fbpx
18.7 C
Serres
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΣΕΡΡΕΣΚΟΙΝΩΝΙΑΣΕΡΡΕΣ: Χωριά κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς νερό λόγω ανομβρίας

ΣΕΡΡΕΣ: Χωριά κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς νερό λόγω ανομβρίας

ΣΕΡΡΕΣ: Χωριά κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς νερό λόγω ανομβρίας

Χωρίς νερό κινδυνεύουν να μείνουν κοινότητες του Δήμου Βισαλτίας εάν συνεχισθεί η ανομβρία, δήλωσε το πρωί της Τετάρτης 24.07 στην ΕΡΤ Σερρών ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Β Γιώργος Μαυρίδης κάνοντας έκκληση σε όλους τους κατοίκους του Δήμου για λελογισμένη χρήση του νερού.

Ο κ. Μαυρίδης τόνισε πως το πρόβλημα ξεκίνησε από το χειμώνα που δεν χιόνισε και η συχνότητα των βροχοπτώσεων ήταν σε χαμηλά επίπεδα  με αποτέλεσμα σε πηγές νερού σε αρκετά χωριά όπως Χουμνικό Δάφνη, Ευκαρπία και άλλα,  να έχει μειωθεί ο όγκος νερού και μάλιστα το νερό – σε κάποιες από αυτές – να δίνεται μόνο για χρήση.

Παράλληλα σημείωσε πως αυτή τη στιγμή το αρδευτικό δίκτυο δίνει νερό μόνο τις ώρες της ημέρας και αν συνεχιστεί η ανομβρία θα προχωρήσουν  σε τμηματικές διακοπές υδροδότησης ή παροχή νερού  σε ορισμένες ώρες για περιορισμό της υπερκατανάλωσης και εξασφάλιση αποθέματος νερού της δεξαμενές.

Ζήτησε ειδικά αυτή την περίοδο που ο πληθυσμός των χωριών διπλασιάζεται,  οι καταναλωτές να περιορίσουν τη χρήση του νερού του δικτύου ύδρευσης για τις οικιακές και μόνο ανάγκες τους και να μην σπαταλούν για πότισμα με αγροτικών καλλιεργειών, κατάβρεξη δρόμων, αυλών, πλύσιμο αυτοκινήτων και άλλες ανάλογες χρήσεις., τονίζοντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα διακόπτουν την παροχή όταν εντοπίζεται αλόγιστη χρήση.

META MAGAZINO: Διαβάστε εδώ το καλοκαιρινό τεύχος
  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr
ΣΕΡΡΕΣ: Χωριά κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς νερό λόγω ανομβρίας
ΠΗΓΗertnews.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -