταμάτησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα. «Περιμένουμε να κατέβει η φωτιά στον κάμπο, ώστε να μπορεί να επέμβει η Πυροσβεστική», αναφέρει.

Τα αιτήματα του δήμου

Ενώ η φωτιά συνεχίζει να κατακαίει το βουνό, ο δήμος Σιντικής σύνταξε ένα σχέδιο πρόληψης, ζητώντας την ένταξη της περιοχής στους δήμος υψηλής επικινδυνότητας για εξάπλωση πυρκαγιάς.

«Ζητούμε να καθαριστεί η περιοχή, να χαραχτούν δρόμοι, δίοδοι διαφυγής για τα ορεινά χωριά που έχουν μόνο ένα δρόμο πρόσβασης, να μπορούμε να εφαρμόσουμε σχέδιο εκκένωσης και να μας εντάξει το υπουργείο στους δήμους υψηλής επικινδυνότητας για φωτιά. Το δάσος θέλει 20 χρόνια να ξαναδημιουργηθεί κι ένα από τα αιτήματά μας είναι να μην υπάρξει ανθρώπινη δραστηριότητα, όπως ανεμογεννήτριες και ηλιακά πάνελς. Η νομοθεσία προστατεύει τα καμένα δάση όποτε εμείς θέλουμε να κηρυχθεί αναδασωτέα, να αφήσουμε τη φύση να κάνει τη δουλειά της. Στέλνουμε τη συμπαράστασή μας στην Αττική και όταν τελειώσουν τα δύσκολα και πάψουν να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, ζητάμε να κοιτάξουν και προς τα εδώ και και να τη σβήσουμε επιτέλους αυτή τη φωτιά», υπογραμμίζει ο δήμαρχος.
Φωτογραφία αρχείου
  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr
ΣΕΡΡΕΣ: Έγγραφο στην κυβέρνηση από τον δήμο Σιντικής για την φωτιά στο όρος Όρβηλος
ΠΗΓΗenikos.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -