Το πιο εύκολο, οικονομικό, πεντανόστιμο, γευστικό και γρήγορο παγωτό. Είναι vegan επιλογή και δεν χρειάζεται προσθήκη ζάχαρης
Υλικά
- 800 γρ. μπανάνες, καθαρισμένες
- 250 γρ. φιστικοβούτυρο, απαλό
Για το σερβίρισμα
- χωνάκια παγωτού
- 50 γρ. φιστίκια, peanuts
- φύλλα μέντας
Για να μαθαίνετε πάντα όλα τα νέα, κάντε like στη σελίδα μας olanea.gr
Εκτέλεση
- Κόβουμε τις μπανάνες σε ακαθόριστα κομμάτια και τις βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες.
- Στη συνέχεια τις χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με 150 γρ. φιστικοβούτυρο για 1-2 λεπτά, μέχρι να διαλυθούν εντελώς τα κομμάτια της μπανάνας και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στην κατάψυξη να σφίξει καλά, για περίπου 4 ώρες.
- Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι τα υπόλοιπα 100 γρ. φιστικοβούτυρο για να γίνει πιο υδαρές.
- Μοιράζουμε το παγωτό σε χωνάκια, περιχύνουμε με λίγο από το φιστικοβούτυρο, πασπαλίζουμε με peanuts και σερβίρουμε, αν θέλουμε, με φύλλα μέντας.
tip
Αξιοποιήστε τα παραγινωμένα φρούτα σας για να φτιάξετε χειροποίητο σπιτικό παγωτό.