fbpx
18.2 C
Serres
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΣΕΡΡΕΣΚΟΙΝΩΝΙΑΣΕΡΡΕΣ: Επείγουσα ειδοποίηση της πολιτικής προστασίας για τη φωτιά

ΣΕΡΡΕΣ: Επείγουσα ειδοποίηση της πολιτικής προστασίας για τη φωτιά

ΣΕΡΡΕΣ: Επείγουσα ειδοποίηση της πολιτικής προστασίας για τη φωτιά

Μάχη με τις φλόγες έδιναν όλο το βράδυ ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο Αχλαδοχώρι του Δήμου Σιντικής Σερρών. Η φωτιά που συνεχίζει να καίει για 14 συνεχόμενες μέρες στο όρος Όρβηλος πάνω από το Αχλαδοχώρι, του Δήμου Σιντικής αναζωπυρώθηκε. Ενώ έκαιγε τις δύο προηγούμενες μέρες υπόροφα, με τον δυνατό άνεμο αναζωπυρώθηκε, «κατέβηκε» προς τα κάτω και επεκτάθηκε στην περιοχή «Σπανουβίτσα» και σε κοντινή απόσταση από το ξωκλήσι της Ανάληψης, 4 χιλιόμετρα από το Αχλαδοχώρι.

Τα ξημερώματα ενεργοποιήθηκε το 112 ζητώντας από τους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών. Η κινητοποίηση των ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων και οι αντιπυρικές ζώνες που είχαν δημιουργηθεί τις προηγούμενες μέρες κράτησαν τη φωτιά μακριά από το χωριό.

Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, με πυροσβέστες απο Σέρρες, Φλώρινα, Δράμα και Καβάλα, με τη συνδρομή των ανδρών των Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ) και εθελοντών κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά στην περιοχή που είχε γίνει η μεγάλη αναζωπύρωση ενώ απο τα ξημερώματα μηχανήματα της Περιφέρειας δημιουργούσαν περισσότερες αντιπυρικές ζώνες. Με το πρώτο φως της ημέρας εναέρια μέσα ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού.

Η φωτιά έχει περάσει και στο έδαφος της Βουλγαρίας όπου υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση. Χθες ο υπηρεσιακός Βούλγαρος Πρωθυπουργός Ντίμιταρ Γκλάβτσεφ, μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών Καλίν Στογιάνοφ, επισκέφθηκαν το κέντρο επιχειρήσεων κατάσβεσης της φωτιάς στο Ορος Όρβηλος. Μεγάλη είναι και η οικολογική καταστροφή στην περιοχή, καθώς έχουν καεί περισσότερα από 15.000 στρέμματα δασικής έκταση.

META MAGAZINO: Διαβάστε εδώ το καλοκαιρινό τεύχος
  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr
ΣΕΡΡΕΣ: Επείγουσα ειδοποίηση της πολιτικής προστασίας για τη φωτιά
ΠΗΓΗertnews.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -