fbpx
13.7 C
Serres
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

ΑρχικήΣΕΡΡΕΣΣΕΡΡΕΣ: Καταγγελία για εξαθλιωμένα άλογα (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

ΣΕΡΡΕΣ: Καταγγελία για εξαθλιωμένα άλογα (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

ΣΕΡΡΕΣ: Καταγγελία για εξαθλιωμένα άλογα (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Τραγική ήταν η εικόνα που αντίκρυσαν εθελοντές της ομάδας «Help Horses Ymittos», μετά από σχετική καταγγελία που δέχτηκαν για ιδιόκτητα άλογα που ζουν σε άθλιες συνθήκες κοντά στη λίμνη Κερκίνη στις Σέρρες.

Η ανάρτησή τους και η περιγραφή της κατάστασης:

«Όπως ήδη γνωρίζετε η ομάδα μας δημιουργήθηκε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για την διάσωση των ανεπιτηρητών αλόγων στις παρυφές του Υμηττού. Δεδομένου ότι τα άλογα του Υμηττού προωθούνται προς υιοθεσίες, δεχόμαστε συνεχώς αιτήματα από ενδιαφερόμενους. Έτσι δεχθήκαμε και το συγκεκριμένο αίτημα.

Χθες, συνοδεύαμε κάποια ζώα τα οποία υιοθετήθηκαν στη βόρεια Ελλάδα. Μιας και η τοποθεσία για το ΝΕΟ αίτημα υιοθεσίας που είχαμε δεχθεί ήταν σε απόσταση περίπου 2 ώρες μακριά από το σημείο που βρισκόμασταν, αποφασίσαμε να μην επιστρέψουμε Αθήνα και να πάμε να κάνουμε την αυτοψία μας στον ΝΕΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ που μας είχε στείλει αίτημα υιοθεσίας!

Χωρίς να αποκαλύψουμε την ιδιότητα μας, βρεθήκαμε εκεί. Και ενώ στην αρχή το τοπίο έδειχνε ειδυλλιακό και όλες οι συνθήκες ιδανικές, μας κίνησε την περιέργεια πως αυτός ο άνθρωπος ζητάει να υιοθετήσει 40 υποείδη ενώ στις εγκαταστάσεις του (στη “βιτρίνα”-γιατί ανακαλύψαμε κ άλλο κρυφό μέρος) μέρος βρισκόντουσαν πολλά νεογέννητα πουλάρια.

Στην πορεία της αυτοψίας κοιμηθήκαμε προς την λίμνη όπου μας είπαν ότι βόσκουν κάποια από τα κοπάδια τους ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ η κατάσταση έδειχνε ιδανική (άλογα ελεύθερα δίπλα στη λίμνη να βόσκουν) διαπιστώσαμε ότι τα άλογα ήταν δεμένα σε πασσάλους, δίπλα τους άδεια δοχεία νερού και ένα άλογο ξαπλωμένο να κείτεται μέσα στη λάσπη σε άθλια κατάσταση…όλες οι λεπτομέρεις θα δοθούν στα βίντεο κ στις φωτογραφίες και στην πορεία στα σχόλια της ανάρτησης. ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΑΤ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ – ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟΨΙΑ – ΖΗΤΑΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ – Ο άνθρωπος αυτός-ιδιοκτήτης κάλεσε στο Αστυνομικό Τμήμα και κατέθεσε τηλεφωνικά ότι βρισκόμαστε στην περιουσία του και δέχεται επίθεση, για καλή μας τύχη την ώρα που έγινε το τηλεφώνημα βρισκόμασταν στο αστυνομικό τμήμα μαζί με τους αστυνομικούς, διαφορετικά θα μας είχε κατηγορήσει και για διατάραξη οικιακής ειρήνης! Ζητάμε την προστασία της αστυνομίας!
Να ενημέρωσουμε ότι είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με το A Promise to Animals δεδομένου του ότι χρειαζόμαστε στήριξη & ΑΜΕΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑ!

Ήδη καταγράψαμε στις εγκατάστασεις του ενδιαφερόμενου πάνω από 70 ιπποειδή (φοράδες, πουλάρια, επιβήτορες, μουλάρια)»

META MAGAZINO: Διαβάστε εδώ το καλοκαιρινό τεύχος
  • Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr
ΣΕΡΡΕΣ: Καταγγελία για εξαθλιωμένα άλογα (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)
ΠΗΓΗcretaone.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

- Advertisment -